WhatsApp hesap silme ve hesap açma adımları - Whatsapp sıfırlama nasıl yapılır?

WhatsApp hesabınızı silmek ya da yeni bir hesap açmak için izlemeniz gereken birkaç basit adım var. WhatsApp sıfırlama ayarlarından hesap ayarlarına kadar tüm detayları anlattık. İşte WhatsApp hesabı nasıl silinir ya da nasıl hesap açılır sorularının yanıtları...

WhatsApp hesap silme ve hesap açma adımları - Whatsapp sıfırlama nasıl yapılır?

Sayıca birçok kullanıcıya hizmet veren whatsapp uygulamasını kullanabilmek için mutlaka hesap oluşturmak gerekir. Kullanmış olduğunuz akıllı telefonunuzun sahip olduğu uygulama mağazasına giriş yaparak cihazınıza uyumlu olan Whatsapp sürümünü indirebilirsiniz. Android cihaz kullanıcıları Google Play Store vasıtası ile ilgili uygulamayı indirmesi gerekirken iOS cihaz kullanıcıları Apple App Store vasıtası ile ilgili uygulamayı indirebilir.

WhatsApp Hesap Açma Adımları

  • Whatsapp uygulaması cihazınıza indikten sonra uygulamanın ekranınızda yer alan simgesine tıklayarak uygulama içerisine ulaşabilirsiniz.
  • İlk defa Whatsapp kullanıcı olacaksanız hizmet koşullarını inceledikten sonra gizliliğe ilişkin bilgileri de özümseyerek kabul etmeniz gerekir.
  • Hizmet koşulları ile gizlilik ilkesinin yer aldığı metinleri kabul ettikten sonra devam et butonu ileri bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
  • Whatsapp üzerinden gelen kayıt ekranında bulunan ülke bilgisinden kendinize ait olan ülkeyi tercih ettikten sonra ulusal ülke kodunu ve cep telefon numaranızı ana ekran üzerine yazmanız gerekir.
    Karşınıza çıkan sms onayı ya da arama onayını tercih ederek telefon numaranızı uygulama içerisinde onaylamanız gerekir.
  • Arama ya da sms ile tarafınıza yönlendirilen 6 haneli kodu ilgili alana girdikten sonra uygulama üzerinde hesabınız açılmış olur.

Whatsapp uygulaması üzerinde hesabınızı açtıktan sonra şahsınıza ait bir profil oluşturmanız gerekir.
Profil ekranına adınızı yazarak ilerlemeniz ve istediğiniz takdirde profil fotoğrafı eklemeniz mümkün olur.
Bu aşamadan sonra Whatsapp uygulaması kişi ve fotoğraflara ulaşma iznini sizden talep eder. Bu izni verdiğiniz takdirde telefonunuzda kayıtlı olan ve Whatsapp uygulaması bulunan kişiler ile iletişime geçebilirsiniz.

Oluşturduğunuz Whatsapp profil ile arzu ettiğiniz kişiler ile mesajlaşmaya, sesli aramaya ve görüntülü aramaya dahil olabilirsiniz. Bu uygulama içerisinde birden fazla kişinin yer aldığı gruplar oluşturarak ya da var olan gruplara katılarak iletişim sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Hesap Silme Adımları

Oluşturmuş olduğunuz Whatsapp hesabınızı artık kullanmak istemiyorsanız hesabınızı silme imkanınız bulunur. Whatsapp uygulamasında bulunan hesabınızı sildiğiniz takdirde tekrar bu hesaba ulaşma imkanınız bulunmaz. Whatsapp hesabınızı sildiğiniz takdirde içinde yer alan tüm verileriniz de kaybolur. Silmek istediğiniz Whatsapp hesabı için uygulama içerisinden belli adımları tamamlamanız gerekir.

  • Whatsapp uygulaması altında yer alan seçenekler sekmesi içerisinden uygulama ayarlarına giriş yaparak hesap silme işlemlerine yönlenebilirsin.
  • Whatsapp uygulaması içinden seçtiğin ayarlardan sonra hesap ve hesabımı sil adımlarını takip etmen gerekir.
  • Hesabının bağlı bulunduğu ülke kodunu daha sonra da cep telefon numaranı yazarak sil adımına ilerlemek gerekir.
  • Bu adımları gerçekleştirdiğinde Whatsapp üzerinde ilgili telefona ait olan hesabın veriler geri gelmeyecek biçimde silinmiş olur.
  • Cep telefonun içerisinde ilgili numaraya bağlı olarak yaptığın tüm sohbet içerikleri ve sohbet grupları yok olur.

Whatsapp’ta Hesap Silme, Hesap Açma ve Sıfırlama Süreçleri Ne Kadar Sürer?

whatsapp

Whatsapp uygulaması altında çeşitli kişi ve gruplarla beraber iletişime geçebilmek için mutlak suretle kendine ait bir numara üzerinden hesap oluşturman gerekir. Whatsapp uygulamasında hesap oluşturabilmenin adımları belli kriterlere bağlı olur. Bu kriterleri takip ederek birkaç dakika içerisinde kendine ait bir hesap açabilirsin.

Belli sebepler çerçevesinde kullanmış olduğun Whatsapp hesabını sıfırlamak yani silmek istersen yine belli adımlar üzerinden ilerleme sağlamak gerekir. Takip ettiğin adımların basit ve anlaşılır yapısı birkaç dakika içinde hem hesap açabilme hem de var olan hesabını silebilme noktasında yardımcı olur.

Whatsapp uygulaması altında hesap açma, sıfırlama, silme gibi çeşitli adımların uygulanma süresi oldukça kısadır. Gün içerisinde vaktinin kısa bir bölümünü ayırarak bu adımları takip etmen mümkün olur.