HONOR Magic Watch 2 İnceleme

HONOR'ın yeni akıllı saati Magic Watch 2'yi tüm detaylarıyla inceledik! İşte hakkında her şey!

CHIP Online Notu 85
  • Çeşitli spor seçenekleri
  • Tasarım
  • Parlak ekran
  • Uyku takibi
  • Stres ölçümü
  • 50 metreye kadar suya dayanıklı yapısı
  • 2 haftayı bulan pil ömrü
  • Uygulama desteği gelişmeli
  • Ağırlık antrenmanı yok
  • Benzer egzersiz özelliklerini gösteren bileklikler mevcut

Akıllı telefon pazarında kıyasıya rekabet var. Özellikle son dönemde yeni oyuncuların katılmasıyla beraber daha fazla zenginleşen akıllı saat seçenekleri, böylece birkaç yıl öncesine göre daha çeşitli alternatifler sunmasıyla elbette kullanıcıların elini zenginleştiriyor.

Bu alanda bugüne kadar çok sayıda saati inceleme şansımız oldu. Bunlar arasında Apple'ın Watch serisinden, Samsung Galaxy Gear ile başlayıp Galaxy Watch'a ve Watch Active'e uzanan yolculuğuna, Huawei'nin Watch GT ailesinden Versa akıllı saat modellerine kadar ve daha fazlasını değerlendirdik. Bu defa ise HONOR'dan yeni bir model elimize ulaştı. Bu incelememizde Magic Watch 2'yi değerlendireceğiz. Ancak selef model Magic Watch'u inceleme şansımız olmamıştı. Aslına bakarsanız Magic Watch 2 de elimize oldukça geç geçti. Fakat pek bir şey kaçırmış değiliz, zira elimizdeki saat neredeyse bire bir Huawei'nin daha önce incelediğimiz Watch GT 2 modeline benziyor.

HONOR Magic Watch 2 İle Watch GT 2 Aynı mı?

Bilindiği gibi HONOR, Huawei'nin kardeş markası; bu anlamda iki marka arasında elbette teknolojik yakınlaşma olması gayet normal. Elimizdeki Magic Watch 2 ile Watch GT 2 arasında da birkaç nüans var, fakat temelde aynılar demek yanlış olmayacaktır.

Bir süredir Magic Watch 2'yi kullanıyoruz. Elbette bu süre içinde, yaşadığımız korona virüs salgını sebebiyle sürekli evde olduğumuz ve video çekimleri için haftada 1 gün ofise geldiğimiz için dışarıda pek hareket halinde olamadık, fakat evde mümkün mertebe egzersiz yapmaya gayret ettik. Bu süre zarfında da Magic Watch 2'yi değerlendirme şansımız oldu pek tabii.

Bunu neden söylüyoruz? Çünkü Magic Watch 2, sahip olduğu özelliklerle beraber daha çok sporu odağına alan, sık sık egzersiz yapan sporseverlere yönelik bir akıllı saat oluyor. Peki, özellikleri neler? Hemen incelemeye başlayalım.

HONOR Magic Watch 2 Tasarımı Nasıl?

HONOR Magic Watch 2 Tasarımı Nasıl?

Magic Watch 2, büyük boyutlu bir akıllı saat. 46 mm'lik kasasıyla, görünüşüyle maskülen yapıda tasarlanan saat, elimizde siyah polikarbon kayış seçeneğiyle bulunuyor. Fakat farklı kasa ve farklı kayış seçenekleri de mevcut.

Gövdesinde, havacılıkta da kullanılan işlenmiş 361L paslanmaz çelik malzeme kullanılan saatin ağırlığı da kayışsız 41 gram seviyesinde. Bu arada kalınlığının ise 10 mm olduğunu söyleyelim. Saatin, kalınlığıyla nispeten ince olduğundan bahsedebiliriz.

Saatin sağ tarafında iki düğme bulunuyor. Bunlardan üstteki tuş sizi menüye taşırken, alttaki tuşu ise atayacağınız uygulamaya hızla erişmek için kısayol şeklinde kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında zaten saatin arayüzünde ekrana dokunarak dolaşabiliyorsunuz.

HONOR Magic Watch 2 İle Spor Yapmak Mümkün mü?

Saatin tuşlarıyla ilgili ise bir parantez açalım. Tuşlar, saat kadranından biraz yüksekçe çıkıntıya sahip. Bu nedenle spor yaparken eğer eldiven kullanıyorsanız, şınava yattığınızda, eldiven bantları tuşlara baskı yapabiliyor ve bu da siz farkında olmadan saatin kapanmasına sebebiyet verebiliyor. Bu da, tam antrenmanın ortasındayken başlattığınız egzersiz kaydının durma anlamına geliyor pek tabii. O nedenle buna dikkat etmenizde fayda var.

HONOR Magic Watch 2 Suya Dayanıklı mı?

Magic Watch 2 de 5 ATM şeklinde belirtilen 50 metreye kadar suya dayanıklılık gösterebiliyor. Zaten saatin ana kulvarlarından biri de yüzme sporu oluyor. Pek çok spor performansında olduğu gibi, yüzme sporuyla ilgilenenler de bu sayede rahatlıkla tercih edebilirler.

Telefonun tasarımına ilişkin olarak arka tarafta pek çok sensörün yer aldığını söyleyebiliriz. Burada ayrıca şarj pinlerini de görmek mümkün.

Saatin kayışında da bolca delik olduğunu görüyoruz. Bu da saati farklı bilek kalınlıklarına göre müsait yaparken, aynı zamanda kolunuzun hava almasını da sağlıyor. Özellikle uzun süreli kullanımda ve spor sırasında bunun yararını görüyorsunuz.

HONOR Magic Watch 2 Ekranı

HONOR Magic Watch 2 Ekranı

Magic Watch 2'nin ekranı 1.39 inç büyüklüğünde AMOLED panelden oluşuyor. 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ekran güzel görüntü üretiyor. Özellikle parlaklığıyla beğendiğimiz ekran, 800 nit parlaklığa kadar erişebiliyor. Öte yandan kontrast ve renk canlılığıyla da güzel görüntü üretiyor. Ekran parlaklığını arayüz üzerinden ayarlayabiliyor ve ekranın açık kalma süresini 20 dakikaya kadar belirleyebiliyorsunuz. Bileğinizi her kaldırdığınızda da yine ekran otomatik olarak açılıyor.

HONOR Magic Watch 2 Arayüzleri

Ekran çözünürlüğü tıpkı Watch GT 2'de olduğu gibi 454x454 piksel olurken, saatte kullanabileceğiniz çok sayıda ekran arayüzü yer alıyor. Çinli şirketin ilk modellerine kıyasla, arayüz konusunda gerçekten muazzam bir artış gördüğümüzü söylemeliyiz. Saat üzerinde halihazırda 15 arayüz mevcut. Ancak çok daha fazlasını Huawei Sağlık uygulaması üzerinde yer alan Saat Kadranları kısmından edinebiliyorsunuz. Burada çok sayıda seçenek bulunuyor. Böylece o günkü keyfinize veya kıyafetinize göre değişiklikte bulunabilirsiniz.

HONOR Magic Watch 2 Arayüz ve Kullanım

HONOR Magic Watch 2 Arayüz ve Kullanım

Magic Watch 2, işletim sistemi olarak LiteOS'i kullanıyor. Kullanım olarak gayet akıcı ve basit bir arayüze sahip olan LiteOS'in şimdilik üçüncü parti uygulamalarla ilgili pek zengin olmadığını söylemek lazım.

Halihazırda bildirimlerini aldığınız saatte, hangi bildirimleri görmek istediğinizi yine Huawei Sağlık uygulaması üzerinden seçebiliyorsunuz. Facebook, Gmail, Instagram, Messenger, Twitter, Whatsapp ve türevlerini seçebildiğiniz bu ayarları aktif ettikten sonra ise telefonunuza gelen bir Gmail'den yeni e-posta bildirisi saatinize düşüyor veya Whatsapp mesajı yine saatin ekranında beliriyor.

HONOR Magic Watch 2 Hızlı Cevap Seçeneği

Ancak mesela Whatsapp gibi uygulamalara hızlıca cevap verebilme seçenekleri yok, saati yalnızca monitör olarak kullanıyorsunuz diyebiliriz. Oysa daha önce incelediğimiz Galaxy Watch Active 2 modelinde bu seçenekler vardı.

HONOR Magic Watch 2 İle Konuşma Yapılabilir mi?

Öte yandan yine saat üzerinden birisini aramak için favori kişilerinizi de belirlemeniz mümkün. Zaten saat, üzerinde hem hoparlör hem mikrofon bulundurduğu için telefon konuşmalarınızı da Magic Watch 2 üzerinden yapabilmeniz mümkün. Bu arada yaptığımız denemelerde karşı tarafın sesinin gayet iyi geldiğiniz, yine bizim sesimizin de karşı tarafa net şekilde ulaştığını gördüğümüzü de söyleyelim. Böylece telefonunuz yakınınızda olmadığında veya özellikle otomobil kullanırken, bu özellikten maksimum fayda sağlayacağınızdan eminiz.

HONOR Magic Watch 2 Android ve iOS ile Eşleşebilir

Magic Watch 2'yi Android telefonlara bağlayabildiğiniz gibi iOS ile de eşleştirebiliyorsunuz. Ancak elbette tam uyumluluğu Android tarafında göreceksiniz. Huawei Sağlık uygulamasını Android market üzerinden indirdikten ve telefonunuzun Bluetooth bağlantısını açtıktan sonra hızlıca eşleştirebildiğiniz saat, tüm seçeneklerini size Huawei Sağlık uygulaması üzerinden sunuyor. Bunlar içinde ise sağlık ve egzersiz seçenekleri ağır basıyor.

HONOR Magic Watch 2 Sağlık Özellikleri

HONOR Magic Watch 2 Sağlık Özellikleri

Huawei Sağlık uygulaması içinde saate ilişkin çeşitli bölümler mevcut. Bunlar arasında Sağlık kısmında; egzersiz kayıtları, nabız, uyku, kilo ve stres gibi ana başlıklar bulunuyor. Saat kolunuzda olduğu süre boyunca düzenli olarak ölçümlenen verilerin gün, ay ve yıla yansıyan istatistiki verilerini bu ekranlardan kolaylıkla takip edebiliyorsunuz. Bu arada saatin özellikle etkin bir uyku takibi yapabilmesi için TruSleep özelliğini etkinleştirmenizi öneriyoruz.

HONOR Magic Watch 2 Egzersiz Seçenekleri

Magic Watch 2 de tıpkı Watch GT 2 gibi çok sayıda egzersiz seçeneği barındırıyor. Açık hava spor seçeneklerinden spor salonu aktivitelerine kadar pek çok seçenek burada mevcut durumda. Bunlar arasında koşu, havuzda yüzme, bisiklet, tırmanma, doğa yürüyüşü, triatlon, kürek ve daha pek çok kategori mevcut. Hedefli ve hedefsiz olarak ve asistanın sesli bildirimleri doğrultusunda ilerleyebileceğiniz egzersizler arasında ise ağırlık antrenmanının bulunmaması açıkçası üzücü. Bunun yerine Diğer şeklinde serbest antrenman seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Magic Watch 2, yaptığınız egzersizlerde geniş aralıkta ölçümlemede bulunabiliyor. Bunu yaparken ise 2 farklı hesaplama yöntemini kullanıyor. Bunlardan biri Maksimum Kalp Atış Hızı Yüzdesi olurken, diğeri ise HRR Yüzdesi.

Maksimum Kalp Atış Hızı Yüzdesi, maksimum kalp atış hızınız ve yaşınız temel alınarak belirleniyor.

HONOR Magic Watch 2 ile Antrenman Yaparken Dikkat

HRR Yüzdesi ise Maksimum Kalp Atış Hızı Yüzdesi ile Dinlenme Kalp Atış Hızı üzerinden temel alınıyor. En iyi antrenman sonucunu almanız için bu ayrımı iyi yapmanız gerekli.

