Woz'a Göre Yeniliğin Öncüsü Apple Değil, Tesla Olacak

Apple kurucularından Steve Wozniak, Tesla'nın bir sonraki büyük gelişimin öncüsü olacağını söylüyor!

Wozniak, Tesla üzerine bahse girdi!

Steve Wozniak, bir sonraki büyük teknolojik buluş konusunda kendi şirketi üzerine bahse girmemeye karar verdi. Bunun yerine Tesla'nın gelecek dünyada öncü olacağını tahmin ediyor. Bloomberg Kanada ile yaptığı bir röportajda Woz, Elon Musk'ın kimsenin düşünmediği fikirlerin arkasında olacağına inandığını açıkladı.

"Bence Tesla olabilecek en doğru yolda ilerliyor. Şirket, çok riskli projelerde inanılmaz gayret gösterdi."

Woz, Musk'ın elektrikli arabalar, kendini süren otonom araçlar ve verimli bir ulaşım sistemi gibi projelerin önemini önceden fark etti. Ayrıca Musk'ın Boring Company projesi ile trafiğin altına tünel kazma projesine hayran olduğunu söyledi ve "bahsimi Tesla üzerine yatırıyorum" dedi.

Peki Tesla niye diğerlerinden farklı diye sorulduğunda Woz şu cevabı verdi: "İlk olarak bir araba ile başladılar -- Tesla Model S -- ancak bu proje mühendislik bakımından ne fiyat olarak ne de piyasa konumu olarak pek mantıklı değildi."

Öyleyse Model S nasıl başarılı oldu? "Bu araç bir kişinin görüşünde çok güzel, zarif ve kullanımı kolay olmalıydı. Araç aslında Elon'un eşi için tasarlanmıştı. Nasıl bir araba onun zevkine uyardı? Eğer bir ürünü üreten kişi, ürettiği ürünü kendi de çok seviyorsa başarının sırrını çözmüş demektir."

"Google, Facebook, Apple, Microsoft ve Tesla gibi dünyayı değiştiren şirketlere baktığımız zaman, bunların gençler tarafından kurulduğunu fark ederiz. Bu şirketler büyük işletmelerden doğmadı." diyerek sözünü tamamladı.

Apple şu anda küresel çapta devasa bir marka. Ancak görünüşe bakılırsa Woz, Apple'ın yaratıcılık ve öncülük bakımından Musk ile yarışamayacak bir konumda olduğuna inanıyor.

Okuyucu Yorumları