3D'li AOC monitör incelemede!

AOC'nin 27 inç'lik 3D destekli monitörünü her yönüyle test ettik!

CHIP Online Notu 87
  • 3D görüntü kalitesi
  • Şık tasarımı
  • Enerji verimliliği
  • 2D'den 3D'ye dönüşüm
  • USB bağlantısı yok
  • Sadece 1 gözlükle geliyor
  • Menü tuşları
  • Türkçe dil desteği yok

Daha önce hatırlayacaksınız ki AOC'nin yine bir başka 3D destekli modeli olan D2757PH'yi incelemiştik. Bu defa da yine 3D serisi altında yer verdiği yeni modeli ile test merkezimize giren AOC, bakalım bizlere yeni modeli ile ne gibi özellikler sunuyor.

İlk etapta tasarımıyla daha önce incelediğimiz gibi bir görünüme sahip olan D2769VH, önden bakıldığında yalnızca standıyla farklılık gösteriyor. Bu defa daire biçiminde bir standın kullanıldığı monitörde, malzeme tamamen plastik. Plastik malzemeye karşın oldukça iyi bir görünüm sergilediği açık. Uzaktan bakıldığında alüminyum gibi görünüyor.

27 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan monitörün en can alıcı özelliği ise elbette 3D desteği sunması.

27 inç IPS panel

D2769VH, 27 inç boyutlu bir monitör. AH-IPS panele sahip olan monitör, böylece hem dikey hem yatay konumda 178 dereceye kadar görüş açısı sağlayabiliyor. IPS panelin bir diğer önemli özelliği olan renk doğruluğunun avantajını da yaratan monitör, 5 ms'lik tepki süresinin de sahibi. Böylece oyunlar için de ideal olarak görüntü sağlayabiliyor, hızlı sahnelere ayak uydurabiliyor.

1920x1080 piksel, yani Full HD çözünürlük sağlayan monitörün statik kontrastı 1000:1, dinamik kontrastı ise 20.000.000:1. Bu da demek oluyor ki kontrastla ilgili bir problem yaşamıyorsunuz. Yaptığımız testlerde de aksi bir senaryoyla karşılaşmadık. Koyu sahnelerde görüntü gayet başarılıydı.

Elbette monitörün can alıcı özelliği 3D görüntü sağlaması. Titreşimsiz 3D performansı sunan monitör, beraberinde bir polarize gözlük de getiriyor. Ancak kutu içeriğinde 2 adet gözlük bulunsa çok daha iyi olurmuş. Zira bir arkadaşınızla 3D oyun oynamak istediğinizde ek gözlüğe ihtiyaç var.

Başarılı 3D performans

3D performansıyla gayet memnun edici sonuçlar sağlayan D2769VH, bu konuda açıkçası bizi şaşırtmadı. AOC'nin teste gelen önceki modelinden de gayet memnun kalmıştık. İster oyun oynayın ister film izleyin 3D kalitesi memnun edici ölçüde.

2D görüntüleri 3D'ye dönüştürebilen monitör, bunu menü butonları yoluyla halletmenize olanak tanıyor. Böylece iki boyutlu görüntüleri sanal olarak 3D'ye terfi ettirebiliyorsunuz.

Menüden bahsetmişken, tuşların çok kullanışsız olduğunu söyleyelim. Monitörün üzerinde fiziksel tuşlar kullanılmış. Tasarımları itibariyle oldukça kullanışsız bulduk. Ayrıca menüde Türkçe dil desteğiyle yine karşılaşmadık.

Monitörün bağlantılarından bahsedecek olursak, hepsi arka tarafta bir arada kullanılmış. İki adet HDMI bağlantısı, D-Sub ve kulaklık girişi ile standart ihtiyaçları karşılayan monitör, USB bağlantısına ise sahip değil.

Özetle

3D destekli bir oyun monitörü arıyorsanız AOC D2769VH sizin için ideal bir seçim olacaktır. IPS panel olmasıyla da görüntü avantajı yaratan monitör, elbette yalnızca oyunlarda değil filmlerde de iyi iş çıkartıyor. Bu arada monitörün fiyatının yaklaşık 1247 TL olduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

3D özelliğe sahip bir monitör arayan kullanıcılar D2769VH'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

AOC'nin önceki incelediğimiz D2757PH modeli de yine 3D özellikteydi. D2769VH ile çok yakın özelliklere sahipler ve fiyatı şu an piyasada biraz daha düşük. Alternatif olarak onu inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC D2769VH
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
87
Ekran 27 inç AH-IPS 3D (1920x1080)
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 20.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Bağlantılar HDMI (2 adet), D-Sub, kulaklık
Hoparlör Var
Okuyucu Yorumları