Windows XP SP2 ile Tablet PC 2005

Microsoft, Kasım 2002’den beri kullanılmakta olan Windows XP Tablet PC işletim sisteminin yerini alacak olan Windows XP Tablet PC 2005 programını kullanıcılara sunuyor.

Windows XP SP2 ile Tablet PC 2005

Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) Gelişmiş Güvenlik Teknolojileri programının bir parçası olarak sunulan bu ücretsiz güncelleme, Tablet PC kullanıcılarına Windows XP ve Windows XP uyumlu uygulamalar içinde herhangi bir yerde metin yaratma ve eklemeye olanak veren yeniden tasarlanmış yazı giriş panelini de kapsayan geliştirilmiş tablet bilgisayar özellikleri sunuyor.

Microsoft Mobil Platformlar Bölümü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Bill Mitchell, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Windows XP Tablet PC 2005, Tablet PC fonksiyonunu notebook PC’lerde standart mobil bir uygulama olarak birleştirme vizyonumuzu gerçekleştirme yönünde çok önemli bir adım. Aynı zamanda bu program Microsoft ve iş ortaklarının mobil PC’lerin kullanım yerlerini ve alanlarını geliştirmeye yönelik uzun dönemli çalışmalarının da bir parçası” diyor.

Windows XP Tablet PC 2005’in sunduğu yenilikler

Yerinde Tablet yazı giriş paneli - Bu fonksiyonda kullanıcı özel kalemle giriş kutusu’na dokunduğunda turuncu giriş ikonunu görüyor. Bu ikona dokunduğunda da , Tablet PC giriş paneli, doğrudan giriş alanının altında açılıyor. Bu fonksiyon, özel kalemle daha hızlı metin girişine olanak tanıyor. Çünkü, yerinde yazı giriş paneli, işletim sisteminin bir parçası ve tüm Windows işletim sisteminde ve Windows XP tabanlı uygulamalarda çalışabiliyor.

Gerçek zamanlı tanıma – Bu fonksiyon Microsoft’un el yazısını tanıma teknolojisini kullanarak el yazısını metin haline çeviriyor ve kullanıcıya, yazdığı yazıyı bir metnin içine yerleştirmeden önce gözden geçirme olanağı veriyor. Giriş alanı otomatik olarak yeni girişi yapılan metine alan açıyor ve bu kullanıcıya, eskiye oranla daha kolay bir biçimde daha uzun metin girişi yapması fırsatını veriyor.


Yerinde düzeltme – Bu fonksiyon ile kullanıcılar, el yazısı hatalarını yazdıkları metni başka bir metin bloğunun içine yerleştirmeden önce elle düzeltebiliyorlar. Harfler ve rakamlar tek tek düzeltileceği gibi önerilen alternatif kelimeleri de görebiliyorlar.

Metni tanıma – Bu fonksiyon ile kullanıcılar belirli metinlere yapılacak eklemeler için el yazısı tanıma koşullarına yeni kuralları ekleyebiliyorlar. Örneğin, eklenecek bir kural ile posta kodu alanına yapılacak eklemeler sadece rakamlarla sınırlandırılabiliyor. Böylece, örneğin kullanıcı el yazısı ile bir posta kodu girişi yaptığında system “Z” harfi ile “2” rakamını veya “S” harfi ile “5”rakamını karıştırmıyor. Hemen hemen tüm Windows XP tabanlı uygulamalarda geçerli olan bu yenilik kullanıcılara metin girişlerinde daha hızlı, daha kolay ve daha doğru yazma olanağı sunuyor.

Yazılım Geliştiriciler için yeni platform – Tablet PC işletim sistemi için yazılım geliştirme paketi olan Windows XP Tablet PC Yazılım Geliştirme Paketi (SDK) 1.7, yeni tablet destekli uygulamalar geliştirmek için zengin bir ortam sunuyor.

Microsoft Office Sistemi Programları ile daha iyi entegrasyon – Windows XP Tablet PC 2005, Microsoft Office sistemi programlarıyla daha derin entegrasyon sunuyor. Kullanıcılar, Microsoft Office Word 2003, Microsoft Ofiice Excel 2003 ve Microsoft Office PowerPoint 2003 programlarının herhangi bir yerine kolayca metin yerleştirebiliyorlar ve metin üzerinde istedikleri yere notlar düşebiliyorlar. Ayrıca, Microsoft Office Outlook 2003 programında el yazısı e-postalar gönderebiliyorlar. Microsoft Office OneNote 2003’ü, Tablet PC üzerinde kullanarak metinleri ve web içeriklerini aynı yere getirebiliyorlar.

Okuyucu Yorumları