Özellikleriyle tam bir profesyonel.

Tasarımcılara hitap eden Asus PA279Q, görüntü yetenekleri ve esnek yapısıyla tam bir profesyonel.

CHIP Online Notu 92
  • Yüksek görüntü kalitesi
  • Gelişmiş mekanik tasarımı
  • 2560x1440p çözünürlük
  • Yüksek fiyatı

Asus, profesyonel tasarımcılara ve görsel sanatlarla uğraşan kullanıcılara özel olarak geliştirdiği PA279Q monitörü ile test merkezimize konuk oldu. Test merkezimize özel olarak Tayvan'dan gönderilen PA279Q, henüz Türkiye'de satışta değil. Ancak eminiz sunduğu özellikleri duyduktan sonra -özellikle profesyonel anlamda tasarımla ilgiliyseniz- monitörün Türkiye'ye gelmesini sabırsızlıkla bekleyeceksiniz.

27 inç boyutunda devasa bir ekrana sahip olan Asus PA279Q, AH-IPS panel yapısına sahip bir monitör. 2560x1440 piksel çözünürlüğü destekleyen monitör, 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunuyor ve yüksek kontrast oranıyla profesyonellerin beklentisini karşılayacak seviyede olduğunu gösteriyor. 16:9 en boy oranını destekleyen Asus PA279Q, LED arka aydınlatmalarıyla dikkat çekiyor. Mat paneli sayesinde yansımalardan tamamen arınan monitörün tepki süresi ise 6 ms. Monitörün sunduğu belli başlı teknik özelliklerini bir kenara bırakacak olursak, bu monitörün sade kullanıcılardan fazlasına hitap ettiğinden bahsedebiliriz. Zira sRGN renk gamutunun %100'ünü karşılayabilen monitör, aynı zamanda Adobe RGB'nin %99'una, NTSC'nin ise %120'sine hakim. Profesyonellere daha iyi bir çalışma ortamı yaratması için beraberinde bir Hood'la birlikte sunulan Asus PA279Q, kutu içeriğinde daha pek çok aksesuara yer veriyor. İhtiyaç duyacağınız tüm kabloları beraberinde getiren Asus PA279Q, zengin bağlantı seçeneklerine sahip. HDMI, DisplayPort, Dual-link DVD-D, 3.5 mm'lik mini jak, toplamda 7 adet USB arabirimi ve kart okuyucuya bağlantıları arasında yer veren monitörün hoparlör desteği de bulunuyor.

Profesyonellere yalnızca görüntü kalitesi anlamında değil, aynı zamanda yapı itibariyle de hitap eden Asus PA279Q, gelişmiş mekanik tasarıma sahip. -5 ila +20 dereceler arasında eğilebilen monitör, pivot özelliği de gösteriyor. Bunun yanı sıra monitörü döndürme ve yüksekliğini ayarlama imkanınız da bulunuyor. Böylece çalışırken ihtiyacınız olan esnekliği sunacak olan Asus PA279Q, dileyen kullanıcılar için duvara montaj da edilebiliyor. Yakında Türkiye'de satışa sunulacağını söyleyebileceğimiz Asus PA279Q'nun fiyatı ise biraz yüksek; yaklaşık olarak 3.032 TL civarında.

Özetle

Ekranıyla oldukça esnek yapıya sahip olan Asus PA279Q, görüntü konusundaki yetenekleriyle de profesyonellerin beklentilerini karşılayacaktır.

Kimler Almalı

Tam anlamıyla profesyonel tasarımcılara hitap eden Asus PA279Q, sanatla ilgilenen kullanıcılar tarafından satın alınabilir.

Alternatifleri

Tasarımcılar için bu alanda pek çok ürün bulunuyor. Dilerseniz Asus PA279Q'da karar kılmadan önce diğer ürünlere de göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus PA279Q
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
92
Ekran 27 inç AH-IPS LED (2560x1440)
Tepki Süresi 6 ms (griden griye)
Parlaklık 350 kandela
Kontrast 100.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar HDMI, USB 3.0 (6 adet), kart okuyucu, Dual-link DVI-D
Dahili Hoparlör Var
Okuyucu Yorumları