Apple hesap açma adımları - Apple kimliği oluşturma ve sıfırlama - Yeni Apple kimliği oluşturma

Apple hesap açma adımları, ilk kez bir Apple cihaz kullanacak kişiler tarafından merak ediliyor. Apple kimliği oluşturmak oldukça kolay. İşte adım adım Apple kimliği oluşturma adımları ve tüm detaylar...

Apple hesap açma adımları - Apple kimliği oluşturma ve sıfırlama - Yeni Apple kimliği oluşturma

Apple markasına ait olan birbirinden farklı cihazı piyasada görmek ve satın almak mümkün olur. Apple markasına ait olarak üretilen cihazları kullanabilmek için bu cihazlara ait bir kimlik oluşturmak gerekir. İlk defa Apple markasına ait bir cihaz kullanacak isen mutlaka gerekli adımları takip ederek kendine ait olan bir kimlik oluşturmak gerekir.

Apple markasının üretimini sağlamış olduğu akıllı cihazları kullanabilmek için Apple ID sistemine kayıt olmak gerekir. Apple markasına ait olan iPhone seri cep telefonlarında, iPad seri tabletlerde ve Mac seri bilgisayarlarda Apple ID oluşturmak gayet kolaydır.

Apple markalara ait olan tablet, bilgisayar ve cep telefonları içerisinde bulunan Apple Store ve iTunes kullanımı sağlayabilmek için mutlaka Apple ID oluşturmak gerekir. Apple ID oluşumunu sağladıktan sonra iCloud, App Store ve iTunes gibi uygulamalara rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Apple markasının kendi içerisinde oluşturduğu bütün uygulama ve servislere erişebilmeniz için bu markaya ait bir kimliğe sahip olmanız gerekir.

Apple markası altında bir kimlik oluşturabilmek için isim ve soy isim bilgilerini eksiksiz olarak sisteme yazman gerekir. Bu kişisel bilgilere ek olarak doğum tarihi ve mail adresini de siteme yazarak gerekli adımları takip etmen gerekir. Yeni bir Apple kimliği oluştururken takip etmen gereken süreçler gayet anlaşılır bir özelliğe sahiptir.

Apple Hesap Açma Adımları (Apple Kimliği Oluşturma)

apple ID

Apple firmasına ait bir akıllı cihaz içerisinde kimlik oluşturabilmek için cihaz içerisinde bulunan “Apple Kimliği” oluştur yönlendirmesini takip etmen gerekir.

  • “Ücretsiz Apple Kimliği Yarat” seçeneğine tıklayarak sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekir.

  • Bu bilgiler içerisinde isim, soy isim ve doğum tarihi yer alır. Bu alanları doğru bir biçimde doldurduktan sonra ileri tuşuna tıklayarak e-posta adımına geçmen gerekir.

  • Aktif olarak kullandığın e-posta bilgini bu alana yazabileceğin gibi “Ücretsiz iCloud e-posta adresi alın” seçeneğine tıklayarak marka altında yeni bir mail adresi oluşturabilirsin.

  • Gerekli olan bu adımları takip ettikten sonra mail adresini doğrulayarak Apple kimliğini aktif hale getirebilirsin.

İki faktörlü kimlik doğrulama seçeneği üzerinden Apple kimliğini daha güvenli hale getirebilirsin.
Apple kimliği oluşturmak için App Store üzerinden de ilgili süreçleri takip edebilirsin. App Store içerisinde yer alan giriş yap seçeneği ile “Yeni Apple Kimliği Yarat” adımına ilerleyerek markaya ait hesabını oluşturabilirsin. Karşına gelen ekranda istenen bilgileri girerek kredi kartı ve fatura bilgilerini de eklemen gerekir. Cep telefonu numaranı girdikten sonra doğrulama adımını sağlaman ileride hesabını kurtarabilmek için avantaj sağlar. Apple marka cihaz ve App Store üzerinden kimlik sıfırlamak da oldukça kolaydır.

Apple Kimliği Oluşturma, Sıfırlama ve Yeni Apple Kimliği Oluşturma İşlemleri Windows Üzerinden Yapılabilir Mi?

Apple markasına ait bir kimlik oluşturmak için iOS sürüm cihazlardan birine sahip olma zorunluluğun bulunmaz. Windows sürüm cihazlar içerisinde de Apple markasına ait olan bir kimlik oluşturmak mümkün olur. Windows işletim sistemini bünyesinde barındıran cep telefonu, tablet ya da bilgisayar üzerinden internete bağlantı sağlayarak Apple kimliğini oluşturabilirsin. Bu sistemlere sahip olan cihazlardan Apple markasına ait olan kişisel hesabını sıfırlama yahut kurtarma işlemlerini de sağlayabilirsin.

Windows işletim sistemine ait olan cihazlar içerisinde Apple ID oluşturabilmek için ilk önce iTunes’u açarak üst bölümde yer alan menü adımından hesap seçeneğine tıklamak gerekir. Karşınıza çıkacak olan giriş yap adımından “Yeni Apple Kimliği Yarat” butonuna tıklamak sürecin diğer bir adımı olur. Bu adımdan sonra kişisel bilgilerini ve mail hesabını girerek Apple kimliğini oluşturmak mümkündür.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: