Google karanlık mod açma ve kapatma nasıl yapılır? PC ve mobilde Google Arama için karanlık modu kapatmak...

Google karanlık mod açma ve kapatma adımlarını anlatıyoruz. PC'de ve mobilde (Android-IOS) karanlık mod ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. İşte detaylar...

Google karanlık mod açma ve kapatma nasıl yapılır? PC ve mobilde Google Arama karanlık modu

Google karanlık mod açma ve kapatma ayarları PC'de ve mobilde farklılık gösteriyor. Pek çok uygulama ve hizmet gibi, Google Arama'nın da arka planı karartarak ve çevrenizle kontrastı azaltarak göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilecek bir karanlık modu bulunuyor. Bu moda ihtiyacınız yoksa veya kullanmak istemiyorsanız, hem masaüstü web tarayıcısında hem de mobil cihazınızın tarayıcısında Google'ın karanlık modunu kapatmak oldukça kolay bir işlem.

Google Karanlık Modu Kapatma ve Açma (PC)

  1. Google'ı web tarayıcınızda açın.

  2. Web sayfasının sağ alt kısmındaki Ayarlar'ı tıklayın.

  3. Açılır menüde, karanlık modu hızlı bir şekilde devre dışı bırakmak için Koyu Tema: Açık'a tıklayın. Aynı açılır menüden, daha fazla özelleştirme için Arama ayarları'nı da seçebilirsiniz.

  4. Arama ayarları sayfasında, soldaki gezinme bölmesinde Görünüm'e tıklayın.

  5. Karanlık modu devre dışı bırakmak için Açık tema'ya tıklayın. Açık tema ve Koyu temaya ek olarak, Cihaz varsayılanı'nı seçebilirsiniz. Bu durumda Google, cihazınızın kullandığı karanlık tema ayarlarını takip edecektir.

  6. Kaydet'e tıklayın ve açılır pencere size tercihlerinizin kaydedildiğini söyleyecektir. Tamam'ı tıklayın.

Google Karanlık Modu Mobil Tarayıcıda Kapatma

  1. Google'ı mobil cihazınızın web tarayıcısında açın.

  2. Sol üstte, üç çizgili menüye dokunun ve ardından karanlık modu devre dışı bırakmak için Koyu tema: açık'a dokunun. Aynı açılır menüden, daha fazla özelleştirme için Ayarlar'a da dokunabilirsiniz.

  3. Arama ayarları sayfasında, Görünüm bölümünde, karanlık modu devre dışı bırakmak için Açık tema'ya dokunun. Cihazınızın kullandığı karanlık modla eşleşmesi için Cihaz varsayılanı'nı da seçebilirsiniz.

  4. Sayfanın alt kısmında Kaydet'e dokunun.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: