Android dokunmatik testi nedir ve nasıl yapılır?

Android dokunmatik testi nedir ve nasıl yapılır? sorularını yanıtlıyoruz. Android dokunmatik testleri oldukça çeşitlidir. Bahsedilecek olan Android dokunmatik testi uygulamaları, kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ve kullanım kolaylığı sağlayan uygulamalardır. İşte detaylar...

Android dokunmatik testi nedir ve nasıl yapılır?

Dev bir işletim sistemi olan ve Google tarafından piyasaya sunulmuş olan Android işletim sistemi, milyonlarca kullanıcıya hitap eder. Linux çekirdek yapısı üzerine inşa edilen dev Android işletim sistemi, Java programlama dili ile oluşturulmuş olan birçok farklı uygulamayı bünyesinde barındırır. Android cep telefonları, kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen cep telefonları arasında yer alır. Farklı formları, kapasiteleri ve tasarımları ile dikkat çeken Android cep telefonları, birçok farklı uygulama ile kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı amaçlar. Android işletim sistemine uygun olarak geliştirilen uygulamalar Google Play Store’da yer alır.

Google Play Store’da yer alan Android uygulamalarından biri de Android dokunmatik testi uygulamalarıdır. Android cep telefonlarının dokunmatik ekranlarında zamanla bazı aksaklıklar görülebilir. Hasar görmüş ya da piksel yoğunluğunu kaybetmiş Android cihazlarınızın dokunmatiğini test etmek için Google Play Store’da yer alan dokunmatik testi uygulamalarından faydalanabilirsiniz.

Birçok farklı kullanıcıya hitap eden Android testi uygulamalarından yararlanarak dokunmatik ekranınızdan alacağınız verimi ciddi oranda artırabilir, telefonunuzun herhangi bir teknik destek ile karşılaşmasını engelleyebilirsiniz. Google Play Store’da yer alan Android dokunmatik testleri oldukça çeşitlidir.

Bahsedilecek olan Android dokunmatik testi uygulamaları, kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ve kullanım kolaylığı sağlayan uygulamalardır. Siz de bu uygulamaları indirebilir, Android cep telefonunuzun ekranını farklı açılardan değerlendirebilirsiniz.

Android Dokunmatik Testi Uygulamaları

android dokunmatik testi

Google Play Store’da yer alan Android dokunmatik testi uygulamaları, Android telefonların ekranlarında görülen aksaklıkları gidermek amacı ile üretilmiştir.

  • Bazı Android dokunmatik testi uygulamaları saflık, gradyanlar ve gölgeler olmak üzere renkle ilgili üç, tek ve çoklu dokunma olmak üzere de dokunma ile ilgili testler bulundurur; telefonunuzun ekran çözünürlüğü, ekran bilgisi düğmesi, en boy oranı ve piksel yoğunluğu hakkında bilgi verir.

  • Aynı zamanda telefonunuzun hassasiyeti hakkında da bilgi veren uygulamalar parlaklık seviyesinin ayarlanıp ayarlanmaması gerektiğini de belirler.

  • Bazı uygulamalar cihazınızın dokunabilir alanlarının tepki verip vermediğini algılamanızı sağlayacak dedektör özelliği ile telefonunuzun temas noktalarını belirleyebilir. Böylece çoklu dokunma özelliği olup olmadığını keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda Android cihazınızın renk saflığını ve renk geriverimini de analiz edebilirsiniz.

  • Bazı uygulamalarla ekran renk testi yaparak tek bir bakışta ölü pikselleri ve parlak lekeleri tespit edebilir, fazla gri tonlamalar üzerinde de işlem yapabilirsiniz. Çoklu dokunmatik testi ile dokunmatik ekranınızın temas noktalarını algılayabilirsiniz.

  • Ücretsiz android dokunmatik ekran testi uygulamalarına göz atmak için Google Play Store’a göz atabilirsiniz.

  • Bu konuda önemli olan güvenilir uygulamayı bulmaktır. Bu nedenle kullanıcı yorumlarına bakmak faydalı olabilir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: