HyperX Cloud Revolver S İncelemesi

Cloud Revolver'ın yenilenen modeli Revolver S, oyuncular için yeni seçenek. Peki, neler sunuyor?

CHIP Online Notu 90
  • Tak ve kullan
  • Güzel performans
  • Farklı kullanım alanları
  • Dolby 7.1 desteği
  • Rahat
  • Fiyat

HyperX, şimdiye kadarki en iyi ve en popüler oyun kulaklıklarından bazılarını bizlere getirmiş ve oyunculara iyi bir oyun deneyimi sunmayı başarmıştı. Elbette ailesini genişletmeyi sürdürecek olan HyperX, daha önce incelediğimiz Cloud Revolver'dan başladı. Selef modelde 7.1 kanal ses desteği yer almıyordu, ancak elimizdeki Revolver S'te bu özellik mevcut. Bununla beraber fiyat anlamında da önceki modelden yaklaşık 100 lira gibi az bir farkla yüksek duran Revolver S, bu farkı Dolby 7.1 çevresel sesle dolduruyor. Genel hatlarıyla iki kulaklık arasında bunun dışında pek fark yok, ancak detaylarda başka güzel küçük farklar da görmek mümkün.

Tasarım

Tasarım

Cloud Revolver S'in tasarımı gerçekten güzel görünüyor. Bu anlamda orijinal Cloud Revolver'a fazlasıyla benzer yapıda olan Cloud Revolver S, en belli farkı sürücüler üzerindeki çentiklerde gösteriyor. Selefte kırmızı renkle renklenen bu çentikler, Cloud Revolver S'te beyaza bürünmüş. Böylece daha rafineri bir görünüm kazanan kulaklık, LED ışıklandırmalı bir yapıyı ise yine bizlere getirmiyor.

Bunun dışında kulaklığın tasarımı büyük ölçüde aynı. Sağlam kulak köprüsü ve 50mm'lik neodimyum kulak sürücüleriyle konforlu olan Cloud Revolver S, başınıza da rahatlıkla oturuyor. Sürücüleri önceden ayarlamanıza gerek yok, kulaklığı taktığınızda rahatlıkla sürücülerin konumlarını ayarlayabiliyorsunuz.

Cloud Revolver S, kutusundan az önce bahsettiğimiz Dolby 7.1 Surround ses eklentisini sağlayan bir ses kontrol birimiyle çıkıyor. Bu kontrol birimiyle sese Dolby desteği katıyor ve az sonra bahsedeceğimiz hazır profiller arasında dolaşabiliyorsunuz.

Hazır kutudan bahsetmişken, cihazın yanında yine kutudan bir mikrofon da çıkıyor elbette. Ayrıca ses kontrol kumandasının 2 metrelik kablosunun yanında bir de ek 2 metrelik uzatma kablosu çıkıyor ki, bu sayede kablo sıkıntınız olmuyor.

Kullanım

Kullanım

Cloud Revolver S, selef modele göre en büyük farkı Dolby 7.1 ses desteğiyle yaratıyor dedik. Bu ses devresiyle kullanıldığında cihazı USB üzerinden bilgisayarınıza takıyorsunuz, ancak tak ve kullan profilinden dolayı herhangi bir yazılım yüklemenize gerek kalmıyor. Bu kolay kullanım açısından büyük avantaj sağlıyor. Elbette dilerseniz kulaklığı direkt 3.5 mm'lik şak ile de bağlamanız mümkün. Kaldı ki bu kullanım biçimiyle yalnızca PC için değil, PlayStation, Xbox, Wii ve mobil türevi oyun konsolları için de ideal bir kulaklık olabiliyor Cloud Revolver S.

Cloud Revolver S'in ses kontrol birimi üzerinde iki ana buton yer alıyor. Bunlardan biriyle Dolby desteğini açıp kapatabilirken, alttaki ile de mikrofonu yönetiyorsunuz. Yine bu tuşların sağ kenarında ses seviyesini belirleyebileceğiniz tekerlek yer alıyor.

Sol kenara baktığımızda ise burada bir buton daha görüyoruz. Bu buton ile hazır ses profillerini kullanabiliyorsunuz. 3 farklı ekolayzır ayarı buraya atanmış durumda. Bu sayede bas ve tiz dengesini isteğinize göre çekebilir, vokal sesleri öne alabilirsiniz. Kulaklık bu şekilde kullanım alanını genişletiyor. Yani Cloud Revolver S ile yalnızca oyun oynayacaksınız diye bir şey yok. Müzik de dinleyebilir, Skype görüşmelerini de gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Performans

Performans

Cloud Revolver S, elimizde olduğu süre boyunca pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Bunlardan biri kuşkusuz Resident Evil 7 ve Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands oldu. Bunun neticesinde sesi gerçekten iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz. Revolver'ın yeni sürümde Dolby ile buluşması iyi olmuş. Bu sayede ses kartı, temel olarak sağlanan sesi alarak onu çevresel profile dönüştererek aktarıyor ve böylece kendinizi daha fazla oyunun içinde buluyorsunuz. Özellikle Resident Evil 7'de bu sebeple oldukça ter döktüğümüzü söyleyelim.

Bu arada yaklaşık 4 saat aralıksız oyun seansı neticesinde, kulaklığın rahatsız etmediğini de ilave edelim.

Sürücülerle güzel çevresel ses kalitesinin yanında alçak seslerde de iyi bir performans alabiliyorsunuz. Mikrofona gelecek olursak, takım içi konuşmaları için ideal olduğunu söyleyebiliriz. Elbette podcast ve video kayıtları için daha iyi mikrofonlar tercih edilebilir, ancak fazla bütçeniz yoksa bu tür kullanımlar için de ihtiyacı karşılayabilir.

Çevre gürültüsü konusunda ise, mikrofonun gürültü engelleme işini iyi yaptığını düşünüyoruz. Elbette çevreden sesleri hiç almıyor diye bir şey yok, ancak sizin sesinizi ön planda tutmayı başarıyor.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak, Hyper X'in Cloud Revolver'ı başarılı şekilde güncellediğini söyleyebiliriz. Dolby 7.1 desteği getirmesi en önemli artısı kuşkusuz. Önceki modeli de bir hayli sevmiştik, bu özellikle birlikte yeni modeli çok daha etkili bulduk. Kullanımının kolay olması da onu tercih edilebilir kılıyor.

Cloud Revolver S'i şu an piyasada 600 TL fiyat civarında bulabiliyorsunuz. Fiyatı Cloud Revolver'a göre çok az farka sahip, ancak Dolby kategorisinde rekabet büyük ve güçlü modelleri görebiliyoruz. O nedenle fiyatının bizce biraz daha aşağı çekilmesi gerekiyor.

Kimler Almalı

İyi bir oyuncu kulaklığı satın almayı düşünenler ve kriterleri arasında Dolby desteği bulunduranlar HyperX Cloud Revolver S'i rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Cloud Revolver S'e alternatif olarak modüler tasarımlı Plantronics RIG 500E modelini de yakından değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Cloud Revolver S
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
90
Tip Kulak üstü
Sürücü 50 mm
Bağlantı 3.5mm, USB
Frekans Aralığı 12 Hz – 28000 Hz
Mikrofon Hassasiyeti -44dBV
Mikrofon Frekans Aralığı 50 Hz – 18000 Hz
Kablo Uzunluğu 1 m + 2.2 m + 2 m
Ağırlık 376 gr.
Okuyucu Yorumları