Elon Musk'tan şaşırtan yapay zeka açıklaması: Yapay zeka bir tehdit mi?

OpenAI’nin kurucularından biri olan Elon Musk, yapay zekanın medeniyetin geleceği için büyük bir risk olabileceğini söylüyor.

Elon Musk'tan şaşırtan yapay zeka açıklaması

Elon Musk, OpenAI'nin ChatGPT'sinin Kasım ayında piyasaya sürülmesinden ve ardından Google'ın Bard ve Microsoft'un yeni Bing sohbet robotlarının duyurulmasından çok önce yapay zekanın potansiyel faydaları ve potansiyel tehlikeleri hakkında sık sık konuşan bir isim. Ve şimdi, Dubai'deki Dünya Hükümet Zirvesi'nde yapay zekanın yükselişine ilişkin endişelerini dile getirmeye devam etti.

Musk "Uygarlığın geleceği için en büyük risklerden biri yapay zekadır" dedi ve devam etti: "Hem olumlu hem de olumsuz büyük vaatleri, büyük yetenekleri var. Ama aynı zamanda beraberinde büyük tehlikeleri de getiriyor."

İronik bir şekilde Musk, Kasım 2022'de ChatGPT sohbet robotunu piyasaya süren OpenAI şirketinin ilk kurucularından biriydi. Ünlü milyarder, 2018 yılında şirketten ayrıldı. Şimdiyse, ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinin kamuoyuna yapay zekadaki mevcut ilerlemeler hakkında daha iyi bir fikir sağladığını söylüyor: "Yapay zeka bir süredir gelişmiş durumda. Sadece çoğu insan için erişilebilir bir kullanıcı arayüzüne sahip değildi."

Musk ayrıca birkaç yıl önce yapay zekanın kullanımının düzenlenmesi gerektiği konusunda söylediklerini de tekrarladı ve düzenlemenin gelişim sürecini yavaşlatabileceğini, ancak bunun uzun vadede iyi olabileceğine inandığını belirtti: "Bence bu, toplum için arabalardan, uçaklardan ya da tıptan daha büyük bir risk."