YouTube'un işi çok zor!

İnternette video dendiğinde akla artık sadece YouTube gelmiyor: İşte YouTube'un dev rakipleri...

YouTube'un işi çok zor!

YouTube oldukça güçlü bir rekabet ile karşı karşıya. Özellikle Amerika'da Hulu ve dünya çapında Facebook, sundukları video hizmetiyle Google'ın video devi YouTube'u zorluyor.

Dünya çapında olay yaratan ve bir akım başlatan YouTube, adı video paylaşımıyla özdeşleşen bir site. Her gün 1 milyar video izlenen YouTube'un rakipleri gün geçtikçe büyüyor. Özellikle de Hulu, Amerika'da YouTube ile başa baş rekabet eden bir video hizmeti sunuyor. Televizyon programları ve ücretli seyir imkanı sunan bu site, finansal modelini de YouTube'dan çok daha sağlam temellere oturtmuş durumda.

ComScore'un araştırmasına göre sosyal ağ devi Facebook da video paylaşımında YouTube'a güçlü bir rakip olarak ortaya çıkıyor. Facebook, mevcut kullanıcı ağına, arkadaş listeleriyle hızlı video paylaşım imkanı sunuyor. En büyük eksisi ise telif hakları kanunu uygulamasıyla çeşitli içeriklerin yüklenmesine izin vermemesi oluyor. Bütün bunların yanında, tercih edilen video paylaşım siteleri ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Örneğin İngiltere'de BBC iPlayer ve Sky Player iki büyük ve önemli internet yayını.

Okuyucu Yorumları