IMDb puanı en yüksek Western filmler! En iyi 50 Western film önerisi...

IMDb puanı en yüksek Western filmleri arıyorsanız doğru yerdesiniz! Son zamanlarda en çok izlenen ve görsel efektlerinden senaryosuna kadar ekrandan gözünüzü ayıramayacağınız Western filmleri listeledik.

IMDb puanı en yüksek Western filmler! En iyi 50 Western film önerisi...

ABD’nin sinema sektörüne adım attığı andan itibaren izleyicilerle buluşturduğu western filmleri, bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. İyi, Kötü ve Çirkin gibi klasik filmlerin yanı sıra modern dönemin gözdelerinden Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı gibi görsel bir şölen sunan ve farklı bir anlatıma sahip yapımlar da bu kategoride yer alıyor.

Çocukluğunuzun filmlerine dönmek, yeni bir dünya keşfetmek ya da bir heyecan seli yaşamak için sürükleyici filmler arıyorsanız, bu listede en iyilerini bulabilirsiniz. Bir pazar sabahı klasiği yapmak isteyenler için işte o filmler...

(Bu makalenin ardından en iyi filmler, en iyi korku filmleri, en iyi komedi filmleri, en iyi bilim kurgu filmleri, en iyi romantik filmler, en iyi gerilim filmleri, en iyi dram filmleri ve en iyi biyografik filmler listelerimize de bakabilirsiniz)

50. Jonah Hex (2010) IMDb: 4.7 Metacritic: 33

Jonah Hex

2010 yapımı olan Jonah Hex, Amerika Birleşik Devletleri aksiyon filmidir. 1970'li yıllarda Batılı kötü kahraman denilince akıllarda yer edinen Jonah Hex bu film ile beyaz perdeye aktarılmıştır. Filmin, yönetmenlik koltuğunda Jimmy Hayward otururken, senaristlik koltuğunda ise Tetikçi filminin yaratıcıları olan Mark Neveldine ve Brian Taylor oturmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda; Megan Fox, Josh Brolin, John Malkovich, Michael Shannon, Will Arnett ve Michael Fassbender yer almaktadır. Jonah Hex, dilediği gibi davranan bir ödül avcısıdır. Jonah, kafasına koyduğu her şeyi ve herkesi eninde sonunda yakalamaktadır. Jonah'ın tek görüştüğü kişi Megan Fox'un canlandırmış olduğu Leila'dır. Birleşik Devletler, Jonah'a geri çeviremeyeceği bir teklifte bulunur. Bu teklif, özgürlüğüne karşılık tehlikeli bir terörist olan Quentin Turnbull'u takip etmesi ve yakalamasına yöneliktir. Fakat, Jonah ile eski bir düşman olan Turnbull da Jonah'ı öldürmeye çalışacaktır.

49. The Ridiculous 6 (2015) IMDb: 4.8 Metacritic: 18

The Ridiculous 6

The Ridiculous 6, 2015 Amerika Birleşik Devletleri yapımı, Batı aksiyon filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda Frank Coraci otururken, senaristlik koltuğunda ise aynı zamanda filmin başrolü olan Adam Sandler ve Tim Herlihy oturmaktadır. Adam Sandler'ın yanı sıra oyuncu kadrosunda; Terry Crews, Jorge Garcia, Rob Schneider, Taylor Lautner ve Luke Wilson gibi yıldız isimler de yer almaktadır. Ailesi tarafından terk edilen ve yerliler tarafından yetiştirilen Tommy, kayıp babasından bir haber alır. Babası borcundan dolayı bir çete tarafından kaçırılmıştır. Tommy, babasını kurtarmak için 50 bin dolar bulması gerekir ve aksi takdirde babası öldürülecektir. Tommy, bu süreçte beş kardeşi daha olduğunu öğrenir ve onları bulmak için inanılmaz bir serüvene başlar. Onları bulduktan sonra ise yeni görevleri babalarını kurtarmaktır. The Ridiculous 6, Tommy'nin başından geçen olayları konu almaktadır.

48. 80 Günde Devr-i Alem (2004)) IMDb: 5.8 Metacritic: 49

80 Günde Devr-i Alem

Orijinal adı "Around The World in 80 Days" olan 80 Günde Devr-i Alem, 2004 Amerika Birleşik Devletleri yapımı aksiyon ve macera filmidir. Film, Jules Verne'in aynı adlı romanından, David Titcher, David Bello ve David Goldstein tarafından sinemaya uyarlanmıştır. Aynı zamanda 1956 yılında yayınlanmış olan 80 Günde Devr-i Alem'in yeniden uyarlanmasıdır. Filmin yönetmenliğini, Frank Coraci yapmıştır. 80 Günde Devr-i Alem'in başrolünde Jackie Chan, Steve Coogan ve Cécile de France yer almıştır. Film, bir mucidin 80 günde dünyayı dolaşmak için verdiği çabayı anlatmaktadır. 80 Günde Devr-i Alem, bütçesinden dolayı tarihin en zarar veren filmi olmuştur.

47. Vahşi Vahşi Batı (1999) IMDb: 4.9 Metacritic: 38

 Vahşi Vahşi Batı (1999)

Vahşi Vahşi Batı, 1999 Amerika Birleşik Devletleri yapımı, komedi ve aksiyon filmidir. Filmin yönetmenlik koltuğunda "Siyah Giyen Adamlar" filminin başarılı yönetmeni Barry Sonnenfeld otururken, senaristlik koltuklarında ise; Jim Thomas, Jeffrey Price, Peter Seaman oturmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda; Will Smith, Kevin Kline, Kenneth Branagh, Salma Hayek, Emmet Walsh, Ted Levine, Musetta Vander ve Bai Ling gibi başarılı oyuncular yer almaktadır. Ajan James West, Amerika başkanına suikast yapacak kişileri engellemek üzerine devlet tarafından görevlendirilmiştir. Fakat Gordon ve Loveless adlı suikastçilerin çok güçlü silahı vardır. Vahşi Vahşi Batı, bu karakterler üzerinden gelişen olayları konu almaktadır. Film, eleştirmenler tarafından geçerli not alamamıştır.

46. Kara Kule (2017) IMDb: 5.6 Metacritic: 34

 Kara Kule (2017)

Kara Kule, 2017 Amerika Birleşik Devletleri yapımı, aksiyon, western ve macera filmidir. Kara Kule, kendisi ile aynı adı taşıyan, Stephen King'in 7 ciltlik aynı adlı romanından, Akiva Goldsman, Jeff Pinkner, Anders Thomas Jensen ve Nikolaj Arcel tarafından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Film, Jake Chambers adlı 11 yaşındaki karakterin Orta Dünya'yı ve Roland adlı karakteri bulması ile birlikte, Siyah Giyen Adam'a karşı olan, Kara Kule'yi ve dünyayı koruma savaşlarını anlatmaktadır.

45. Zorro Efsanesi (2005) IMDb: 5.9 Metacritic: 47

Zorro Efsanesi (

Zorro Efsanesi, 2005 Amerika Birleşik Devletleri yapımı aksiyon ve macera filmidir. Filmin hikayesini; Ted Elliott, Terry Rossio, Roberto Orci, Alex Kurtzman yazmıştır. Filmin başrolünde; Antonio Banderas, Catherine Zeta Jones ve Rufus Sewell gibi başarılı oyuncular yer almaktadır. Efsane Zorro, Kaliforniya ve çevresinde yaşayanları korumak için yola çıkar. Bu sefer kahramanımız 2 seçenek arasında kalır. Yine dayanamaz ve maskesini takar. Fakat bu yolda karısı onu terk eder. Çöldeki patlamayı araştırmak Zorro için artık zorunluluktur. Efsane Zorro, kahramanın bu yolda başına gelenleri konu almaktadır.

44. Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı (2014) IMDb: 6.1 Metacritic: 44

Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Bat

Filmin yönetmenliğini Seth MacFarlane yapmıştır. Senaristlik koltuklarında ise; yönetmen Seth MacFarlane, Alec Sulkin ve Wellesley Wild oturmaktadır. Yani komedyen Seth MacFarlane, filmin hem yönetmenliğini hem senaristliğini hem de oyunculuğunu yapmıştır. Albert, silahları çatışmada geri çekilip yenilen taraf olur ve böylece kız arkadaşı dahil her şeyini kaybeder. Albert, kendi için hayatın bittiğini ve sonunun geldiğini düşünürken, garip, yabancı ve çekici bir kadın onun hayatını tamamen değiştirecektir. Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı, Albert, gizemli kadın ve onun belalı kocasının etrafında gelişen olayları konu almaktadır.

43. Geçit Yok (2013) IMDb: 6.3 Metacritic: 54

Geçit Yok (2013)

Orijinal adı "The Last Stand" olan Geçit Yok, 2013 Amerika Birleşik Devletleri yapımı, aksiyon ve gerilim filmidir. Geçit Yok, "aksiyon filmlerinin ikonu" olarak geçmektedir. Filmin yönetmenliğini, Güney Koreli yönetmen Kim Jee-woon, senaristliğini ise Andrew Knauer yapmıştır. Arnold Schwarzenegeer'in başrolünde oynadığı ikinci filmdir. Geçit Yok filminde; sınır bölgesinde görevli şerif olan Owens'ın karşısına büyük uyuşturucu çetesi lideri çıkar. Böylelikle işler çığırından çıkar. Film; bu ikilinin etrafında gelişen olayları konu almaktadır.

42. Maskeli Süvari (2013) IMDb: 6.4 Metacritic: 37

Maskeli Süvari (

Orijinal adı "The Longe Ranger" olan Maskeli Süvari, 2013 Amerika Birleşik Devletleri yapımı, western, aksiyon filmidir. Filmin yönetmenlik koltuğunda Gore Verbinski otururken, senaristlik koltuklarında ise; Justin Haythe, Ted Elliott ve Terry Rossio oturmaktadır. Maskeli Süvari'nin oyuncu kadrosunda; Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson ve Barry Pepper gibi ünlü oyuncular yer almaktadır. Butch Cavendish, hayduttur ve çetesi ile birlikte çokça cinayet işlemiştir. Bu sebeplerden ötürü idama mahkum edilmiştir. Halka açık bir alanda idam edilecekken, Cavendish trenden kaçmayı başarmıştır. Maskeli Süvari, Cavendish'in başından geçen olayları konu almaktadır. Maskeli Süvari, 2 adet Oscar'a aday gösterilmiştir.

41. Şangaylı Kovboy (2000) IMDb: 6.6 Metacritic: 77

Şangaylı Kovboy (

Şangaylı Kovboy, 2000 yılı Amerika Birleşik Devletleri yapımı aksiyon, macera ve komedi filmidir. Filmin yönetmenlik koltuğunda Tom Dey otururken, senaristlik koltuğunda ise Alfred Gough ve Miles Millar oturmaktadır. Filmin başrol oyuncuları; başarılı ve ünlü oyuncular Jackie Chan, Owen Wilson ve Lucy Liu'dir. Çin İmparatorluğu gardiyanı olan Cho Wang'a, ülkenin önemli isimlerinden biri olan ve kaçırılan Pei Pei'yi geri getirme görevi verilir. Wang bu yolda Roy O'Bannon adlı bir hırsız ile karşılaşır. Şangaylı Kovboy, bu ikilinin başından geçen olayları konu alır. Filmin beğenilmesinden dolayı, 2003 yılında "Şangay Şövalyeleri" filmi çekilmiştir.

40. Avustralya (2008) IMDb: 6.6 Metacritic: 53

Avustralya

Başrollerinde Nicole Kidman ve Hugh Jackman gibi tecrübeli Hollywood yıldızlarının yer aldığı Avustralya, 2008 yılında seyirciyle buluşmuş epik ve tarihi romantik bir filmdir. Filmin senaryosu ve yönetmenliği Baz Luhrmann’a aitken müzikleri ise David Hirschfelder’a aittir. Film II.Dünya Savaşı yıllarında geçmektedir ve Darvin’in Bombalanması olayını dramatik bir şekilde işler ve seyirciye aktarır. Bu konuyu psikolojik, sosyolojik ve toplumsal planda oldukça başarılı ve etkileyici bir şekilde işleyen film, Akademi Ödülleri başta olmak üzere pek çok ödül kazanmıştır. Toplamda 211 milyon doların üzerinde bir bir hasılat yapan film bu hasılat oranıyla Avustralya tarihinin en çok hasılat yapan ikinci filmi konumundadır. İlk sıradaki film ise Timsah Dundee’dir.

39. Vahşet Çetesi (2005) IMDb: 6.7 Metacritic: 53

Vahşet çetesi

Orijinal ismi The Devil’s Rejects olan Vahşet Çetesi, yönetmenliğini Rob Zombie’nin yaptığı ve 2005 yılında vizyona girmiş ABD ve Almanya ortak yapımı bir kara komedidir. Başrollerinde Sid Hayg, Bill Moseley ve Sheri Ay Zombie’nin yer aldığı film, Teksas’ta bir şerif olan John Quincy Wydell’in başından geçen heyecan ve aksiyon dolu olaylar anlatılmaktadır. Çıktığı dönemde oldukça beğenilen ve büyük ses getiren filmin müzikleri Tyler Bates’e aitken senaryosu ise Rob Zombie’ye aittir. Film izleyici ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar almasının yanın sıra önemli de bir ticari başarı elde etmiştir. Yaklaşık 20 milyon doların üzerinde bir hasılat yapan film İngilizce ve İspanyolca olmak üzere iki dilde çekilmiştir.

38. Maskeli Kahraman Zorro (1998) IMDb: 6.8 Metacritic: 63

Maskeli Kahraman Zorro

Maskeli bir kanunsuzun hikayesini mercek altına alan Maskeli Kahraman Zorro, Martin Campbell yönetmenliğinde çekiliyor. Bir aksiyon klasiği olan 1998 yapımı Zorro’nun başrollerini Catherine Zeta-Jones, Antonio Banderas ve Anthony Hopkins paylaşıyor. Maskeli Kahraman Zorro, bir güç delisinin planlarını bozmak için bir araya gelen bir haydut ile varisinin hikayesini anlatıyor. Kaliforniya’yı Meksika’dan almak için planlar kuran bir despotu yenmek için Don Diego harekete geçiyor ve kendisine bir varis seçiyor. Geçmişi belalı olan Alejandro Murrieta haydut olarak seçildikten sonra Diego tarafından yeni Zorro olarak yetiştiriliyor. Rakibi Don Montero ve İspanyollara unutulmaz bir ders vermek isteyen Diego, Alejandro ile beraber akıl almaz bir plan hazırlıyor.

37. Özgürlük Savaşçısı (2016) IMDb: 6.8 Metacritic: 53

Özgürlük Savaşçısı

2016 yapımı Amerikan filminde başrolleri Matthew McConaughey, Keri Russell, Mahershala Ali ve Gugu Mbatha-Raw paylaşıyor. Dram ve tarihin harmanlandığı Özgürlük Savaşçısı’nda filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Gary Ross üstleniyor. Dönem olarak Lincoln yönetiminde çıkan Sivil Savaş’ı konu edinen film, fakir bir çiftçinin katıldığı isyanı ve sonuçlarını anlatıyor. Güneyde yaşayan Newton Knight, yoksulluktan, savaş ve vergi yükünden ağırlaşan hayat şartlarına karşı bir çıkış yolu arıyor. Arayışında kendisine benzer yaşamlar süren ve içinde fakirlerin, köle ve kaçakların olduğu bir grupla karşılaşıyor. Grup, Mississippi'de bağımsız bir devlet kurulması sağlayacak bir isyan başlatıyor. Newton gruba ve isyana katıldıktan sonra hükümete karşı birlikte güçlü bir mücadele veriyorlar.

