Yeni MacBook Pro'da "Ekran Kırpışması" Sorunu!

Bazı kullanıcılar Apple'ın yeni MacBook Pro'sunun ekranıyla ilgili sinir bozan bir sorun yaşıyor!

MacBook Pro'da bir garip sorun!

Apple'ın bazı yeni MacBook Pro modellerinin ekranla ilgili bazı sorunlar yaşadığı söyleniyor. Bu sorunlara ekranın yanıp sönmesi gibi sinir bozucu bir sorun da dahil.

Ubergizmo'nun raporuna göre sorunlar daha çok yeni 15 inç'lik MacBook Pro'da yaşanıyor; 13 inç'lik sürümde ise soruna rastlanmıyor. Şikayet edilen sorunlar arasında renk tonlarının değişmesi ve yukarıdaki videoda izleyebileceğiniz, son derece sinir bozucu görünen renklerin titreşmesi var. Apple'ın destek forumlarında bir kullanıcı, sorunu şöyle anlatıyor:

"MacBook Pro'mu alalı bir hafta oldu ve ekran titreşmeye başladı. Bugün tüm ekranım piksellendi ve artık hatalar yüzünden fare imlecini hareket ettirdiğimi bile göremiyorum. MacBook'u sıfırladım ve şu an hala kırpışıyor."

Bu kullanıcının mesajının ardından paylaşımda bulunan bazı kullanıcılar, sorunun kaynağının aşırı ısınma olabileceğini iddia etseler de, ilk mesajın sahibi bunun söz konusu olmadığını söylüyor. Bazı kullanıcılar ise sorunun GPU'da olmadığını söylüyorlar. Bunun nedeni, sorunun sadece entegre grafik yongasında değil, ayrı ekran kartı kullanan modellerde de oluşması. Ubergizmo'ya göre sorunun kaynağı, bazı kullanıcıları etkileyen Adobe yazılımları da olabilir.

Apple'dan ekran sorunlarının neden kaynaklandığını açığa kavuşturacak ilgili bir açıklama ise henüz gelmedi. Yeni Apple MacBook Pro'da benzer bir sorun yaşadıysanız, bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları