Cougar Conquer İncelemesi

Cougar Conquer, gösterişli bir oyun PC'si kurmak isteyenlerin hayali mi?

CHIP Online Notu 90
  • Sıra dışı tasarım
  • Açık tasarım sayesinde kolay PC montajı
  • Kasayı birleştirmek keyifli
  • Sabit diskler, anakartı sökmeden çıkmıyor (biri hariç)

Geçtiğimiz günlerde, şimdi inceleyeceğimiz kasanın küçük sürümü olan Cougar Conquer Essence'ı ele almıştık; şimdiyse sıra mid-tower boyutundaki orijinalinde, yani Cougar Conquer'da.

Oldukça büyük ve renkli kutusuyla elimize ulaşan Conquer, daha kutuyu açmadan Cougar'ın müthiş bir kasa hazırladığını size hissettiriyor. Kutuyu açtığınızda ilk fark ettiğiniz, sizi sıkı bir çalışmanın beklediği, çünkü kasanın çoğu parçasını kendiniz birleştiriyorsunuz. Kutudan alüminyum ve temperli cam parçaların yanında birleştirmeyi nasıl yapacağınızı anlatan bir kılavuz da çıkıyor.

İlk olarak kasayı ayakta tutacak olan ayakları takmanız gerekiyor. Anodize alüminyum parçalar, bize oldukça sağlam göründü. Yine de kasayı devirmemek için ayaklarını takıp, kapatana kadar dikkatli olmanızda fayda var. Ayakların altında lastik parçalar bulunuyor, yani masanızın çizilmeyeceğini söyleyelim.

Kasanın iç tasarımına baktığımızda sadelik öne çıksa da, her detayın özenle planlandığını görüyoruz. Sol taraftaki turuncu parça ve turuncu renkli fanlar, kasanın ihtiyaç duyduğu kontrastı tam olarak sağlıyor ve hoş bir görüntü oluşturuyor. Anakartınız, kasada düz değil çapraz biçimde duruyor, yani arka taraftaki portlar aşağı bakıyor. Burası size biraz garip geldiyse sıkı durun çünkü dahası var. Güç kaynağını kasanın tabanında, öne yakın bir yerde bulunan ızgaranın üzerine yerleştiriyorsunuz. Güç kaynağını bağladığınız metal parça, üzerindeki kanat ile ısının aşağı doğru atılmasını sağlıyor.

Kasanın tavan kısmına 360mm'lik, ön kısmına ise 240mm'lik sıvı soğutma birimleri bağlayabiliyorsunuz. Üst tarafı doldurabileceğiniz LED'li üç fan, kasayla beraber geliyor. Üst bölüme ulaşmak oldukça kolay, elle çevirebileceğiniz vidaları söküp, kapağı kolayca kaldırabiliyorsunuz. Bununla birlikte ön yüzü açmak için tornavida kullanmanız gerekiyor.

Conquer'ın ön yüzünde iki USB 3 portu, kulaklık ve mikrofon portları ve her zamanki reset güç düğmeleri bulunuyor. Güç ışığı, düğmenin ortasında yer alıyor. Cougar logosunu metal parçalar üzerinde yalnızca burada görüyoruz.

Arka tarafta grafik kartı, ses kartı gibi genişleme kartları için yedi yuva bulunuyor. Açık tasarımlı bir kasa olduğu için anakart portları üzerinde herhangi bir kapak kullanmıyorsunuz. Önceki Conquer Essence incelemimizi izleyenler, Essence'ta anakart portlarının yukarıya baktığını hatırlayacaklar. Burada ise portlarınız aşağı bakıyor. Bu yüzden kasayı yere koyarsanız, portları görmekte zorluk çekebilirsiniz. Ancak bizce böyle bir kasayı yerde, masanızın altında saklamak ona haksızlık olur.

Maksimum 350mm uzunluğundaki ekran kartlarına izin veren kasa, 3.5 inç'lik 3 sürücüyü, 2.5 inç'lik 4 sürücüyü taşıyabiliyor. Siyah renkli kablolar toplanmış olduğundan montaj sırasında canınızı sıkmıyorlar. Sabit diskleri vidalarla bağlanmanız gerekiyor, bu en hızlı yöntem olmasa da kolay. Kutudan çıkan destek parçası, 2.5 inç'lik veya 3.5 inç'lik ek bir sürücüyü taşıyabiliyor. Diski bu parçayla birleştirdikten sonra, parçayı kasanın içerisinde turuncu olan kısımla yan bölme arasına vidalarla sıkıştırıyorsunuz.

Anakartı geleneksel diyebileceğimiz yolla takmanız gerekiyor, yani kartı yüksekte tutacak ara parçaları ve vidaları kullanıyorsunuz. Açık tasarım sayesinde bunları yapmak oldukça kolay, sadece biraz zaman harcamanız gerekebilir.

Bu arada kasayı monte edecek olanlara bir uyarı yapalım: Kasa boşken ve sol cam takılı değilken çok dengeli durmadığını ve kolayca devrilebileceğini söyleyelim. Bunun yanında montaj sırasında telefonunuzu metal parçalardan uzak tutun ve bizce saatinizi çıkarın yoksa bunların ekranını çizebilirsiniz.

Özetle

Cougar Essence, kasa görünümüne önem verenleri hedefliyor ve size böyle görünümü kişiselleştirecek iskeleti sunuyor. Ses yalıtımı, modüler tasarım, taşınabilen sabit disk yuvaları gibi şeyler arıyorsanız doğru yerde değilsiniz. Ancak Conquer görünüme önem verse de, geniş ekran kartlarına ve işlemci soğutucularına da izin veriyor; yani görünüm için önemli bir ödün vermiyorsunuz. Anakartı sökmeden bazı sabit diskleri çıkaramamak, sinir bozucu ancak ek sabit disk yüzeyi sayesinde bu çok büyük bir sorun değil.

Bizce Cougar Conquer, kasasının ve donanımlarının ne kadar müthiş olduğunu göstermek isteyenler için müthiş bir seçenek.

Kimler Almalı

PC'sindeki LED şeritleri, sıvı soğutmayı, ekran kartını ve diğer bileşenleri göstermek isteyen, açık tasarıma açık olan oyun tutkunları.

Alternatifleri

Benzer tasarıma sahip, daha küçük bir kasa arıyorsanız, Cougar Conquer Essence'a mutlaka bir göz atın.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cougar Conquer
Ürün Markası Cougar
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları