Asus ROG Pugio II Wireless İnceleme

Dünyada ve Türkiye'de ilk inceleme! ROG Pugio II Wireless'ı adeta fabrikadan alıp inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Uzun batarya ömrü
  • Type-C bağlantı kablosu
  • Bluetooth desteği
  • Ergonomik tasarım ve rahat kullanım
  • Zengin kutu içeriği
  • Sert plastik tutuş destekleri

Asus ROG Pugio II Wireless incelememizde tüm detayları anlatıyoruz. Asus'un yenilenen Gladius serisini geçtiğimiz aylarda incelemiştik hatırlayacağınız gibi. Bu defa sırada yine merakla beklediğimiz bir model olan Pugio II var. Ancak elimizdeki Wireless modeli olarak özelleşme birlikte, şu an bu fare Türkiye'de ilk kez bizde.

Pugio 2 Tasarımı

Kardeş dergimiz LEVEL ile beraber ilk incelemesini yaptığımız ROG Pugio II Wireless, RGB tasarımıyla da fazlasıyla dikkat çekici oluyor. Ancak bu konuda ilk model Pugio'yu ayrı bir yere koymak gerek. Zira bugüne kadar gördüğümüz onca RGB destekli fareyi bir masaya doldurup çalıştırsak bile hemen dikkat çekecek kadar etkileyici bir ışık gösterisi sunuyordu o fare.

Asus Pugio 2 Wireless Özellikleri

Peki, Asus'un yeni faresi Pugio II Wireless ne gibi özelliklere sahip, oyunculara neler sunuyor; hemen incelemeye başlayalım.

Asus ROG Pugio II Wireless Tasarımı Nasıl?

Asus ROG Pugio II Wireless Tasarımı Nasıl?

Tasarımdan başlarsak, Pugio II tamamıyla yeni bir ürün olarak duruyor karşımızda. İlk Pugio ile hemen hemen hiçbir benzerliği bulunmayan Pugio II, tıpkı Chakram gibi çıkartılabilir bir üst kapağa sahip ve arka kısımdaki hayli geniş olmak üzere üç bölge RGB aydınlatma ile geliyor.

Pugio II'de renkler çok daha pastel, ilk Pugio'nun keskin aydınlatması bu defa tercih edilmemiş ve bunda ürünün kablosuz olmasının da payı var elbette.

Üst kapağı çıkarttığınızda sizi ROG logosu (Chakram'ın aksine logo değiştirilemiyor), 2.4Ghz adaptörü ve eğer Omron anahtarları değiştirmek isterseniz iki adet vida karşılıyor. Chakram'da anahtarları değiştirmek için mıknatıslı ön kapaklar tercih edilmişti, bunda ise vida ile sabitlenmiş.

Fare hafif olmasına rağmen yan yüzeylerde yumuşak kaplamaların eksikliği hissediliyor. Tıpkı Chakram gibi bu modelde de pütürlü sert plastik tutuş destekleri kullanılmış. Yandaki fonksiyon tuşlarına kolay erişiliyor ve eğer dilerseniz bunları iptal etmeniz veya paket içeriğinde gelen kapaklarla tamamen devre dışı bırakmanız mümkün. Alt kısımda yer alan DPI/eşleştirme ve bağlantı modu düğmeleri ise çok ufak, ne olduklarını anlamak için gözünüzü iyice yakına getirmeniz gerekiyor.

Asus ROG Pugio II Wireless Özellikleri Neler?

Asus ROG Pugio II Wireless Özellikleri Neler?

Pugio II, iki elle de kullanılabilen, simetrik (ambidextrous) bir fare. Orta boyutlarda, yuvarlak hatlara sahip ve ağırlığı da 100 gram. Kablosuz bir fare için oldukça hafif olmasının yanında 2.4 GHz bağlantı adaptörünün içinde taşınabilmesi ve Bluetooth modunda çalışabilmesi de (125Hz yenileme değeri size yetecekse) diğer artıları.

Üzerindeki sensör 16000dpi'a kadar ayarlanabilen bir hassaslık değerine, 400 IPS hıza ve 40G hızlanma değerlerine sahip. Bu açıdan bakınca Logitech'in Hero 16k sensörüyle eşdeğer performanslar sunduğu söylenebilir. Yenileme hızı da kablo ve 2.4Ghz için 1000Hz, Bluetooth modu için ise 125hz. 2.4Ghz modunda oyunlarda harika bir performans gösteren farenin Bluetooth modu ise günlük çalışmalara uygun.

Performansı ile beğenimizi kazanan ürünün tam şarjda 80 saate kadar pil dayanımı sunması da takdire değer. Kablolu kullanımda Type-C ile sisteminize bağlanan ürün kutu içeriğinde iki adet yedek Omron anahtarı ile beraber geliyor. Alıştığımız zengin ROG donanımı yine kutunun içinde yerini almış.

Özetle

Sonuç olarak ROG Pugio II Wireless, fazlasıyla başarılı bir oyuncu faresi olmuş. Ergonomik tasarımı ve rahat kullanımı bir yana, zengin kutu içeriği sunması, uzun batarya ömrü sağlaması ve Bluetooth desteği ve öte yandan elbette gösterdiği performansıyla biz fazlasıyla beğendik. Sert plastik tutuş destekleri de olmasa şahane olabilirmiş diye söylemeden de geçmeyelim elbette.

Asus ROG Pugio 2 Wireless Fiyatı Ne Kadar?

Peki, ROG Pugio II Wireless'ın fiyatı ne kadar? ROG Pugio II Wireless, dediğimiz gibi çok yeni bir ürün. O nedenle henüz fiyatı da belli değil. Önümüzdeki günlerde belli olacak ve Türkiye'de de satışa çıkacaktır. ROG Pugio II Wireless fiyatı belli olduğunda onu da sizlerle ayrı bir haberimizde paylaşırız.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Pugio II Wireless
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları