Portatif şarj cihazı Sony CP-V3 incelemede.

Tarz sahibi kullanıcılara özel portatif şarj cihazı olan Sony CP-V3'ü inceledik!

CHIP Online Notu 83
  • Şık tasarım
  • Kolay kullanım
  • Başarılı performans
  • Ek aparat yok

Akıllı telefonların en büyük sorunları çabuk tükenen pil ömürleri. Cep telefonlarının ekranları büyüdükçe, kullanım alanları genişledikçe bataryaları da bir o kadar çabuk tükeniyor. Bu da en ihtiyacımız olduğu anlarda %1 ile direnen cep telefonumuzla baş başa kalmamıza sebep oluyor elbette. Ancak son zamanlarda karşımıza sıkça çıkan mobil şarj cihazları bu konuda büyük yardımcı. Minik yapıları ve portatif olmaları sayesinde rahatlıkla yanınızda taşıyabildiğiniz bu cihazlar sayesinde cep telefonunuza olur olmadık zamanlarda veda etmek zorunda kalmıyorsunuz.

Portatif şarj cihazları arasında çok sayıda model görmek mümkün. Her biri farklı tasarım ve batarya kapasitesi sunuyor. Sony de kullanıcılara farklı model seçenekleriyle alternatif yaratıyor. CP-V3 modeliyle test merkezimize konuk olan Sony, bakalım bize bu cihazıyla neler sunuyor.

Tarza uygun şık tasarım

Özellikle şık tasarımıyla dikkat çeken Sony CP-V3, 12 farklı renk seçeneğine sahip. Böylece tarzınıza uygun birini tercih edebiliyorsunuz. İncelediğimiz modeliyle kırmızı renkte olan cihaz, iki yüzünde de USB bağlantısı bulunduruyor. Bunlardan biriyle şarj cihazının bataryasını dolduruyor, diğeriyle ise cep telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Elbette kutu içeriğinden bir adet de USB kablosu çıkıyor. Böylece ek bir aparata ihtiyacınız yok. Kutuyu açar açmaz kullanabilirsiniz.

Tam boyutlu USB bağlantısının yanında bir LED ışık bulunduran mobil şarj cihazı, böylece bataryanın doluluk oranı hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Bu ışık yeşil yanıyorsa, cep telefonunuzu şarj etmek için hala şansınız var demek.

Sony CP-V3, tek çıkışa sahip olduğu için aynı anda yalnızca bir cihazı şarj edebiliyor. Ancak Sony'nin CycleEnergy ailesinde aynı anda iki cihazı şarj edebilen farklı model seçenekleri de mevcut. Eğer hem cep telefonunuzu hem tabletinizi aynı anda şarj etme rahatlığına kavuşmak istiyorsanız bu modellere de göz atabilirsiniz.

Şarjınız hiç bitmesin

Yalnızca 84 gram ağırlığında olan Sony CP-V3, 2800 mAh'lik bir bataryanın sahibi. Böylece şarj sıkıntısı yaşadığınız anlarda cihaz yardımınıza koşuyor. Son dönemde karşımıza çıkan amiral gemilerine baktığımızda Sony Xperia Z1'in 3000 mAh, Samsung Galaxy Note 3'ün de 3200 mAh bataryaya sahip olduğunu görüyoruz. Eğer bu iki cepten birine sahipseniz bile Sony CP-V3 ile bu iki cebin bataryasının çok büyük bir bölümünü mobil ortamda doldurabiliyorsunuz. Diğer pek çok cep ise daha küçük bataryaya sahip olduğu için Sony CP-V3 rahatlıkla kullanılabiliyor. Ancak 2800 mAh'lik bataryayla birden çok kez şarj etmeniz pek mümkün durmuyor. Bu noktada Sony'nin 5000 ve 7000 mAh'lik batarya kapasitesine sahip CP-F4 ve CP-F2LSA modellerine göz atabilirsiniz.

Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Sony CP-V3, 1000 defa cep telefonunuzu şarj edebiliyor. Bu da oldukça uzun bir kullanım demek. Diğer yandan elbette cihazı tüm cep telefonu modelleriyle kullanabilirsiniz. Eğer cep telefonunuz microUSB bağlantısı varsa, kutu içeriğinden çıkan USB kablosu ile işinizi halledebilirsiniz. Yalnız bir iPhone sahibi iseniz, ona uygun bir kablo bulmanız lazım. Belki kutu içeriğinde dönüştürücü aparatlara da yer verilebilirdi. Zira bunu yapan portatif şarj modelleriyle daha önce karşılaşmıştık.

Özetle

Şarjınız tam bitti derken Sony CP-V3 ile cep telefonunuza yeniden hayat verebiliyorsunuz. 2800 mAh'lik batarya bu gibi acil durumlar için yeterli. Cihaz, tasarımıyla da oldukça şık görünüyor.

Kimler Almalı

Cep telefonunuzun bataryası olur olmadık zamanlarda aniden bitiveriyorsa Sony CP-V3 ile biraz da olsa huzura kavuşabilirsiniz.

Alternatifleri

Sony CP-V3'e alternatif olarak daha büyük kapasiteli 5000 mAh'lik CP-F5 modelini önerebiliriz. Eğer aynı anda iki farklı cihazı şarj etmek isterseniz bu defa da 7000 mAh'lik CP-F2LSA modeli karşımıza çıkıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony CP-V3
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
83
Giriş DC 5V 1A
Çıkış 5V 1.5A
Kapasite 2800 mAh
Şarj Süresi 3.5 saat (adaptör), 6 saat (USB)
Boyutlar 38.8 x 99 x 19 mm
Ağırlık 84 gr.
Okuyucu Yorumları