Tabloid 10.1 ne kadar iyi?

Uygun fiyatlı tablet kategorisinde yer alan Tabloid 10.1 ne kadar iyi?

CHIP Online Notu 70
  • Uygun fiyat
  • Dahili 3G desteği
  • Geniş dahili depolama
  • Uygun performans
  • Kamera performansı
  • Ağır ve kalın

Üst segmentte olduğu kadar uygun fiyatlı tabletler arasında da pek çok seçenek mevcut durumda. Next markası da bu seçenekler arasında Tabloid tabletleri ile kendine yer buluyor. Next'in Tabloid tabletleri arasında 10.1 inç ekran boyutuna sahip iki farklı modeli bulunuyor. Bu modellerden SW11-01B kod isimli tablet, bugün inceleme konumuz.

Uygun fiyatıyla tercih edilebilecek olan Tabloid 10.1, belli başlı özellikleriyle bir tablet sahibi olmak isteyenleri memnun edici özelliklere sahip. Tablet üzerinden internete girmek, Android uygulamalarını çalıştırmak ve oyun oynamak için tercih edilebilecek olan Tabloid 10.1, dahili 3G özelliği ile mobil ortamlarda da internet keyfi sunabiliyor.

10.1 inç ekran

10.1 inç ekran çözünürlüğüne sahip olan Tabloid 10.1, uygun fiyatıyla bulunduğu segmentte rakipleriyle pek çok alanda benzer özellikler sunuyor. Android 4.1 işletim sistemiyle çalışan tablet ile Google Play üzerinden çeşitli uygulamalar indirebiliyor, fotoğraflarınızı tablete aktarabiliyor, video izleyebiliyor ve sosyal medya hesaplarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Elbette bunlara Android oyunları da dahil.

10.1 inç büyüklüğündeki ekran 1280x800 piksel çözünürlüğünde görüntü sunuyor. Ekranın IPS panel olması iyi bir görüntü için yeterli ölçüde. Ekran dokunmatik hassasiyetiyle de iyi durumda. Ekranın hemen üzerinde bir ön kamera bulunuyor. Bu kameranın 2.0 MP değerinde çözünürlük sunduğunu da söyleyelim.

Tabletin gövdesi biraz kalın. Aynı zamanda tabletin sahip olduğu 678 gram ağırlığıyla da biraz ağır kaldığını söylemek gerek. Gövdenin çevresinde standart bağlantılar bulunuyor. Micro USB, micro HDMI, kulaklık ve microSD kart yuvalarının yanında tabletin en dikkat çekici yanlarından biri SIM kart girişi oluşturuyor. Bu da demek oluyor ki Tabloid 10.1 ile 3G üzerinden mobil ortamda da internete girebiliyorsunuz.

Uygulama ve oyunlara uygun

Tabletin teknik kadrosuna bakalım. Tabloid 10.1, bu kategoride yer alan pek çok tabletten alışık olduğumuz türde bir kadroya sahip. Rockchip RK3066 işlemcinin sahibi olan tablet, çift çekirdekli işlemcisiyle 1.6 GHz hızında çalışıyor. Mali 400 grafik birimi ve 1 GB RAM ile ortalama bir performans sunan tablet, 32 GB'lık geniş kapasitesiyle de rahat depolama alanı sunuyor. Bu arada tabletin bataryasının 6000 mAh kapasitesinde olduğunu da söyleyelim.

Performans testi sonuçlarına göre Tabloid 10.1 kategorisine göre ortalama seviyede. AnTuTu testinde genel performans olarak 14228 skorunu elde eden tablet, "İyi" olarak derecelendiriliyor. CPU Prime'a baktığımızda işlemcinin zayıf kaldığını görebiliyoruz. 990 sonucunu üreten Tabloid 10.1, bu skorla daha önce test ettiğimiz Artes D9705 ve Casper VIA 10" ayarında. Grafik testinde Epic Citadel'de 1280x752 piksel çözünürlükte 34.6 FPS elde eden tablet, internet performansıyla ise sıkıntı yaratmayacak türde bir sonuç aldı. 1411 skoruyla HTML5 testinden başarıyla geçtiğini söylemek mümkün.

Yaptığımız pratik testlerde de tabletin sahip olduğu fiyat etiketiyle genel olarak iyi bir izlenim bıraktığını söylemeliyiz. Dead Trigger 2 veya Angry Birds gibi oyunların yanı sıra daha pek çok oyun indirip oynayabiliyorsunuz. Diğer yandan 3G üzerinden mobil durumda internete girmek de memnun edici.

Özetle

Uygun fiyatlı tabletler arasında olan Tabloid 10.1, genel olarak iyi grafik çiziyor. Oyun, Android uygulama ve internet için kullanılabilecek olan tablet, 3G desteğiyle de tercih edilebilir. Ancak tabletin yüksek işlem gücüne sahip olmadığını da bu noktada belirtelim. Uygun fiyatlı tablet arayanlar tercih edebilirler.

Kimler Almalı

Uygun fiyatlı bir Android tablet arayanlar Tabloid 10.1'i yakından inceleyebilirler. Ayrıca satın alacağı tabletle her yerden internete girmek isteyenler de 3G desteği göstermesi nedeniyle Tabloid 10.1'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

Aynı fiyat aralığında, daha küçük bir ekrana, ancak daha iyi performans seviyesine sahip alternatif model önerebiliriz. Exper EasyPad T8Q ve Ezcool miniPad iyi performansı ve uygun fiyatıyla rahatlıkla tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Next Tabloid 10.1
Ürün Markası Next
CHIP Online Notu
70
ModelSW11-01B
İşletim SistemiAndroid 4.1.1
İşlemciRockchip RK3066 Cortex-A9
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali 400
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi6000 mAH
Boyutlar x x mm
Ağırlık678 gr.
Okuyucu Yorumları