Yeni PC'niz için 6 açık kaynak kodlu yazılım!

PC'nizi yeni aldıysanız veya yakın zamanda alacaksanız, bu 6 bedava yazılımı sakın es geçmeyin!

PC'sini yeni alanlara...

Yeni yıla yepyeni bir PC ile girmeyi düşünüyorsanız, onunla yapabileceğiniz birçok yeni şey ve yükleyebileceğiniz sayısız yazılım var. Bu yazımızda yeni bir PC'de ihtiyaç duyabileceğiniz 6 açık kaynak kodlu yazılımı bir araya getirdik.

1. Ubuntu Linux yükleyin

Windows için bir alternatif arıyorsanız, veya çift işletim sistemi kullanmayı düşünüyorsanız sayısız Linux alternatifiniz bulunuyor. Bunlar arasında Ubuntu Linux ve Linux Mint, yeni kullanıcılar için en uygun dağıtımlardan.

Kullanımı oldukça kolay olan açık kaynaklı işletim sistemi Ubuntu'nun son sürümü 11.10, Ubuntu sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ubuntu'yu Windows ile beraber kullanmak istiyorsanız, bu adresi takip etmeniz yeterli.

Bu adresten indirebileceğiniz Linux Mint de kullanım kolaylığına büyük önem veren bir dağıtım ve size birkaç farklı masaüstü ortamı sunabiliyor.

Web tarayıcısı, e-posta istemcisi ve ofis yazılımı

Web tarayıcısı, e-posta istemcisi ve ofis yazılımı
Thunderbird, eklentileri de destekliyor

2. Firefox veya Chrome'u kurun

Windows kullandığınızı varsayarsak, Internet Explorer web tarayıcısına sahip olacağınız kesin. Ancak farklı bir tarayıcı denemenin de zararı olmayacaktır. Güvenliği ve eklenti desteğiyle dikkat çeken Mozilla Firefox'u, "ışık hızındaki tarayıcı" Google Chrome'u denemenizi öneriyoruz. Tabi, dilerseniz ikisini birden yüklemeniz de mümkün.

İndirin: Firefox

İndirin: Chrome

3. Thunderbird

Ücretsiz bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird ile e-postalarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Yazılımın eklenti desteği de bulunuyor.

İndirin: Mozilla Thunderbird

4. LibreOffice

En çok kullanılan açık kaynaklı ofis paketi OpenOffice.org'un yerini son zamanlarda LibreOffice aldı. Kelime işleme, hesap tabloları ve sunumlar için çözümler sunan LibreOffice, çok iyi bir MS Office alternatifi ve tamamen ücretsiz.

İndirin: LibreOffice

Grafik düzenleme ve virüs koruması

Grafik düzenleme ve virüs koruması
GIMP

5. GIMP

Fotoğraflarla ve görsellerle çalışıyoranız, ücretsiz ve iyi bir Adobe Photoshop alternatifi olan GIMP'i mutlaka yüklemelisiniz. GIMP ile web grafikleri, reklam içerikleri oluşturabilir, fotoğraflarınızı düzenleyebilir ve Photoshop biçimi dahil sayısız biçimde kaydedebilirsiniz.

İndirin: GIMP

6. ClamAV

İşletim sisteminiz ister Windows olsun, ister olmasın bir güvenlik yazılımı yüklemeniz iyi bir fikir olacaktır. Bu konuda iyi bir ücretsiz alternatif sunan ve birçok platformda çalışan ClamAV'yi önerebiliriz.

İndirin: ClamAV

Okuyucu Yorumları