Öyle ki eğer nabzınız normalde biraz düşükse, antrenman esnasında 100 üstü nabız seviyelerine ulaşmakta güçlük çekebilir ve buna bağlı olarak da egzersiz yaparken saat üzerindeki anlık veri akışına baktığınızda, hala "ısınma" şeklinde görebilirsiniz. Ancak o sırada kalp çaprıntısını hissediyor olabilirsiniz ve bu sonuç karşısında demoralize olmanız mümkün –ki bu anlattıklarımız tecrübeyle sabit. Bu durumda sonuçlar sizin için yanıltıcı olabilir.

HRR Yüzdesi'ni seçtiğinizde ise maksimum kalp atışı hızınız ve dinlenme kalp atış hızınızı izleyen saat, sizin için kişiselleştirilmiş özel bir aralık belirleyecek ve bu sayede en iyi sonucu alabileceksiniz.

Bu arada bu bölümle ilgili son olarak saatin GPS takibi yapabildiğini de söyleyelim ve saatin şimdi saatin pil ömrüne değinelim.

HONOR Magic Watch 2 Pil Performansı Nasıl

HONOR Magic Watch 2  Pil Performansı Nasıl

Magic Watch 2, pil ömrü konusunda oldukça etkili bir saat, ancak elbette pil performansı kullanım şeklinize göre değişkenlik gösterecek. Öyle ki saat, şirket tarafından belirtilenlere göre 14 günlük, yani 2 haftalık pil performansı kaydedebiliyor. Ancak ekranı açık ve kalp ritminizi sürekli olarak kaydettiğiniz bir senaryoda durum farklı işliyor. Bu koşulda da 1 haftayı rahat çıkarttığını söylemeliyiz ki, bu süre özellikle Apple'ın akıllı saatlerine göre önemli bir fark getiriyor.

HONOR Magic Watch 2 Şarjı Ne Kadar Sürede Biter?

Magic Watch 2'yi aktif olarak kullandığımız süre boyunca, sürekli kalp atış hızı takibi, otomatik stres takibi ve bildirimleri sürekli aldığımız bir senaryoda 1 haftayı rahat çıkarttığını söyleyebiliriz. Daha spesifik olması açısından böylesi bir kullanımda 3 gün geçtikten sonra pil seviyesini yüzde 70 oranına anca düşüren saat, bu anlamda pil performansıyla gayet etkileyici.

Bu arada cihazın kutusunda şarj pedinin bulunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Magic Watch 2, pek çok açıdan başarılı bir saat olmuş. Ancak öte yandan egzersiz bakımından sunduğu fonksiyonlar ile HONOR'ın bu alandaki akıllı bilekliklerinden büyük fark yaratmadığı da aşikar.

HONOR Magic Watch 2 Fiyatı Ne Kadar?

Eğer tercihiniz iyi görünüme sahip, pil ömrüyle uzun vadeli kullanım sağlayan ve aynı zamanda egzersiz özellikleriyle size iyi bir yardımcı olmasını istediğiniz bir akıllı saat ise, o halde Magic Watch 2 iyi bir asistan olabilir. Yine öte yandan bu alandaki diğer akıllı saatlere nispeten fiyat avantajı sunduğunu da belirtmek gerek.

Magic Watch 2, şu an 1475 TL fiyatla satın alınabiliyor.

Kimler Almalı

Özellikle üst seviye spor takibi yapan, tasarımıyla şık ve genel özellikleriyle de tatmin edici bir deneyim yaşatan akıllı saat arayanlar Magic Watch 2'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Magic Watch 2'ye alternatif olarak Huawei Watch GT2 veya Samsung Galaxy Watch Active 2'yi satın almayı da düşünebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HONOR Magic Watch 2
Ürün Markası Honor
CHIP Online Notu
85
İşletim Sistemi Huawei LiteOS
Ekran 1.39 inç AMOLED
Çözünürlük 454x454 HD
İşlemci Kirin A1
Hafıza 4 GB
Pil Ömrü 14 gün
Su Koruması 5 ATM
Uyumluluk Android, iOS
Bağlantılar Bluetooth 5.1, BLE, GPS
Boyutlar 45.9 x 45.9 x 10.7 mm
Ağırlık 41 gr. (Kayışsız)