Beklenen yeni slim PlayStation 5 için kafa karıştıran internet şartı

Yeni PlayStation 5 Slim sürümü, disk sürücüsünü takmadan önce internet bağlantısı gerektirecek. Bu, gelecekte sunucuların kapatılması durumunda sorunlara yol açacak gibi görünüyor.

Beklenen yeni slim PlayStation 5 için kafa karıştıran internet şartı

Sony'nin yakında çıkacak olan PlayStation 5'in inceltilmiş versiyonunu almayı düşünenler, konsolun yeni çıkarılabilir disk sürücüsünü taktığında şirketin onları izlediğini bilmeli.

Twitter hesabı CharlieIntel, yeni Modern Warfare III PS5 slim paketinin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde yeni ve daha ince PlayStation 5'in disk sürücüsünün takılı olduğu görülüyor ve olası çıkış tarihinin 10 Kasım olduğu belirtiliyordu. Dikkatli Twitter kullanıcıları kutunun altındaki ince yazıyı fark etti. Yazıda şöyle yazıyordu: "Kurulum sırasında disk sürücüsü ve PS5 konsolunu eşleştirmek için internet bağlantısı gereklidir."

Yani PlayStation'ın yeni versiyonu, disk sürücüsü önceden takılı olarak gelse bile, disk sürücüsünü konsolun kendisiyle eşleştirmek için bir internet bağlantısı gerektiriyor. Konsol 450 dolarlık Dijital Sürüm ve disk sürücülü 500 dolarlık sürüm olmak üzere iki versiyon halinde satılacak. Şirket ayrıca sürücüyü ayrı olarak 80 dolara satıyor.

Sony'den gelen resimler, kullanıcıların sürücüyü takmak için konsolun yan plakalarından birini çıkarmaları gerektiğini gösteriyor. Sony, kullanıcıların dışarı çıkıp konsollarına takmak için satış sonrası disk sürücüleri satın alacağından ya da daha kötüsü, cihazı aynı yuvalardan takılan başka bir modülle değiştirmeye cesaret edeceğinden endişe ediyor olabilir.

İlk kez konsol alacakların çoğu, yeni ince konsollarını ilk açtıklarında muhtemelen bir internet bağlantısına sahip olacak olsa da sorun yıllar sonra Sony'nin PS5 sunucularını kapatmasıyla ortaya çıkabilir. Bu gerçekleştiğinde, kullanıcıların eski oyunları oynamak için disk sürücülerini etkinleştirmeleri mümkün olmayacak.

Sony, kullanıcıların donanımıyla nasıl etkileşime girdiği konusunda çok ama çok korumacı. Sony'nin PS5'in piyasaya sürülmesinden sonra kullanıcıların daha fazla dahili veri depolama alanı eklemesine izin vermesi yaklaşık bir yıl sürdü. 2020 yılında Wired, PS5'in disk sürücüsünün anakartla eşleştirildiğini rapor etti. Yani konsol, farklı bir PS5'ten gelse bile herhangi bir yeni disk sürücüsünü tanımayı reddedecek.

Tüm modern konsol üreticileri donanımları konusunda son derece korumacıdır. Microsoft, Nintendo ve Sony, kullanıcıların donanımlarını değiştirip daha fazla oyun korsanlığı yapmasından korktuklarını iddia ederek kendilerini Kaliforniya'da yaklaşmakta olan onarım hakkı yasasının dışında tutmayı başardılar. Elbette, yazıcılar ve bulaşık makineleri gibi cihazlarına duvar örmeye çalışan başka birçok üretici de var, bu da özellikle cihazlarını kendi kendine onarmak isteyenler için daha kötü bir kullanıcı deneyimine yol açtı.