21:9 ekranıyla göz dolduruyor.

Film ve oyun keyfi için ideal bir monitör olan AOC Q2963PM'yi inceledik!

CHIP Online Notu 89
  • Canlı renkler ve görüntü performansı
  • Kaliteli görünüm
  • Panoramik görüntü
  • USB bağlantısı yok

AOC farklı kategorilerde pek çok monitör modeli ile kullanıcılara farklı seçenekler sunuyor. Monitör ailesinde gerek profesyonel kullanım için modeller bulunduran AOC, günlük kullanımların yanı sıra tamamen eğlence odaklı anlayışı benimseyen monitör modellerine de ev sahipliği yapıyor. AOC'nin tarafımıza ulaşan yeni monitör modeli Q2963PM de tam olarak işin eğlence kısmıyla ilgileniyor. 29 inçlik geniş ekranı, şık gövdesi ve elbette yüksek çözünürlüğündeki görüntüsüyle farklı bir duruş sergileyen monitör, "dev ekranda" sinema ve oyun keyfi yaşamak isteyen kullanıcılara uygun yapıda olmasıyla dikkat çekiyor.

Dev tasarım

Ayakları üzerine sağlam basan bir görünümde olan AOC Q2963PM, 29 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Geniş ekranı sayesinde panoramik görüntü kabiliyeti sunan monitör, fiziksel görselliği ile de oldukça dikkat çekici. Özellikle ön panelden baktığınızda oldukça şık görünen monitör, sağlam bir stant üzerinde duruyor. Stant ayağı üzerine bir çift mandal vasıtasıyla oturan ekran, öne ve arkaya doğru -5 ila +20 dereceleri arasında eğilebiliyor. Bu noktada monitörün bunun dışında başka bir ayarlanabilir seçeneği sunmadığını da söyleyelim. Fakat Q2963PM'nin kullanım alanını düşündüğümüzde Tilt özelliğinin gayet yeterli olduğu düşüncesindeyiz.

Standı ile duvara asılabilen monitör, böylece kullanım avantajı yaratıyor. Monitörün tasarımına daha yakından baktığımızda, açıkçası ön panelden görünüşünün şahane olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yan ve arka yüzeylerden baktığınızda tasarımda bazı detayların kaba olduğu kanısına varmak mümkün. Neyse ki Q2963PM'ye genellikle ön panelden bakacaksınız, o nedenle bu, çok seçici olmayan kullanıcılar için büyük bir sorun değil.

Başarılı görüntü kalitesi

AOC Q2963PM, myMulti-Play şeklinde de anılıyor. Bunun nedeni yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olması ve 21:9'luk görüntü formatı sunması. Böylece yüksek çözünürlük ve görüntü oranları sayesinde aynı anda birden fazla ortama uygun olmayı başaran monitör, hem ev sineması hem de oyun platformu için uygun. Diğer yandan Screen+ yazılımı ile de ekranı bölmenize olanak tanıyan monitör, böylece çalışma ortamı olarak kullandığınızda da büyük destek sunuyor.

2560x1080 piksel değerinde bir çözünürlük sunan monitör, LED arka aydınlatmalı IPS panele sahip. Son dönemde sıkça karşımıza çıkan IPS panellerden aşina olduğumuz gibi 178 derecelik geniş görüş açısı sunan AOC'nin bu modeli, böylece yatay düzlemde farklı açılardan baktığınızda renklerin canlılığını kaybetmemesini sağlıyor. Diğer yandan tonlamaları ile başarılı olan monitör, yüksek dinamik kontrast oranı ve hızlı tepkime süresi ile eğlenceli bir seyir keyfi sunuyor.

Bağlantı seçenekleri

Son olarak cihazın arka yüzeyinde yer verdiği bağlantılarından da bahsedelim. Bağlantılar arasında ilk dikkatimizi çeken HDMI ve MHL bağlantısı oluyor. HDMI zaten olmazsa olmaz bağlantı birimimiz. Fakat bazı monitör modellerinde çift HDMI bağlantısı görmek mümkün. Diğer yandan monitörün MHL bağlantı desteği sunması bir artı. Zira MHL bağlantısı yoluyla akıllı telefon ve tabletleri cihaza bağlayabiliyorsunuz. Bunun yanında bağlantıları arasında DisplayPort ve D-Sub arabirimlerine de yer verilen monitörde bir kulaklık ve ses girişi de bulunuyor. Evet, bu da demek oluyor ki Q2963PM'nin hoparlör desteği mevcut. Ancak monitör üzerinde herhangi bir USB bağlantısı göremediğimizi de söylememiz gerekli.

Özetle

Eğlence odaklı yapıda bir monitör olan AOC Q2963PM, gerek tasarımıyla gerek performansıyla satın alma aşamasında oldukça ikna edici bir yapıda. Diğer yandan elbette önemli etkenlerden biri ise fiyat. AOC Q2963PM'nin ülkemizde de fiyatının 1000 – 1200 TL'lik fiyat etiketine sahip olacağını sanıyoruz. Bu sebeple sunduklarının yanında fiyat olarak da gayet makul seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

Kaliteli film ve oyun keyfi için satın alınabilecek olan AOC Q2963PM, eğlence odaklı bir monitör arayışında olan kullanıcılara hitap ediyor.

Alternatifleri

Bulunduğu fiyat kategorisine baktığınızda farklı ürünlerle de karşılaşabilirsiniz. Ancak burada göreceğiniz ürünlerin pek çoğu 27 inçlik ekran boyutuna sahip olacaktır. Dilerseniz onları da inceleyebilirsiniz. Aralarında AOC Q2963PM'nin desteklemediği USB portu bulunanları da görebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC Q2963PM
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
89
Ekran 29 inç IPS LED (2560x1080)
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 50.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar HDMI / MHL, D-Sub, DisplayPort
Dahili Hoparlör Var
Okuyucu Yorumları