Profesyonellere göre.

Monitörün başından saatlerce kalkmayanlardan mısınız? Bu monitör tam da size özel!

CHIP Online Notu 81
  • Görüntü kalitesi
  • ErgoSensor özelliği
  • Mekanik tasarımı
  • Malzeme kalitesi

Uzun süre boyunca bilgisayar başında kalan profesyonel kullanıcılar için, rahatlık olduğu kadar sağlıklı bir çalışma ortamı da oldukça önem taşıyor. Zira uzun mesai saatlerinin ardından çekilen ve genelde önemsenmeyen boyun ve sırt ağrısı, ilerleyen yaşlarla birlikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle monitör karşısındaki duruş bozukluklarından kaynaklanan bu sorunlara dikkat çeken Philips, yeni 231P4QRYES kod adlı monitörü ile buna büyük ölçüde çözüm sunuyor. ErgoSensor özelliği ile gelen Philips monitör, profesyonel kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanacak bir ürün.

Profesyonellere uygun

Yapısı ve az sonra bahsedeceğimiz ErgoSensor özelliği ile tam olarak profesyonellere uygun olan Philips 231P4QRYES, bu özelliğiyle sağlığa duyarlı olduğu kadar döndürülebilir ve ayarlanabilir standıyla da konforlu bir çalışma ortamı sunuyor. Ancak cihazın öncelikle ekranından bahsedecek olursak üzerinde 23 inç büyüklüğünde bir panel bulundurduğunu söyleyebiliriz. IPS LCD panelden oluşan ekran, böylece geniş görüş açısı sunuyor. 178 dereceye kadar geniş görüş açısı performansı alabileceğiniz ekran, mat yapısı sayesinde de bol ışıklı ortamlarda yansımaları emerek görüntü kaybı yaşatmıyor. 16:9 görüntüleme oranının yanı sıra SmartResponse ile 7 ms tepki süresi gösteren ekran elbette Full HD çözünürlüğünde. Tipik olarak 1000:1 kontrast değerinin yanında 20.000.000:1 SmartContrast oranı ile de performans beklentisini karşılayan monitör, böylece profesyonellere uygun.

ErgoSensor ile takiptesiniz

Özellikle Philips'in ErgoSensor teknolojisi ile beğendiğimiz monitör, hemen ekranının üzerinde bir kamera bulunduruyor. Bu kamera sanıldığı gibi görüntülü görüşmeler için konulmamış. Tamamen sizi izlemek için bulunan bu kamera ile ErgoSensor özelliği gösteren monitör, sizin duruşunuzu analiz ediyor. Çalışma sırasında duruş bozukluğunuzu, monitörle aranızdaki mesafeyi ve ne kadar süredir monitör başında olduğunuzu hesaplayan ErgoSensor, böylece kişinin daha bilinçli bir şekilde çalışmasında büyük rol oynuyor. ErgoSensor menüsünü kullanarak görebileceğiniz mesafe, açı ve zaman değerlerini göz önünde bulundurarak daha sağlıklı bir çalışma ortamına kavuşabiliyorsunuz. Monitör başında olmadığınız durumlarda da bunu görerek otomatik olarak monitörü güç koruma moduna alan ErgoSensor, bu sayede %80'e kadar enerji tasarrufu sağlayabiliyor.

Döndür & çevir

Yalnızca özellikleri ile değil, yapısıyla da profesyonel çalışanlara hitap eden Philips 231P4QRYES, döndürülebilir ve yüksekliği ayarlanabilir bir standa sahip. Böylece ErgoSensor ile sizin için uygun olan monitör açısını rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Öne ve arkaya doğru -5 ila 20 derecelerde hareket ettirebildiğiniz ekran, yukarı ve aşağı yönde 130 mm'lik hareket kabiliyetine sahip. Ayrıca -65 ila 65 dereceler arasında sağa ve sola doğru dönebiliyor ve pivot olarak da kullanılabiliyor. Hareket kabiliyetiyle oldukça konforlu bir yapıya sahip olan monitör, bu özelliği ile bizden tam not aldı.

Son olarak monitörün genel tasarımına ve bağlantılara değinelim. Monitörü, tasarımıyla kullanılabilirliği yönünde oldukça beğendik. Ancak ekranı çevreleyen kasada kullanılan malzeme için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Oldukça basit kalmış kanaatindeyiz. Monitörün bağlantılarına baktığımızdaysa USB, D-Sub ve DisplayPort'un yanı sıra ses giriş ve kulaklık çıkış arabirimlerine yer verildiğini görüyoruz. Ayrıca hoparlör de bulunduran monitörün üzerinde HDMI bağlantısı ise bulunmuyor.

Özetle

Dönebilen ve hareketli yapısıyla profesyonellere uygun olan Philips 231P4QRYES, geniş görüntü açısı ve kalitesi sunan ekranıyla başarılı bir yapıda. ErgoSensor özelliği ise bir hayli etkileyici.

Kimler Almalı

Philips 231P4QRYES'nin uzun çalışma saatleri sonunda boyun ve sırt ağrısı çeken kullanıcılar tarafından beğenileceğini düşünüyoruz. Yakından incelemelerini tavsiye ederiz.

Alternatifleri

Piyasada profesyonellere özgü pek çok mekanik tasarımlı monitör bulunuyor. Ancak Philips 231P4QRYES tüm hepsinden ErgoSensor özelliği ile ayrılıyor. Elbette dilerseniz diğer modelleri de inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 231P4QRYES
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
81
Ekran 23 inç IPS LED (1920x1080)
Tepki Süresi 7 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 20.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar USB 2.0 (4 adet), D-Sub, DisplayPort
Dahili Hoparlör Var
Okuyucu Yorumları