Cougar Conquer Essence İncelemesi

Cougar'ın yeni kasası Conquer Essence, hayalinizdeki kasayı inşa etmenizi sağlayacak!

CHIP Online Notu 85
  • Kaliteli görünüm
  • Sağlam yapı
  • Dış etkilere açık

Essence'ın bir kasa olduğunu bilmeseydiniz, ilk bakışta "bu da nesi" diyebilirdiniz. Geleneksel kasa "kurallarına" aldırış etmeyen Essence, Cougar'ın beğenilen kasası Conquer'ı temel alıyor. Ancak bu defasında karşımızda biraz daha küçük bir tasarım var.

Micro-ATX ve Mini-ATX desteği sunan kasanın ilk amacı, LED'lerle süsleyeceğiniz PC donanımınızı mümkün olduğunca görünür yapmak. Tamamen metal gövdeden oluşan kasa, CNC öğütülmüş alüminyum kullanıyor. Askeri tasarımdan ilham alan kasa, Cougar'ın güçlü stilini yansıtıyor. Kasanın iki yanının temperli camla korunduğunu görüyoruz. Tüm bunların yüksek kalitede bir görünüm oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Mini tower kasa, 233 x 480 x 522 mm boyutlarında ve oyun donanımınızı barındıracak alanı size sunuyor. 3,5 inç'lik 2 sabit disk yuvası, 2,5 inç'lik 3+2 SSD yuvası (normal sabit disk kullanmazanız, kasaya 5 SSD'yi sığdırabilirsiniz) sunan kasada 5 genişleme slotu mevcut. Sabit diskleri bağlarken vidalardan faydalanmanız gerekiyor. Essence'ta kullanacağınız grafik kartının uzunluğunun 350 mm'yi, işlemci soğutucusunun yüksekliğinin ise 160 mm'yi geçmemesi gerekiyor.

Kasanın İçinde Neler Var?

Kasanın İçinde Neler Var?

Kasayla güç kaynağı ve fan gelmiyor; bunları kendiniz temin etmeniz gerekiyor. Fan kapasitesine baktığımızda ön yüze 2, üst tarafa 2 fan takabiliyorsunuz. Sıvı soğutmanız varsa, ön yüzde 240mm veya yukarıda 240mm'lik soğutucuya destek veriliyor. Kasanın ön yüzünde iki USB 3.0 portu, bir mikrofon ve bir kulaklık girişi bulunuyor. Güç ve reset düğmelerine bunların hemen yanında yer verildiğini görüyoruz.

Kasayla beraber gelenlere baktığımızda üst fan ızgaralarını, videaları ve plastik kablo toplama aparatlarını görüyoruz. Vidalar, amaçlarına göre farklı poşetlerde toplanmış, bu sayede hangisini nerede kullanacağınızı karıştırmıyorsunuz.

Her Şey Hayal Gücünüzle Sınırlı

Her Şey Hayal Gücünüzle Sınırlı

Kasanın dikdörtgen olmaması bir yana, birçok boşluk bıraktığını fark etmişsinizdir. Böyle bir kasada havanın rahatça dolaşacağı ve sistem ısısının dışarıya daha kolay çıkacağı açık. Ancak test etmesek de, bu alışılmadık tasarımın toz girişini hızlandırması muhtemel. Arka taraftaki geniş aralık, işlemcinizin rahatça nefes almasını sağlayacak. Bununla birlikte kabloları bağlarken dikkat etmezseniz, elinizin bileşenlere temas etmesi mümkün.

Yaratıcılığına güvenen oyuncular için bunlar hiç sorun değil, çünkü Cougar'a göre Essence size müthiş görünümlü bir kasa inşa etmenin yolunu açıyor. Kasanın cam kapakları, büyük vidaları sayesinde elle sökülebiliyor. Essence ile bilgisayarınıza iki grafik kartını sığdırabilir, küçük ama çok güçlü ve gösterişli bir oyun PC'si oluşturabilirsiniz.

Türkiye fiyatı henüz açıklanmayan Conquer Essence'ın yurtdışı fiyatı 229 dolar; yani bir kasa için oldukça yüksek.

Özetle

Oyun PC'nizi yaparken stilinizi yansıtmak istiyorsanız, bu konuda becerinize güveniyorsanız, Essence size göre olabilir. Tasarımı, boşluklar nedeniyle başta şüphe çekse de oldukça güzel ve RGB desteğiyle daha da müthiş bir görünüme kavuşabilir. Tabi kasanın tamamen metalden oluşan sağlam yapısını ve kaliteli görünümü pekiştiren temperli camları da atlamayalım. Rahat taşınabilir bir oyun PC'si kurmak istiyorsanız ve Essence'ın tasarımını beğendiyseniz, onu size rahatça tavsiye edebiliriz.

Kimler Almalı

Kasasında RGB fan ve şeritlerle, sıvı soğutmasıyla kendi stilini yansıtmak isteyen, bu sırada önüne engel çıkmasını istemeyen oyun tutkunları.

Alternatifleri

Cougar'ın stili hoşunuza gittiyse ancak daha büyük bir kasa arıyorsanız, RGB aydınlatmasıyla dikkat çeken Panzer EVO RGB'ye göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cougar Conquer Essence
Ürün Markası Cougar
CHIP Online Notu
85
Kasa maddesi Alüminyum alaşım ve temperli cam
Kasa form faktörü Mini tower
Ölçüler 233x480x522mm
Anakart türü Mini ITX / Micro ATX
3.5" sürücü yuvası 2
2.5" sürücü yuvası 3 + 2 (3.5 inç sürücü yuvasından)
I/O paneli USB 3.0 x 2 / Mic x 1 / Ses x 1
Soğutma sistemi Önde 120mm x 2, üstte 120mm x 2
Sıvı soğutma sistemi Önde 240mm, üstte 240mm
Kablo yönetimi Var
Genişleme slotları 5
Maksimum grafik kartı uzunluğu 350mm
Maksimum işlemci soğutucusu boyu 160mm
Maksimum güç kaynağı uzunluğu 200mm
Temperli yan cam İki taraf da 5mm kalınlığında
Okuyucu Yorumları