Yeni iPhone'da "Ultrason" Touch ID Olabilir

Apple'ın gelecek iPhone'unda "ultrason" teknolojisi içeren yeni bir parmak izi sensörü görebiliriz!

Yeni iPhone'a "ultrason" parmak izi

Yeni nesil akıllı telefonlarda tasarımlar daha modernize şekilde karşımıza çıkarken, çerçevelerden kurtulmaya çalışmak da yeni trend. Bunun en yakın örneğini Samsung Galaxy S8 ile gördük, biliyorsunuz. Apple da yeni telefonunda daha ince, daha hafif ve daha çerçevesiz telefonuyla karşımıza çıkacak, yalnız sadece bu kadar değil. Şirket parmak izi sensöründe de yenilikçi bir adım atacak.

İlgili haber: Samsung Galaxy S8'i Denedik!


Samsung da Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde parmak izi sensörünün yerini değiştirerek, telefonun arka tarafına aldı. Öte yandan ekran için daha fazla alan açabilmek adına fiziksel tuşları da ortadan kaldıran Samsung, sanal butonlara geçiş yaptı. Apple tarafında iPhone 8 için de benzer bir hamle konuşuluyor. Tek farkla: Apple, iPhone 8'de Touch ID'yi tamamen ekranın altına gömebilir.

İlgili haber: Samsung Galaxy S8, Apple iPhone 7'ye Karşı!


Evet, Touch ID fiziksel butonunu kaldırarak direkt olarak ekranın altına gömebileceği konuşulan Apple'ın, yeni iPhone'larında bununla da yetinmeyeceği söyleniyor. Gelen yeni haberlere göre Touch ID'de "ultrason" teknolojisini kullanacak olan Apple, bu yeni teknolojiyle daha seri parmak izi okuyabilecek.

İlgili haber: Apple Watch 3, iPhone'a İhtiyaç Duymayabilir!


Parmak izini taratırken çoğu zaman ikinci dokunuşu yaparız. Zira parmak üzerinde biriken ter, kir, losyon ve yiyecek parçacıkları gibi kirleticiler, parmak izi görüntüsünü bozarak sensörün algılamasını zorlaştırır. Apple'ın yeni aldığı patentte bulunacak ultrason teknolojisi ile bu durumun engelleneceği söyleniyor. Elbette söz konusu patent olunca, bu özelliği bir sonraki telefonda göreceğimizi söylemek zor. Bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları