YKS sonuçları açıklandı... Birinciler hangi illerden çıktı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları bugün itibari ile erişime açıldı. Sınava giren milyonlarca öğrenci YKS sonuçlarının sonuc.osym.gov.tr üzerinden kontrol edebiliyor. Peki YKS birincileri hangi illerden? İşte birincilerin illeri...

YKS birincileri hangi illerden?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınava katılan yaklaşık 2.5 milyon öğrenci, ÖSYM'nin sitesinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile sonuçlarını sorgulayabiliyor. Peki YKS birincileri hangi illerden? YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

YKS SONUÇLARI OSYM.GOV.TR'DE!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı. YKS sonuçları sonuc.osym.gov.tr üzerinden öğrenilebiliyor.

YKS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİHLERİ 6-14 AĞUSTOS TARİHLERİNDE YAPILACAK

ÖSYM tarafından erişime açılan YKS sonuçları sonrasında tercih için geri geri sayım başladı. Adaylar tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapacak.

YKS BİRİNCİLERİ HANGİ İLLERDEN?

Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte YKS (TYT, AYT ve YDT) birincileri de belli oldu.

  • YKS'nin AYT oturumunda birinci sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya'dan çıktı.
  • (YKS) TYT oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir'den 5 aday birinciliği paylaştı.
  • YKS'nin YDT oturumunda 4 aday İstanbul'dan, 1 aday Niğde'den birinciliği paylaştı.

Okuyucu Yorumları