YouTube, "Resim İçinde Resim" İşlevini Deniyor

YouTube, Android ve iOS'ta uzun süredir sunduğu bir işlevi masaüstüne getirmek üzere!

YouTube, yeni bir işlev deniyor!

YouTube videolarına ne kadar çok bakıyorsanız, Google'ı o kadar memnun ediyorsunuz. Ancak Google gibi bir devi doyurmak zor olduğundan firma, sizi YouTube'a daha çok baktıracak çözümler geliştiriyor.

YouTube'un masaüstü sürümüne eklenen yeni işlev, herhangi bir videoyu küçük bir hale getirip gezintiyi sürdürmenize izin verecek. Yani Android ve iOS'ta olduğu gibi videoyu küçültüp, YouTube içerisinde dolaşmaya devam edebileceksiniz. 9to5Google'a göre işlev şu an küçük bir grup üzerinde A/B testine tabi tutuluyor. Test grubundaki kullanıcılar, videoyu yürütmeye başladıktan sonra YouTube üzerinde herhangi bir yere tıkladıklarında video, yüzen bir videoda çalmaya devam ediyor.

Yüzer pencere, Android ve iOS'takine ilave olarak çal/durdur, yeniden çal ve atla gibi kontroller sunuyor. Dilerseniz videonun oynatıldığı pencereyi kapatabiliyorsunuz ancak test grubundakiler, işlevi devre dışı bırakamıyorlar.

Pencere-İçi-Pencere; Hemen, Şimdi

Yeni işlevi beklemek istemiyorsanız, Firefox'un Test Pilot programı üzerinden benzer bir işleve sahip olabilirsiniz. Bunun için Min Vid adlı deneysel aracı yükleyebilirsiniz. Araç, YouTube ve Vimeo videolarını diğer web sitelerinin üzerinde küçük bir pencere üzerinde oynatabiliyor. Min Vid'in gelecekte Firefox'un bir parçası olma garantisi yok ancak bir süredir test ediliyor ve şimdiye kadarki sinyaller olumlu.

Okuyucu Yorumları