Android sürüm düşürme ve güncelleme nasıl yapılır?

Android sürüm düşürme ve güncelleme adımlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz. Android cihazınızda bir yavaşlama ya da farklı bir durum hissediyorsanız cihazınızı güncelleyebilir ya da sürüm düşürebilirsiniz. İşte detaylar...

Android sürüm düşürme ve güncelleme nasıl yapılır?

Android sürüm düşürme ve güncelleme nasıl yapılır? Teknolojik cihazların hayatımıza girmesiyle birlikte birçok farklı alanda yapılan işlemler daha kolay bir şekilde halledilebilir hale gelmiştir. Aynı zamanda iletişim sağlama gibi büyük bir imkanı sunan cep telefonları, bu noktada kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Farklı işletim sistemlerine sahip olarak üretilen cep telefonları, çeşitli renkleri, boyutları ve teknolojik özellikleri ile de dikkat çeker. Aynı zamanda herkese hitap eden geniş ürün çeşitliliği de, cep telefonlarına olan ilgiyi her geçen gün artırmıştır. Android işletim sistemine sahip cep telefonları, oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmesi ile bilinir.

Oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan Android işletim sistemine sahip cep telefonları, düzenli olarak güncelleme alır. Bu güncellemeler ile telefonun performansını çok daha iyi seviyelere getirmek ve Android telefon kullanıcılarına daha kolay bir kullanım sağlaması amaçlanır. Aynı zamanda Android sürüm güncellemeleri ile cep telefonunuz daha güvenli hale gelir.

Android sürüm güncelleme işleminin yanı sıra Android sürüm düşürme işlemi de oldukça merak edilen bir konudur. Yeni gelen Android güncelleme sonrasında kullanıcılar güncel sürümden memnun kalmayabilir. Yeni sürüm güncellemeleri ile Android telefonda performans bozuklukları, yavaşlama ve hata verme gibi problemler yaşanabilir. Bu noktada Android kullanıcıların Android sürüm düşürme işleminin nasıl olacağını öğrenmek ister. Android sürüm düşürme ve sürüm güncelleme işlemlerini birtakım adımları izleyerek kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Android Sürüm Düşürme İşlemi Nasıl Yapılır?

Android güncellemeleri sonrasında uygulama çalışmaması, performans düşmesi, sürekli hata alma gibi problemler yaşayan kullanıcılar; Android sürüm düşürme işlemini gerçekleştirerek bu problemlerden kurtulabilir. Android sürüm güncelleme işlemini üç farklı yöntemden faydalanarak gerçekleştirebilirsiniz. Bahsedilecek olan bu üç farklı yöntem; yapısal özelliklere göre belirlenmiştir. Android sürüm düşürme yöntemlerini denemeden önce telefonunuzu güvenli bir hale getirmeniz ve verilerini depolamanız önerilir.

Android sürüm düşürme işleminde birinci yöntem, Bootloader kilidi açık olan cihazlar vasıtası ile gerçekleştirilir. Bootloader kilidi açık olan cihazlarda Android sürüm düşürme işlemi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

  • Android sürüm düşürme işlemini gerçekleştirmeden önce telefonunuzun yedeğini alabilir, işlemi o şekilde başlatabilirsiniz.

  • Ardından Android cihazınızın modeline uygun olan Bootloader dosyalarını internet üzerinden bulmalısınız.

  • Bunun yanı sıra Bootloader dosyalarını bağlantı vasıtası ile cihazınıza yüklemelisiniz.

  • Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde Android sürüm değiştirme işlemi kendiliğinden başlayacaktır.

‘’Odin’’ programını internet üzerinden indirerek de Android sürüm düşürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Odin programını indirdikten sonra istediğiniz Android sürümünü internet üzerinden bilgisayarınıza yüklemelisiniz.

Odin programını açarak telefonunuz ile bağlantı sağladıktan sonra PDA seçeneğine dokunmalı ve ardından yüklediğiniz Android sürümünün bulunduğu dosyayı seçmelisiniz. Ardından ‘Start’ tuşuna basarak Android sürüm düşürme işleminin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

Android Sürüm Güncelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Android sürüm güncelleme işlemini gerçekleştirmeden önce telefonunuzun pil seviyesinin %50’nin üzerinde olduğuna dikkat etmelisiniz.

  • Ayrıca telefonunuzun Wi-Fi’ye bağlı olduğundan da emin olmalısınız.

  • Gereken şartları sağladıktan sonra Android sürüm güncelleme işlemine başlayabilirsiniz.

  • Android cihazınızı güncellemek için öncelikle telefonunuzun ‘Ayarlar’ kısmına gelmelisiniz.

  • Ardından sırası ile ‘Telefon Hakkında’yı ve ‘Güncellemeleri Denetle’ye dokunmalısınız.

  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra işletim sistemi doğrultusunda ekranda karşınıza çıkan ‘Şimdi Yükle’, ‘Yeniden Başlat ve Yükle’ ya da ‘Sistem Yazılımını Yükle’ seçeneklerine dokunarak Android sürüm güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Güncelleme işlemi sona erdiğinde telefonunuzun yeniden başlatılması oldukça normal bir durumdur. Android sürüm güncelleme işleminden sonra yeni ve güncel özelliklerle daha da güçlendirilmiş olan telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: