Yeni α serisi: DSLR'de Sony imzası!

Yeni Sony α serisiyle saniyede 7 kareye varan çekim hızı... Ama hepsi bu kadar da değil...

DSLR'de Sony imzası!

Sony, en güzel anları ölümsüzleştiren ve fotoğraf çekmeyi bir tutku haline getiren ? dijital SLR fotoğraf makinesi ailesini yeni ?500 ve ?550 ile genişletiyor. Yeni modeller, görüntüleme kaliteleri, kullanım kolaylığı ve geliştirilmiş yaratıcı seçenekleriyle, fotoğraf tutkunlarının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

Exmor CMOS sensörlü yeni ?500 (12.3 megapiksel) ve ?550 (14.2 megapiksel), kullanıcılarına zengin detaylar ve canlı renklere sahip, düşük grenli fotoğraflar sunuyor. ?900'ün güçlü gren azaltma özelliklerini taşıyan bu gelişmiş sensör, yüksek kaliteli fotoğraflar ve hızlı çekim tepkileri için geliştirilmiş yüksek hızlı BIONZ işlemci tarafından yürütülen algoritmalarla çalışıyor.

Modellerin çarpıcı gren azaltma özelliği, mum ışığıyla aydınlatılmış zorlu mekânlarda bile ISO12800'e kadar varan yüksek hassasiyet ile etkileyici sonuçlar almayı sağlıyor. Yeni modellerin serbest stil çekim yapmaya olanak tanıyan "Quick AF Live View" özelliği, son derece hızlı ve hassas otomatik odaklamayla çok daha hızlı çekim tepkilerini destekliyor. Böylece hareket dolu anları yakalamak kolaylaşıyor.

Canlı önizleme modunda 4 fps'ye kadar sürekli çekim hızına ulaşılabilirken, optik vizörle 5 fps'ye kadar çıkılabiliyor. ?550'de bulunan yeni "Hız Öncelik modu" ise çıtayı daha da yükselterek 7fps gibi bir çekim hızına ulaşmayı sağlıyor. Bu özellik sayesinde portre çekimleri yapılırken değişen ifadelerdeki ince ayrıntıları veya aksiyon içeren kareleri yakalamak oldukça kolay bir hale geliyor.

Yüz Tanıma Teknolojisi (Face Detection) ile uyumulu bir şekilde çalışan "Quick AF Live View" özelliği, önceliği otomatik yüz odaklamasına ve ince detaylı poz/beyaz denge ayarlarına vererek tenin doğal ışıltısını yansıtan canlı ve güzel portreler elde etmeyi sağlıyor.

Birçok Cyber-shot modelinde bulunan Gülümseme Deklanşörü (Smile Shutter) ise, mutlu ve doğal gülümsemeleri yakalamak için "canlı önizleme modu"nda yüzleri tespit ederek, otomatik olarak çekim yapıyor.

Kablosuz uzaktan kumanda ile kontrol

Kablosuz uzaktan kumanda ile kontrol

Akıllı Tele Dönüştürücü düğmesi, kareyi tamamen dolduran yakın çekimlerde, fotoğraf makinesinin objektif aralığını genişletmek için imaj boyutunu hemen 1.4x ve 2x'ye çıkarıyor. Sony'nin bütün DSLR fotoğraf makinelerinde olduğu gibi her iki yeni modelde de, hangi objektif kullanılırsa kullanılsın, elde yapılan çekimlerde oluşan titreme etkisini 4 EV derecesine kadar önleyen güçlü bir optik görüntü dengeleme sistemi olan SteadyShot INSIDE özelliği bulunuyor.

?500 ve ?550 ile yapılan çekimler bağlanan bir HD TV'de de izlenebiliyor. PhotoTV HD modu, berraklık ve gerçekçi renkler ile uyumlu BRAVIA LCD TV'lerde optimize edilmiş fotoğraf izleme olanağı sunuyor. HDMI girişi ayrıca herhangi bir uyumlu TV'de HD görüntü izleme olanağı veriyor. Ekrandaki görüntüler isteğe bağlı olarak sunulan kablosuz bir uzaktan kumanda (BRAVIA Sync ) ile kontrol edilebiliyor.

Her iki model de pil sıkıntısı çektirmeden mükemmel anları fotoğraflamayı sağlıyor. ?500'de, bugüne kadar ? serisi dijital SLR fotoğraf makinesi pilleri arasında en yüksek performansa sahip, şarj edilebilir InfoLITHIUM pil bulunuyor. NP-FM500H, yaklaşık 1000 çekim (CIPA testi) yapmaya olanak tanıyor. ?550 ile de yaklaşık 950 çekim yapılabiliyor.

Yüksek kapasite, yüksek hız

Yüksek kapasite, yüksek hız

Fotoğraf makinesinin pil gücü artırmak istenirse, iki NP-FM500H pil tutan yeni VG-B50AM Dikey Kol kullanabiliyor. VG-B50AM Dikey Kol, ?500 kullanıcılarına, piller arası otomatik değişim ve LCD ekranda yüzde olarak gösterilen güç düzeyi ile birlikte 2000 çekim kapasitesi (?550: 1900 çekim) sunuyor. Ek Deklanşör Bırakma Gecikmesi ve dual kontroller hem manzara hem de portre fotoğraflarında hassas ve rahat çekim sağlıyor.

Tüm bu özelliklere ek olarak modelde bulunan Memory Stick yuvası da benzersiz avantajlar sunuyor. Gelişmiş özellikleriyle Memory Stick PRO-HG Duo HX (4GB, 8GB, 16GB veya 32GB), maksimum depolama kapasitesi ve yüksek hızıyla, sürekli çekimlerde tüm beklentileri karşılıyor.

Özellikle Memory Stick PRO-HG Duo HX 32GB ile dakikada 270 fotoğraf ( RAW+JPEG/L -12M) çekilebiliyor. USB adaptörü ile verilen Memory Stick PRO-HG Duo HX 32GB, fotoğraflarını maksimum hızla (L(12M) boyutunda yakşalık 17001 adet fotoğrafı RAW+JPEG modunda 26 dakikada) aktarmak isteyen kullanıcılar için de mükemmel performans sunuyor. Yeni ?500 ve ?550 DSLR fotoğraf makineleri Kasım ayı itibariyle kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları