Yeni Koronavirüs Risk Haritası Açıklandı: Artık Sadece Tek Bir İl Mavi

Türkiye'nin yeni Koronavirüs risk haritası açıklandı. Yeni haritada sadece tek bir il mavi (düşük risk kategorisi) kalmayı başarırken, ülkenin büyük kısmının kırmızı (yüksek risk) kategoriye girmiş olması dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Koca da, yeni haritayı yayınladı ve uyardı...

Koronavirüs Risk Haritası Açıklandı

Kabine toplantısının ardından açıklanan yeni Koronavirüs tedbirleri ile birlikte, yeni Koronavirüs risk haritası da ortaya çıktı.

Yeni haritada sadece tek bir ilimizin, yani Şırnak'ın mavi (düşük risk) kategoride kaldığını görüyoruz. Bunun yanında tam 58 ilimiz, yüksek riski temsil eden kırmızı kategoride yer alıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illerimiz de kırmızıya bürünmüş durumda.

Bir Bakışta Türkiye Koronavirüs Risk Haritası (29 Mart 2021)

  • Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı.
  • Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.
  • Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19'da orta riskli (sarı) iller oldu.
  • Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa Kovid-19'da yüksek riskli iller oldu.

Düşük Riskli Tek İl

20-26 Mart tarihlerini kapsayan Türkiye Kovid-19 risk haritasında, ülke genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.

Orta Riskli İller Hangileri?

Orta riskli (sarı) 10 il, Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak olarak belirlendi.

Yüksek Riskli İller Hangileri?

Yüksek riskli (turuncu) 12 il arasında Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli ile Manisa yer aldı.

Çok Yüksel Riskli İller Hangileri?

Çok yüksek riskli (kırmızı) kategorideki 58 il ise şöyle: "Iğdır, Ardahan, Artvin, Rize, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Sivas, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Malatya, Elazığ, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman, Mersin, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Erzincan, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Isparta."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yayınladığı tweet ile yeni haritayı paylaştı ve şu uyarıyı yaptı: "İllerimizin risk durumunu gösteren son haritamız. Virüs gücünü kaybetmiş değil. Bu haritayı maviye çevirmek elimizde. Aşı programı toplum bağışıklığını sağlayana kadar mücadele etmeliyiz. Zor olanı aştık kolay olanı kaybetmeyelim."

Okuyucu Yorumları