Exper EasyPad T7Q'yu inceliyoruz.

Uygun fiyatlı tablet almak isteyenler T7Q'yu da beğenebilir. İnceliyoruz.

CHIP Online Notu 71
  • Uygun performans
  • Uygun fiyat
  • Çift kamera
  • microSD kart giriş
  • Dar kapasite
  • Kamera performansı iyi değil

Exper giriş seviyesi tablet ailesini genişletmeyi sürdürüyor. Daha önce incelediğimiz EasyPad T8E ve T8Q tabletlerinden sonra şimdi de 7 inçlik modeli T7Q tabletini piyasaya sunan Exper, elbette inceleme masamıza da konuk oldu. Uygun fiyatıyla dikkat çeken tablet, giriş segmentinde tablet arayan kullanıcılara hitap ediyor.

7 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan EasyPad T7Q, küçük bir tablet. Boyutlarıyla kolay kullanılabilen cihaz, dış görünümüyle çok fazla fark yaratmıyor. Ancak arka yüzeyinin plastik kaplama olmadığını, alüminyum malzemeye sahip olduğunu söyleyelim.

Ön yüzünde bir kamera bulunduran tablet, arka yüzünde de köşede bir kameraya yer veriyor. Kameranın bulunduğu kenarda bağlantıları bir arada görebiliyoruz. Burada microHDMI, microUSB, kulaklık noktaları ile güç ve ana ekran düğmesi bulunuyor. Tabletin fiziksel ses butonları ise yok. Bu tuşlar arayüze sanal olarak ilave edilmiş.

Aynı kategoride

EasyPad T7Q, teknik birimleriyle de benzerlerinden ayrılmıyor. Ekranın 7 inç boyutunda olduğunu söylemiştik. Çözünürlük ise alışık olduğumuz gibi 1024x600 piksel. Ekran paneli IPS olmasından ötürü temiz bir görüntü sunuyor.

Tablette Android 4.4.2 işletim sistemi sunuluyor. Özelleştirilmemiş sade bir arabirim bizleri karşılıyor. Depolama birimi olaraksa 8 GB'lık kapasite sunulmuş. Ancak elbette işletim sistemi bunun neredeyse yarısını kullanıyor. Yani aşağı yukarı 4 GB'lık bir kapasite tablette mevcut. Daha geniş kapasite isteyen kullanıcılarsa microSD kart ile 32 GB daha hafızayı genişletebilirler.

Tabletin işlemcisi Allwinner A31. 4 çekirdekli yapıda olan işlemci 1.2 GHz hızında çalışıyor. 1 GB bellek ve PowerVR SGX 544 grafik birimi de tablette bulunan diğer birimler. Ayrıca 3000 mAh'lik bir batarya da tablette gelenler arasında. Eğer bunlar size pek bir şey ifade etmediyse teknik birimin performans notlarına ilişkin bilgilerini verelim.

Performansa ilişkin...

EasyPad T7Q'ya da diğer incelediğimiz tabletlere yaptığımız testleri uyguladık. AnTuTu testinden 14927 skorunu alan tablet, performans anlamında rakipleriyle benzer davranıyor. Bu puanla Midbook Elegance ve Next Tabloid 10.1 arasına konumlanan tablet, CPU Prime Benchmark'ta da 1414 puan topladı. Bu puanla daha önce incelediğimiz Exper EasyPad T8E ile aynı değerde olan tablet, yine Artes Tiny tablet ile yakın seviyede. Tabletin 3DMark değerlerine de bakalım. Ice Storm'da 4755, Ice Storm Extreme'de 2687 ve Ice Storm Unlimited'de 4024 puan alan tablet, böylece segmenti için uygun kapasitede grafik performansı sunduğunu gösteriyor.

Peki, bu sonuçların günlük kullanıma etkisi nedir? Hemen söyleyelim. EasyPad T7Q, uygun fiyata alınabilecek iyi tabletlerden biri. Elbette kendiyle aynı kategoride teknik özellik ve performans anlamında pek çok benzerinin olduğunu da söylemek gerek. T7Q, farklılık yaratarak aralarından sıyrılamıyor. EasyPad T7Q; internette dolaşmak, sosyal medya hesaplarını takip etmek, basit oyunlar oynamak için kullanılabilir.

Özetle

Giriş segmentinde uygun fiyatlı tablet sahibi olmak isteyenler tarafından incelenebilecek bir tablet olarak bizden geçer not alan EasyPad T7Q, açıkçası rakiplerinden çok fark yaratmıyor. Ancak sahip olduğu özellikler ve uygun fiyatını göz önünde bulundurarak onu incelemenizi önerebiliriz.

EasyPad T7Q'nun fiyatı 299 TL civarında.

Kimler Almalı

Uygun fiyata giriş segmentinde bir tablet almak isteyen kullanıcılar Exper EasyPad T7Q'yu yakından inceleyebilirler. EasyPad T7Q; internette dolaşmak, sosyal medya hesaplarını takip etmek, basit oyunlar oynamak için kullanılabilir.

Alternatifleri

EasyPad T7Q'ya alternatif olarak çok sayıda ürün bulunuyor. Fiyatı biraz daha ucuz olan Reeder A7iM'yi örnek gösterebileceğimiz gibi daha önce incelediğimiz ve daha başarılı bulduğumuz Exper EasyPad T8Q'ya da yakından bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper EasyPad T7Q
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
71
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciAllwinner A31
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 600 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi3000 mAH
Boyutlar x x mm
Okuyucu Yorumları