Philips 325E1 İnceleme

Eve / ofise güzel monitör seçeneği: Philips 325E1 incelemesi!

CHIP Online Notu 80
  • Kavisli tasarım
  • Geniş ve iyi görünen ekran
  • QHD çözünürlük
  • Güzel görüntü sağlıyor
  • FreeSync desteği
  • Hoparlör yok
  • USB girişi yok
  • Plastik malzeme

Bu incelememizde, büyükçe ekranlı bir monitör arıyorsanız, güzel bir seçenek olarak değerlendirebileceğiniz bir modele yakından bakacağız. Philips'in E-line serisinde bulunan monitörlerinden Philips 325E1, inceleme masamızdaki yerini aldı. Bir süredir bu monitörü kullanıyoruz ve bu süre içinde genel ofis işlerinde olsun, gerek eğlence amaçlı kullanım olsun, pek çok yönüyle monitörü değerlendirdik.

Philips 325E Ekran Özellikleri

İlk olarak söylemek lazım ki, bu modelin ekranı oldukça büyük ve aşağı yukarı bir televizyon ölçüsünde. Bu anlamda geniş görüntüye ihtiyacınız varsa, zaten bunu yekten karşılıyor. Öte yandan QHD çözünürlüğü desteklemesi, yani 2560x1440 piksel çözünürlüğünde olması, ekrana daha fazla detay sığdırabileceğiniz anlamına geliyor.

Monitörün tazeleme hızı 75Hz, görüntüleme oranı 16:9, paneli ise VA LCD. Griden griye 4 ms tepki süresi sunan monitörün parlaklık değeri 250 kandela, kontrast oranı ise 3000:1 seviyesinde. Bu teknik özelliklerle bu alandaki rakipleriyle benzer hatta yer alan Philips 325E1, ayrıca aynı fiyattaki bazı modellere kıyasla daha fazla çözünürlük gösteriyor, bunu da söylemek lazım.

Philips 325E1 Özellikleri Neler?

Philips 325E1 Özellikleri Neler?

Monitörün teknik tarafında aslında arkada daha pek çok teknolojinin adı geçiyor. Daha detaylı siyah ayrıntıları için SmartContrast, daha az göz yorgunluğu için Flicker-free ve LowBlue modu ve oyuncular için optimize edilmiş SmartImage gibi özellikleriyle beraber hem kullanım alanını genişletiyor, hem de karşısına geçtiğinizde sizi rahat ettiriyor. Bu noktada şu iki özelliğine de dikkat çekmek isteriz:

Philips 325E1, kavisli bir monitör. Hafif bir kavis ile ekranı daraltmadan, karşısına geçtiğinizde nispeten sarmalayıcı bir görüntü sağlayan monitör, bu anlamda keyif veriyor. Ancak bu monitör Philips'in E serisinde olduğundan geniş ergonomik özellikleri yok.

Philips 325E Monitör Ekranı Ne Kadar Eğilebiliyor?

Biliyorsunuz, Philips'in incelediğimiz pek çok monitöründe yükseklik ayarı olsun, ekranı döndürme ve çevirme özelliği olsun, geniş ergonomik yetenekler içeren monitörleri var. Fakat bu onlardan biri değil. Ekran sadece öne ve arkaya doğru hafif eğilebiliyor. Öne 5 derece, arkaya ise 20 derece yatabilen monitör, böylece ekran başındayken ekranı mümkün mertebe oturma şeklinize göre ayarlamanıza olanak tanıyor.

Philips 325E1 Kimlere Göre?

Philips 325E1 Kimlere Göre?

Şimdi monitörün özelliklerinden devam edelim. Bu monitör büyüklüğü ile daha çok ofis kullanımlarına uygun diye düşünebilirsiniz. Zira geniş ekranda çoklu ekran kullanımına gayet uygun. Öte yandan multimedya kullanımı için de gayet uygun yapıda. Zira bir televizyon şeklinde de kullanılabilir ve film ve videolarda bir televizyon görünümü elde edebilirsiniz.

Philips 325E İle Oyun Oynanabilir mi?

Ayrıca her ne kadar niş bir oyun monitörü olmasa da, oyunlar için nispeten uygun yapıda tasarlanmış. Zira AMD FreeSync desteği bu monitörde mevcut durumda. Böylece oyunlarda da keyif alabiliyorsunuz ki, biz de kullandığımız süre içinde özellikle PUBG'de bir hayli zaman geçirdik. Ancak monitörde dahili hoparlörler yer almıyor; ses için hoparlörlerinizi bağlayabileceğiniz bir ses çıkışı ise var.

Philips 325E Ofiste Kullanılabilir mi?

Bu monitörün kullanım şekillerinden biri de tabii ki gibi ofis çalışmaları olacak. Özellikle video işleme işleriyle uğraşıyorsanız geniş ekranı ve yüksek çözünürlüğü sayesinde montaj yapmak için geniş bir alan sağlıyor. Eğer grafik işleriyle uğraşıyorsanız ise, sRGB renk gamutunun yüzde 123'ünü karşılaması da bir itici kuvvet. Fakat profesyonel işler için daha profesyonel modeller de var.

Philips 325E1 Tasarımı Nasıl?

Philips 325E1 Tasarımı Nasıl?

Monitörün tasarımından da bahsedecek olursak, arka yüzün tırtırlı plastik malzemeye sahip olması kimileri tarafından beğenilmeyebilir. Zira çok çekici durmuyor. Ancak standıyla beraber masa üstünde dengeli durduğunu söyleyebiliriz.

3 yandan inceltilmiş kenar çerçevelerine sahip olan ekranın arkada bulunan bağlantılarına baktığımızda da burada HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 ve VGA girişlerinin olduğunu görüyoruz. Ayrıca dediğimiz gibi ses çıkışı da burada bulunuyor. Fakat monitörde USB girişleri yok.

Bitirmeden önce, monitörün menü kontrollerinin de ekranın sağ kenarına yerleştirildiğini söyleyelim.

Özetle

Philips 325E1, ofisler için kullanılabileceği gibi evler için de uygun bir seçenek oluyor. Özellikle geniş bir ekran istiyor, kavisli hatta ısrar ediyor ve 2K çözünürlüğü sizin için yeterli olduğunu düşünüyorsanız bu modele bakmanızda yarar var.

Fiyat olarak 2400 TL civarında bir etiketle bulunabilen monitör, görüntü performansı konusunda segmentin ihtiyacını karşılıyor, rakipleriyle dengede duruyor. Bu kategoride benzer özellikli daha uygun fiyatlı başka modeller de var, ancak baktığınızda bu monitörün 2K çözünürlüğünde olması avantaj sağlıyor, zira daha düşük fiyatlı alternatiflerde Full HD çözünürlük mevcut.

Kimler Almalı

Monitör arayışınızda ev veya ofiste temel kullanımları gözetsin, ekranı kavisli olsun, FreeSync desteği ile QHD çözünürlük bulunsun istiyorsanız Philips 325E1 modelini tercih edebilirsiniz.

Alternatifleri

Philips 325E1'e alternatif olarak Full HD çözünürlüklü Samsung LC32R500FHMXUF modeli de değerlendirilebilir. Eğer daha yüksek tepki süresi isteniyorsa o halde BenQ EX3200R de düşünülebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 325E1
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
80
Ekran31.5 inç
Çözünürlük2560x1440 piksel
Tarama Hızı75 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelVA LCD
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık250 kandela
Kontrast (Tipik)3000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAVar
DisplayPort 1.21 adet
HDMI 1.41 adet
KulaklıkVar
HoparlörYok
Boyutlar709 x 523 x 281 mm
Ağırlık7.34 kg.
Okuyucu Yorumları