iOS 11'in Karanlık Modu (Dark Mode) Nasıl Açılır?

iOS 11'de gözlerinizi yormayan bir gece modunun olduğunu biliyor muydunuz? İşte bu işlevi açmanın yolu...

iOS 11'in gizli işlevi!

iOS 11 sonunda kullanıma sunuldu ve Apple cihazlarını kullananlara beklediği harika yenilikleri sundu. Bu yenilikler arasında Apple'ın uygulamalarıyla çalışan bir karanlık mod da var. İşlevin bazı eksileri var ancak yine de doğru atılmış bir adım olduğuna inanıyoruz.

Dark Mode'u etkinleştirmek için Settings > General > Accessibility > Display Accommodations > Invert Colors yolunu izleyin ve Smart Invert'i etkinleştirin. Bu modu etkin hale getirdiğinizde Apple'a ait uygulamalar, koyu bir arka plana sahip olacak. Buna Fotoğraflar, Mesajlar, Müzik, Takvim, Posta, App Store ve Safari uygulamaları dahil. Zaten koyu arka plana sahip uygulamalar ise oldukları gibi kalacaklar.

Koyu ekran modu, geceleri gözünüzü rahatlatsa da sadece Apple uygulamalarıyla çalışıyor. Smart Invert açıkken Apple'a ait olmayan uygulamalar, siyah arka plana sahip oluyorlar ve ekrandaki tüm renkler, ters çevriliyor. Bu durumda fotoğraflar ve videolar, negatif film gibi görünmeye başlıyor. Bu yüzden işlevi sadece Apple uygulamalarıyla çok zaman geçiriyorsanız kullanmak isteyeceksiniz.

Okuyucu Yorumları