Yahoo'dan Internet Explorer 10 işlevine tekme

Microsoft'un IE10'da yaptığı bu tercihe kızan Yahoo, bakın nasıl bir karar aldı...

IE 10'a ilk tekme Yahoo'dan!

Microsoft'un "beni izleme" işlevini Internet Explorer 10'da varsayılan olarak açık sunması, Yahoo'nun işlevi yok saymasıyla sonuçlandı. Yahoo yaptığı açıklamada IE10'un beni izleme (DNT) üstbilgisini dikkate almayacağını söyledi.

Bir Yahoo yetkilisi, Cuma günü yaptığı açıklamada IE10'daki DNT'nin kullanıcının yönlendirmesi olmadan varsayılan olarak açık sunulmasının Yahoo'nun kullanıcılara sunduğu deneyimi zorlaştırdığını söyledi. W3C, web tarayıcısı geliştiricileri ve endüstrinin diğer söz sahipleri, çeşitli web sitelerinin ve reklam ağlarının kullanıcının etkinliğinin izlenmemeseini tercih edebildiği DNT üzerinde çalışıyorlar. Ancak DNT üzerinde tam bir anlaşmaya varılamadığından bu tür sorunlar meydana gelebiliyor. Microsoft, IE'de DNT'yi kullanıcı kapatmadıkça açık olarak sunuyor ve bu durum, çevrimiçi reklam şirketlerini oldukça kızdırmış bulunuyor.

Microsoft'a tek kızan, reklam şirketleri de değil. W3C de DNT standardının isteğe bağlı olarak açılmasını öneriyor. Geçtiğimiz ay Apache web sunucusunun geliştiricileri de IE10'un DNT ayarını yok sayacağını açıklamışlardı.

Okuyucu Yorumları