Discord bot ekleme nasıl yapılır?

Discord bot ekleme nasıl yapılır? Bu yazımızda Discord uygulamasını kullanırken bot ekleme işlemini nasıl yapacağınız ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Discord bot ekleme nasıl yapılır?

Oyun oynayan kullanıcıların daha iyi iletişim kurmasını sağlamak amacı ile kullanıma sunulmuş olan bir uygulama olan Discord, sesli ve yazılı iletişim programıdır. Her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran ve bünyesine yeni kullanıcılar katan bu uygulamada yer alan pek çok özellik de bulunuyor.

Bu iletişim uygulaması üzerinde yer alan botlar ile de iletişim ağınıza bazı aktiviteler katabilirsiniz. Bununla doğru orantılı bir şekilde de internet üzerinde Discord bot ekleme nasıl yapılır? Araştırması yapılıyor. Bu yazımızda Discord uygulamasını kullanırken bot ekleme işlemini nasıl yapacağınız ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Discord Bot Nedir?

discord

İlk olarak Discord bot ekleme işleminin nasıl yapıldığını öğrenmeden önce bu botlar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Discord botları sizin girdiğiniz talimatlara göre hizmet sunan robotik kodlara sahip Discord kullanıcılarıdır. Bu uygulama üzerinde yer alan her bot, kendine has özelliklere sahip olur. Aklınıza gelebilecek her konuda Discord uygulaması üzerinde bot eklemesi yapabilirsiniz. Bu botları kullanarak müzik açabilir, kişilerin banlanma kriterlerini belirleyebilir, uygulama ve oyunlar üzerinde yer alan istatistiklerinizi görebilirsiniz. Bu botlara vermek istediğiniz görevi doğru bir şekilde kodlamanız gerekir. Aksi takdirde görevlendirdiğiniz bot sizin istediğiniz biçimde çalışmayabilir.

Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

Discord uygulaması üzerinden sisteme bot eklemesi yapmak oldukça basit bir işlem. Sunucuyu yönetme izinlerine sahipseniz bu uygulama üzerinde basit işlemler ile bot ekleme yapabilirsiniz. Bu işlemler ise sırası ile şu şekilde oluyor;

  • Tarayıcıdan Discord adresine giriş yaparak başlayın.

  • Bot eklemek için bu alanda hizmet veren çeşitli kaynak sitelere de giriş yapmanız gerekiyor.

  • Bu uygulamalar üzerinde yer alan Discord botlarından eklemek istediğin botu seçip davet etmeniz gerekiyor.

  • Bu işlemi yaptığınızda açılan yeni ekranda eklemekte olduğunuz botun kullanımı ve özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu ekrandan da davet et tuşuna basmalısınız.

  • Ardından Discord bu botu ekleyebilmek için size yetkilendirme ekranı sunar.

  • Bu yetkilendirme ekranına onay vererek botu ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz bot bilgisayar ekranınızın sağ üstünde yer alır.

Discord Müzik Botu Ekleme

Müzik botları, Discord kullanıcıları arasında oldukça popüler olan bir bot. Bu alanda internet üzerinden en çok araştırılan bot oluyor. Müzik botunu eklemek de diğer botları eklemek kadar kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Discord sayfasına giriş yaptıktan sonra yardımcı siteler içinde yer alan müzik botlarından bir tanesini Discord sunucunuza davet edebilirsiniz. Farklı zevklere ve kaliteli çalışma düzenine sahip olan bu botlarda farklı ödeme seçenekleri de yer alır. Bazı botlar kaliteleri gereği pahalı bir şekilde sunulsa da bazıları da ücretsiz olarak kullanılabilir durumda bulunur. Botu sunucunuza davet ettikten sonra yetkilendirme ve komut ayarlarını da yapabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından müzik botunuz kullanılabilir olur.

Detaylar: Discord müzik botu nedir? Nasıl kurulur? Popüler müzik botları

Mesaj Silme Botu Ekleme

Discord uygulaması içerisinde yer alan en popüler botlardan bir tanesi de mesaj silme botu oluyor. Mee6 web sitesi üzerinden eklenen bu botu davet ederek ardından da yetkilendirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu botu moderatör olarak da kullanabilirsiniz. Eklemiş olduğunuz botlara görevlerini yapmaları için de bazı kodları mesaj olarak iletmeniz gerekir. Örneğin Clear! komutu vererek mesaj silme botunu aktif edebilirsiniz. Diğer botların da çalışma ve komut alma şeklini davet ettiğiniz ekran üzerinden öğrenebilirsiniz. Discord üzerinde yapmak istediğiniz işlemleri daha kolay ve bir bakımdan da eğlenceli hale getiren botları bu işlemler ile ekleyebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: