Plantronics RIG 300 İnceleme

Plantronics'ten oyunculara yeni modüler kulaklık: Plantronics RIG 300'ü inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Sürücüler
  • Uygun fiyat
  • Oyun performansı
  • Modüler tasarım
  • Konforlu yapı
  • Ses izolasyonu yok

Plantronics'ten modüler yapılı kulaklıklara ilk örnek bu değil, daha önce de RIG ve RIG 400 modellerini incelemiştik. Modüler yapıda olmasından ziyade iskeletinin hafif olmasından dolayı oldukça rahat bir kullanım sağlayan Plantronics'in bu modellerine bu kez yeni kulaklığı RIG 300 katıldı.

Kemik gövdesi ile yalnızca 165 gram ağırlında olan Plantronics RIG 300, böylece oyun severlerin uzun süreler rahatlıkla kullanabilecekleri bir kulaklık oluyor. Kumaş kulak yastıkları terletmezken, kafaya çok fazla baskı yapmaması da uzun kullanım için ideal. Elbette baskılı bir kulaklık olmaması ses izolasyonuna olumsuz etkide bulunuyor, onu da söylemek lazım.

Evet, RIG 300'ün modüler yapıya sahip olduğundan bahsettik. Peki, nedir bu modüler yapı? Kulaklığı siz inşa ediyorsunuz arkadaşlar. Zaten 3 parçadan oluşuyor. Kutusundan parçalar halinde çıkan RIG 300'ü iskeleti etrafında hızlıca kurabiliyorsunuz. Kulak sürücülerini iskeletteki 3 farklı noktaya yerleştirerek başınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Oyunculara özel

Oyunculara özel

Plantronics RIG 300, oyuncular için bir kulaklık oluyor. PC oyuncularına hitap eden RIG 300, 3.5 mm kulaklık girişi dolayısıyla bu bağlantıyı kullanan tüm cihazlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor. 40mm kulak yastıkları, rahat, konforlu ve yeterli büyüklükte. Dahili olarak esnek bir mikrofon da kulaklıkta geliyor. Ayrıca kulaklığın 1.3 metre uzunluğundaki kablosu da PC oyuncuları için yeterli seviyede. Bu kablo üzerinde inline kontrol birimi de yer alıyor.

RIG 300'ü uzun süre boyunca kullandık. Bu süre zarfında çok sayıda oyun oynama ve müzik dinleme fırsatı da bulduk. Oyun konusundaysa en çok PUBG ve Call of Duty de değerlendirdiğimiz RIG 300, özellikle bu gibi FPS oyunlarında gayet başarılı bir performans sağlıyor. FPS oyunlarında çokça başvurduğumuz adım takibi, RIG 300 ile gayet kolay izlenebiliyor ki bu da oyunda hayatta kalmanız anlamına geliyor.

Müzikal performansıyla ise çok üzerine bahsedilecek tarafı yok elbette sonuçta bu bir oyuncu kulaklığı. Ancak bu konuda iyi ses sağladığını söyleyebiliriz.

Son olarak Plantronocis RIG 300'ün SoundGuard teknolojisine de kısaca değinelim. SoundGuard, ani seslere karşı koruma sağlıyor. Beklenmedik gürültü artışlarında sesin kulaklara zarar vermesini engellemek adına bu özelliği devreye sokan Plantronics, böylece ani değişen seslerde dengeyi buluyor. Bu da kulaklığın, rakiplerinin önünde avantajlı farklı bir noktası daha oluyor.

Özetle

Plantronics RIG 300, oyunculara özel bir kulaklık seti ve uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. Hem rahat hem konforlu yapısıyla uzun süreler kullanılabilecek olması önemli bir diğer artısı. Segmentine göre iyi ses performansıyla da beğendiğimiz RIG 300, şu an piyasada 217 TL fiyatla bulunabiliyor.

Kimler Almalı

Fiyatıyla gayet uygun, performansıyla keyifli ve kullanımıyla rahat bir oyuncu kulaklığı arayanlar Plantronics RIG 300'ü değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Daha uygun fiyatlı bir oyuncu kulaklığı arayanlar Rampage Sn-R15 modeline de göz atabilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics RIG 300
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
90
Tip Kulak üstü
Bağlantı 3.5 mm
Sürücüler 40 mm
Kulaklık Maksimum Giriş Gücü 40mW
Frekans Tepkisi 20 Hz – 20 kHz
Kablo Uzunluğu 1.3 m
Uyumluluk PC
Ağırlık 165 gr.
Okuyucu Yorumları