Program başlangıcında sayfayı belirleme

Outlook'u açtığınızda varsayılan ayar olarak gelen kutusu görüntülenir. Fakat siz olsaydınız, yapılacak işlerinizi ve randevularınızı görüntülemeyi tercih ederdiniz. Öyleyse Outlook'u takvim görünümünde açmayı istiyorsunuz.

Program başlangıcında sayfayı belirleme

2007 versiyonunda seçenekler altındaki başlangıç klasörü ayarlarını yapmalısınız. "Araçlar | Seçenekler" yolunu izleyerek "Diğer" sekmesine geçin. Buradaki "Gelişmiş Seçenekler"e tıklayın. Açılan pencerede başlangıç klasörü ayarlarını yapabileceksiniz. Buradaki "Göz at" butonuna tıklayın. Ardından istediğiniz klasörü seçin. İşleminizi "Tamam"a tıklayarak sonlandırın. Yapmış olduğunuz yeni ayarlar bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda geçerli olacaktır.

Outlook'un eski versiyonlarında bu değişikliliği yapabilmenin tek yolu, sadece bir başlangıç değişkeni yardımıyla mümkün. Outlook kısa yolunun üzerine sağ tuşa tıklayarak içerik menüsünden "Özellikler"i seçin. "Kısayol" sekmesine geçerek "Hedef" alanına tıklayın. Komut satırının sonuna imlecinizi getirerek bir boşluktan sonra "/selectOutlook:Calendar" yazın. "Uygula"ya ve ardından "Tamam"a tıklayarak işleminizi onaylayın.

Okuyucu Yorumları