36. Köpeğin Pençesi (2021) IMDb: 6.8 Metacritic: 89

Köpeğin Pençesi

Western-dram filmleri arasında Köpeğin Pençesi, Thomas Savage’ın aynı isimli romanından uyarlanarak 2021’de izleyicileriyle buluşuyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Jane Campion’un üstlendiği filmde başrolleri Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons ve Kristen Dunst paylaşıyor. Köpeğin Pençesi, Montana’daki geniş bir çiftlikte kalan iki kardeşin hikayesine odaklanıyor. Oldukça farklı karakterlere sahip kardeşler George ve Phill vadinin en büyük çiftliğinde yaşıyorlar. Phill, zayıflıktan hoşlanmayan başarılı ve zeki bir adam iken George daha sessiz ve nazik bir adamdır. Yıllarca birlikte yaşayan kardeşlerin hayatı, günün birinde George’un dul bir genç kadınla evlenmesinden sonra değişiyor. Kadının varlığından rahatsız olan Phill ise onu ortadan kaldırmak için elinden geleni her şeyi deniyor.

35. Muhteşem Yedili (2016) IMDb: 6.8 Metacritic: 54

Muhteşem Yedili

Denzel Washington, Ethan Hawke ve Chris Pratt’in başrolünü paylaştığı Muhteşem Yedili aksiyon dolu bir macera sunuyor. Yönetmen koltuğunda Antoine Fuqua olan 2016 yapımı Amerikan filminin senaristliğini Akira Kurosawa ve Richard Wenk üstleniyor. Muhteşem Yedili, fakir bir köyü korumak için kiralanan silahşörlerin hikayesini anlatıyor. Sanayici Bartholow Bogue tarafından yönetilen Rose Creek kasabası yaklaşan saldırılar için her biri diğerinden farklı yedi silahşörü tutuyor. Farraday, Chisolm, Robicheaux, Harvest, Rocks ve Horne’un içinde olduğu grup kanun kaçakları, ödül avcıları ve kumarbazlardan oluşuyor. Farklı yetenekleriyle bilinen silahşörler ortak bir amaç için bir araya geliyor. Kendilerini ve değerlerini yeniden keşfeden silahşörler, kasabayı tehlikelere karşı hazırlamaya çalışıyor.

34. Batı Dünyası (1973) IMDb: 6.9 Metacritic: 77

Batı Dünyası (1973)

Bilim kurgu, macera ve western türlerini buluşturan Batı Dünyası, Michael Crichton yönetmenliğinde çekiliyor. 1973’te Amerikan yapımı olarak çekilen filmin başrollerini James Brolin, Yul Brynner, Richard Benjamin ve Anne Randall paylaşıyor. Batı Dünyası’nın hikayesi eğlence için tasarlanan bir kasabada karşı karşıya gelen robot-kovboylar ile insanları anlatıyor. Şehirden uzak bir bölgeye kurulan bir eğlence parkı varlıklı ziyaretçiler için âdeta zamanda yolculuk deneyimi sunuyor. Gelen ziyaretçiler, ayrı zaman dilimlerinde kasabadaki robot-kovboylarla savaşma imkanı elde ediyor. Ancak iki gezgin vahşi batıyı seçtikten sonra sistemde meydana gelen bir hata işleri karıştırıyor. Hata sonucunda robot-kovboylar bu defa insanlara saldırmaya başlıyor ve gezginleri ölümcül bir eğlence bekliyor.

33. Sisters Biraderler (2018) IMDb: 6.9 Metacritic: 78

 Sisters Biraderler

Patrick DeWitt’in aynı adlı romanından uyarlanarak beyaz perdeye aktarılan Sisters Biraderler, 2018 yılında izleyici karşısına çıkartılmıştır. Bir Amerikan ve Fransız yapımı olan film, Thomas Bidegain tarafından yazılmış olup Jacques Audiard tarafından yönetilmiştir. Birbirine bağlı iki kardeşin hikayesinin aktarıldığı filmde, şöhretli tetikçiler olan Eli ve Caharli kendilerine yeni bir görev edinir. Herman Kermitt isimli bir altın avcısının patronlarının altınını çalması sonucu, tetikçi kardeşler bu adamı öldürmekle görevlendirilir. Sandıkları kadar kolay olmayan bu iş, başka başka maceraların da yaşanmasına sebep olur.

32. Seninle Bir Ömür (2015) IMDb: 7 Metacritic: 38

 Seninle Bir Ömür

Amerikan yapımı romantik, drama ve Neo Western türündeki Seninle Bir Ömür filmi, George Tillman Jr. Tarafından yönetiliyor. Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, Oona Chaplin, Jack Huston ve Melissa Benoist gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmin yazarlığını ise Craig Bolotin üstlenmiştir. Nicholas Sparks’ın aynı adlı romanından uyarlanan filmde, eski parlak günlerine geri dönmek isteyen bir boğa matadoru ile hayalleri uğruna New York’ta sanat camiasından iş arayan bir üniversite öğrencisinin ilişkisi aktarılıyor. Bu çiftin yanı sıra Ira ve Ruth da birbiriyle pek de ortak noktaları olmayan çiftler olarak karşılarına çıkıyor. Sevginin ve gerçekliğin anlamını taşıyan bu çift, farklı bir aşk hikayesiyle sunuluyor.

31. Düşlerin Terzisi (I) (2015) IMDb: 7 Metacritic: 47

Düşlerin Terzisi (I) (2015)

Rosalie Ham’in 2000 yılında yayınladığı aynı adlı romandan uyarlanan Düşlerin Terzisi, 2015 yılında vizyona giriyor. Jocelyn Moorhouse tarafından hem yazılıp hem de yönetilen film komedi, drama ve Western türünde yayınlanan bir Avustralya filmi olarak izleyicilere sunuluyor. Kate Winstlet, Liam Hemsworth, Judy Davis ve Hugo Weaving gibi ünlü isimlerin yer aldığı film, yapım içerisinde yer alan oyunculara da ödüller kazandırıyor. Annesi Molly’i bulmak için kasabaya dönen Tilly Dunnage güzel, alımlı ve sıra dışı bir kadındır. Döndüğü kasabada ona yabancı ve katil gözüyle bakılırken, kasabalının ona yakınlaşmasına neden olan ise yetenekleri olacaktır. Kasabanın yakışıklısı Teddy’e de aşık olan Tilly, kasabadan intikamını da zamanla alır.

30. Maverick (1994) IMDb: 7 Metacritic: 62

Maverick (1994

Amerikan komedi ve Western tarzı film olan Maverick, 1957 yılında televizyonda 5 sezon boyunca yayınlanan Maverick dizisinin beyaz perdeye aktarılmış halidir. Richard Donner ve Bruce Davey’in yapımcılığını yaptığı filmde, Richard Donner aynı zamanda yönetmenliği de üstleniyor. Bret Maverick usta silahşör ve kumarbaz bir adamdır. Dünya poker turnuvası için çıktığı St. Louis’e giderken yolda kumarbaz Annabelle ve kanun adamı Zane Cooper ile tanışır. St. Louis’teki kumarhaneye girebilmek için 5.000 dolara ihtiyaç duyan Maverick, kendisini macera dolu bir arayışın içerisinde bulur.

29. Desperado (1995) IMDb: 7.1 Metacritic: 55

 Desperado (1995)

Robert Rodriguez’in yönetmenlik koltuğunda oturduğu Desperado, 1995 yapımlı Western, aksiyon ve macera filmidir. Başrollerinde Antonio Banderas, Salma Hayek, Steve Buscemi, Danny Trejo ve Joaquim de Almeida gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmde Quentin Tarantino da küçük bir kurye rolüne sahiptir. Desperado El Mariachi gitar çaldığı parmaklarını kesen ve sevgilisini katleden acımasız Bucho’dan intikam almak üzere Meksika’ya yola çıkar. Bu yolculukta yanında olan Buscemi sayesinde ise gittiği yerlerde iz bırakır. Bucho’ya yaklaşırken Carolina ile tanışan Desperado aşık olur ve bundan sonrasında hayli yorucu bir mücadele ile karşılaşır. Filmde aşk, ihanet, macera, intikam, müzik, cinayet ve uyuşturucu ticareti gibi temalar ustaca işlenir.

28. Kemik Balta (2015) IMDb: 7.1 Metacritic: 72

Kemik Balta (2015)

2015 yılında vizyona giren Western, macera ve korku türlerindeki Kemik Balta filminin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini S. Craig Zahler üstlenmiştir. Amerikan yapımı filmin başrollerinde ise Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox, Richard Jenkins, David Arquette ve Lili Simmons gibi ünlü isimler yer almıştır. Yamyam bir kabileden bir grup esiri kurtarmak üzere yola çıkan dört cesur adam, bu macerada Kızılderililerin bile çekindiği korku ve vahşet içeren mağara insanlarının ritüelleri ile karşılaşacaklardır. Kaliforniya’nın Malibu kentinde çekimleri tamamlanan film, Western konseptine uygun görsel bir estetikle çekilmiştir. 1,8 milyon dolar bütçeye sahip yapım, hikayesi ve görsel bütünlüğüyle Batılı film konseptine uygun şekilde tamamlandı.

27. Özgür Ruh (2002) IMDb: 7.2 Metacritic: 62

Özgür Ruh (2002)

Western tarzdaki yapımıyla hazırlanan macera ve çocuk filmi Özgür Ruh, 2002 yılında vizyona girmiştir. DreamWorks Animation üretilen ve DreamWorks Picture tarafından dağıtılan filmin yönetmenliğini ise Kelly Asbury ile Lorna Cook birlikte yürütmüştür. Özgür ruhunun peşinde giden Spirit, Vahşi Batı’ya doğru hür yolculuğa çıkan bir attır. Çıktığı bu yolculukta güzel ve asil bir kısrak olan Rain ile tanışır ve ona aşık olur. Vahşi Batı’da kısa bir zaman içerisinde yetenekleri ve liderliğiyle göz önünde olan Spirit, bu coğrafyada hikayeleriyle anılan bir kahraman haline gelmiştir. Michael Lucker ve John Fusca tarafından senaristliği yapılan film, 3 yaş üzeri çocuklar için izlemeye uygun bir içeriğe sahiptir.

26. Vahşiler (2017) IMDb: 7.2 Metacritic: 65

Vahşiler (2017)

ABD yapımı revizyonist Western yapılı Vahşiler filminin yönetmenlik, senaristlik ve yapımcılık koltuğunda Scott Cooper oturuyor. 2017 yılında vizyona giren filmde Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi, Jesse Plemons ve Ben Foster gibi birbirinden ünlü oyuncular yer alıyor. ABD’de süvari subayı olarak görev yapan Yüzbaşı Joseph Blocker, başkandan gönüllü olmadığı ancak yerine getirmesi gereken bir görev alıyor. Bu görev, Cheyenne savaş şefi ve ailesinin kabile toprakları olan Montana’ya dönüşünde onlara eşlik etmek oluyor. Blocker’ın yaşamı boyunca kaybettiği arkadaşlarının ölümünde büyük payı olan bu şefle yolculuk yapmak zorunda olması ve şefin de aynı duyguları Blocker için taşıması ise bu yolculuğu daha da zorlu hale getiriyor.

25. Rango (2011) IMDb: 2.2 Metacritic: 75

Rango (2011)

Akademi Ödüllü bir aile filmi olan Rango’nun yönetmenliğini Gore Verbinski, senaristliğini Verbinski ile birlikte John Logan üstleniyor. 2011’de gösterime giren animasyonu seslendirenler arasında Johnny Depp, Yekta Kopan, Abigail Breslin ve Alfred Molina bulunuyor. Filmde akvaryumda yaşayan yalnız bukalemun Rango’nun bir kaza sonucunda gerçek dünyayla buluşması anlatılıyor. Hayatı boyu bir akvaryumda yaşadıktan sonra Rango yeni gerçekliğine kısa sürede alışıyor. Kendisini çölde bulan Rango, çok geçmeden kasabanın şerifi olmayı başarıyor. Şerif Rango, kasabadaki kanun kaçakları ve üçkağıtçı çetelerle çetin bir mücadele veriyor. Animasyon sineması açısından önemli bir noktada olan Rango izleyicilere başarılı western hikayesi sunuyor. Rango çöl deneyimi boyunca kişilik problemleri ve korkularıyla da yüzleşmeye başlıyor.

24. Yedi Samuray: Kanlı Pirinç (1954) IMDb: 7.6 Metacritic: 88

Yedi Samuray: Kanlı Pirinç

Epik bir Japon filmi olan Yedi Samuray: Kanlı Pirinç, 1954 yılında gösterime girmiş bir Akira Kurosawa filmidir. 16. Yüzyıl Japonya’sında geçen film devamlı haydutlar ve yağmacılar tarafından saldırıya uğrayan bir köydeki halkın samuraydan yardım istemesini konu edinir. Siyah beyaz şekilde çekilen film 2 dalda Oscar, BAFTA ve Venedik Film Festivali’nde de Gümüş Aslan Ödülü’nün sahibi olmuştur. Başrollerinde Takashi Shimura, Yoshio Inaba ve Daisuke Kato gibi usta oyuncuların yer aldığı filmin müzikleri ise Fumio Hayasaka’ya aittir. Üç saatten fazla süren film dram, macera ve aksiyon ögelerini içerisinde barındurmasından dolayı akıcı bir şekilde kendini izletmektedir. Ayrıca film Yedi Silahşörler başta olmak üzere Batı sinemasına ait pek çok filme de ilham olmuştur.

23. Vahşi Batı Hikâyeleri (2018) IMDb: 7.3 Metacritic: 79

Vahşi Batı Hikâyeler

Senaristliğinden yapımcılığına görev alan Coen kardeşler bu defa Vahşi Batı Hikayeleri’nde bir araya geliyor. 2018 yapımı filmin başrollerinde James Franco, Tim B. Nelson, Liam Neeson ve Zoe Kazan rol alıyor. Vahşi Batı Hikayeleri iç savaşın son zamanlarında geçen altı ayrı hikayeye odaklanıyor. Golden Osella ödülünün sahibi olan filmin ilk hikayesinde kanunsuz Buster’ın kumar ve düello dolu maceraları anlatılıyor. İkinci hikaye genç bir kovboy ve banka soygunlarını, üçüncü hikaye yaşlı bir sakat ile bir sanatçını yolculuğunu işliyor. Dördüncü hikaye, bir altın avcısı ve kazançlarını, beşinci hikaye de iki kardeşin bir kervanda yaşadıklarını konu alıyor. Altıncı hikayede beş kişinin yolculukta bir ceset bulmalarıyla olaylar gelişiyor.

22. Geleceğe Dönüş 3 (1990) IMDb: 7.4 Metacritic: 55

Geleceğe Dönüş 3

Zaman yolculuğunu anlatan kült yapımlardan Geleceğe Dönüş 3 bir devam filmi olarak izleyicilerle buluşuyor. Geleceğe Dönüş 3 filminin başrollerini Michael J. Fox, Thomas F. Wilson ve Christopher Lloyd paylaşıyor. 1990 yapımı filmde 1955’de kapalı kalan Marty’nin kurtarılması ve Dr. Brown ile ikisini bekleyen yeni maceralar anlatılıyor. Zamanda yolculuk yapan Dr. Brown bir yanlışlık sonucu 1885 yılına gidiyor ve DeLorean’in bozulmasıyla orada kalıyor. Marty’e ulaşmak için bir mektup yazan Dr. Brown vahşi batıda aşık oluyor ve bir kanun kaçağı çetesince kovalanıyor. Komediyle harmanlanan bilim kurgu filminde western dokusu güçlü bir şekilde işleniyor.

21. İhtiras Rüzgarları (1994) IMDb: 7.5 Metacritic: 45

İhtiras Rüzgarları

Bir drama filmi olan İhtiras Rüzgarları’nın yönetmenliğini Edward Zwick, senaristliğini ise Jim Harrison ile William D. Wittliff yapıyor. Başrolleri paylaşanlar arasında Oscarlı Anthony Hopkins, Brad Pitt ve Aidan Quinn yer alıyor. Amerikan yapımı film, 19.yüzyılda üç oğluyla yaşayan bir albayın savaş öncesi dağılmak üzere olan ailesini konu alıyor. Albay William Ludlow görevinden ayrıldıktan sonra üç oğlu ile birlikte yaşamaya başlıyor. Çok geçmeden Birinci Dünya Savaşı çıkıyor ve üç oğlu da savaşa katılıyor. Ortanca oğul Tristan ile savaşta ölen kardeşi Samuel’in nişanlısının yakınlığı kısa zamanda büyük bir aşka dönüşüyor. Ancak aşkları, en büyük oğul olan Alfred’in de Susannah’dan hoşlanmaya başlamasıyla bir çıkmaza giriyor.

20. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti (2007) IMDb: 7.6 Metacritic: 68

Korkak Robert Ford'un Jesse James suikasti

2007’de gösterime giren Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı Andrew Dominik yönetmenliğinde çekiliyor. Senaristliğini Andrew Dominik ile beraber Ron Hansen yürütürken filmin başrollerini Casey Affleck, Brad Pitt ve Sam Shepard paylaşıyor. Ron Hansen’in romanından uyarlanan film, vahşi batının son temsilcisi olarak görülen Jesse James’in hayatına odaklanıyor. James bir soygunun peşindeyken kendisine hayran olan Robert Ford ile karşılaşıyor. Soygunların arasında James, bir de kendisini yakalamaya çalışan ödül avcılarına karşı bir mücadele de veriyor. Kime güvenmesi gerektiğini anlayamayan Jesse James’in hikayesi hayranı Robert tarafından ihanete uğraması ile birlikte son buluyor. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı dramatik bir western yapıtı olarak izleyicilerle buluşuyor.

19. İz Peşinde (2010) IMDb: 7.6 Metacritic: 80

İz Peşinde

2010 yapımı Amerikan filminde başrolleri Hailee Steinfeld, Jeff Bridges, Matt Damon ve Josh Brolin paylaşıyor. Hem kahramanlık hem de bir intikam hikayesi anlatan İz Peşinde aynı zamanda yazar Charles Portis’in aynı adlı romanından uyarlanıyor. Filmde babasının katilini arayan Mattie, ilk olarak Fort Smith’e geliyor. Babasının katili Tom Chaney’i yakalaması için ise Mattie, acımasız ve sorumsuz bir asker olan Rooster’ı kiralıyor. Birlikte katili yakalayarak Teksas’a götürmeye çalışan ikilinin peşine bu defa Teksas polisi LaBeouf takılıyor. Üçlü bir kovalamaca arasında kalan Rooster ve Mattie sonu öngörülemez bir maceranın içine düşüyor.

18. İki Eli Kanda (II) (2016) IMDb: 7.6 Metacritic: 88

İki Eli Kanda (II

Suç, gerilim ve dram türünde çekilen İki Eli Kanda filminin yönetmenliğini David Mackenzie, senaristliğini Taylor Sheridan üstleniyor. 2016 Amerikan yapımı filmde başrolleri Chris Pine, Ben Foster ve Jeff Bridges paylaşıyorlar. İki Eli Kanda, ipotekle satılan çiftliklerini geri almaya çalışan iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Hapisten çıkan kardeşi ile birlikte Toby Howard ipotek borcunu ödemek için banka soymaya başlıyor. Fakat borcu kapatmak için daha fazla banka soygunu yapmaları gereken kardeşler aynı zamanda polis memuru Marcus’tan kaçmaya çalışıyor. İpotekli çiftliklerinden petrol çıkmasına rağmen kardeşler banka soymaya ve şehirden şehre kaçmaya devam ediyor. Emekliliğine hazırlanan Marcus ve yardımcısı Alberto, iki kardeşi yakalamak için kararlı bir mücadeleye girişiyor.

17. Yedi Silahşörler (1960) IMDb: 7.7 Metacritic: 74

Yedi Silahşörler (1960

Amerikan yapımı Yedi Silahşörler bir macera western filmi olarak 1960 yılında gösterime giriyor. Bir uyarlama olarak John Sturges yönetmenliğinde çekilen Yedi Silahşörler’in senaryosu William Roberts tarafından yeniden kaleme alınıyor. Filmin başrollerini paylaşan ünlü isimler arasında Eli Wallach, Yul Brynner, Steve McQueen ve Charles Bronson bulunuyor. Altın Defne ödüllü Yedi Silahşörler’de Meksika’daki köylerini haydutlardan kurtarmak için bir grup insanın Amerikalı silahşörleri kiralaması anlatılıyor. Acımasız haydut Calvera ve çetesi köylülere zarar vermeye devam ederken silahsız köylüler son çare sınıra doğru yola çıkıyorlar. Yolda karşılaştıkları beş kanun kaçağı ve iki işsizi silahşör olarak kiralamaya karar veriyorlar. Muhteşem yedili Calvera’ya karşı halkı özgürleştirmek için riskli bir maceraya atılıyor.

16. Blazing Saddles (1974) IMDb: 7.7 Metacritic: 73

Blazing Saddles

Absürt komedinin yaratıcılarından Mel Brooks yönetmenliğinde çekilen Blazing Saddles Amerikan western klasikleri arasında yerini alıyor. Filmin yapımında senaristliği Mel Brooks ile birlikte Andrew Bergman üstleniyor. Alışılagelmiş kovboy filmlerinin aksine mizah dolu akışıyla izleyenleri şaşırtan Blazing Saddles’ın başrollerini Gene Wilder ile Cleavon Little paylaşıyor. Filmde Rock Ridge kasabasına yeni gelen siyahi şerif Bart’ın ırkçılığa karşı verdiği mücadele anlatılıyor. Küçük kasabanın ortasından geçmesi planlanan demiryoluna karşı kasaba sakinleri ayaklanıyor. Kasabalıları ikna etmesi ve Rock Ridge’den çıkarması için bir çete ve şerif görevlendiriliyor. Bart, kendisinden önce öldürülen şerifin yerine geldiğinde kasabalılardan sıcak bir karşılama beklerken yanılıyor. Kasabanın sarhoşuyla birlik olan Bart, sorunları çözmek için zorlu bir plan hazırlıyor.

15. 3:10 Yuma Treni (2007) IMDb: 7.7 Metacritic: 76

3:10 Yuma Treni (2007) I

1957’de çekilen ve 2007 yılında yeniden çevrilen 3:10 Yuma Treni için yönetmen koltuğuna James Mangold geçiyor. Kadroda ödüllü oyuncu ve yapımcı Russell Crowe ile "Batman” ve “Makinist” filmleriyle tanınan Christian Bale dikkat çekiyor. Film, küçük bir çiftlik sahibinin bir kanun kaçağını Yuma’ya götürmeyi kabul etmesiyle başlıyor. Yakalanan kanun kaçağı Wade’in 3:10 treni ile Yuma’ya canlı bir şekilde götürülmesi gerekiyor. Yola çıktıklarında çiftlik sahibi Evans’ın, kanun kaçağı ile zaman geçirdikçe ona olan saygısı da giderek artıyor. Wade’in çetesiyle yolda karşılaştıkları tehlikeler yolculuğu tehlikeli bir göreve dönüştürüyor. Başlangıçta siyah beyaz çekilen 3:10 treni, 2007’de kaderi değiştiren bir yolculuk olarak tüm yönleriyle yeniden seyirciyle buluşuyor.

14. Kardaki İzler (2017) IMDb: 7.7 Metacritic: 73

Kardaki İzler

Senaristliğini ve yönetmenliğini Taylor Sheridan’ın üstlendiği Kardaki İzler dram-gerilim türünde izleyicilerle buluşuyor. 2017 yapımı filmde başrolü “Yenilmezler” üyesi Elizabeth Olsen ve “Dahmer” filmiyle tanınan Jeremy Renner paylaşıyor. Kardaki İzler, bir Kızılderili kasabasında işlenen gizemli cinayeti çözmek isteyen bir FBI ajanı ve bir oyun takipçisinin hikayesini anlatıyor. Hikaye, oyun takipçisi Cory’nin Wind River Indian Reservation topraklarında genç bir Kızılderili kızın donmuş bedenini bulmasıyla başlıyor. Çaylak ajan Jane Banner cinayeti çözmek için geçmişiyle başı dertte olan Cory Lambert ile işbirliği yapmaya karar veriyor. Adaleti yerine getirmek için uğraşan Jane ve Cory genç kızın ölümünü araştırırken türlü sır ve yol ayrımlarıyla karşılaşıyorlar.

13. Kasabanın Namusu (1993) IMDb: 7.8 Metacritic: 50

 Kasabanın Namusu (

1993 yılında Amerika’da gösterime giren western yapımı Kasabanın Namusu filminin yönetmenliğini George P. Cosmatos üstleniyor. Oyuncu kadrosunda “Yıldız Geçidi” ve “Küçük Çin” filmleriyle tanınan Kurt Russell’la Michael Biehn, Val Kilmer ve Bill Paxton görülüyor. Hikaye, Arizona’nın adalet bekleyen ve hızlı bir şekilde zenginleşen Tombstone kasabasında geçiyor. Acımasız kuralların gölgesinde haydutların kontrolsüzce işlediği suçlar, Wyatt Earp gelene dek sürüyor. Hayatları ve güvenlikleri tehlikede olan kasaba halkı, Earp’ten katliamlara ve ahlaksızlıklara karşı durmasını istiyorlar. Doc Holliday, Wyatt Earp ve kardeşi Morgan, kasabadaki anarşiye son vermek için birlikte çalışmaya başlıyor. Tarihi bir aksiyon yapımı olarak Kasabanın Namusu, dönemin sosyal ve politik motiflerini başarılı şekilde yansıtıyor.

12. Nefret Dolu (2015) IMDb: 7.8 Metacritic: 68

Nefret Dolu (2015) I

Bir Tarantino filmi olan Nefret Dolu, western, polisiye ve dram türünün izinde çetin bir hayatta kalma hikayesi anlatıyor. Yönetmen koltuğuna Quentin Tarantino’nun oturduğu filmde Samuel L. Jackson, Kurt Russell ve Walton Goggins rol alıyor. 2015 yapımı film, İç Savaş sonrası dönemde Wyoming’de bir kanun kaçağının ve onun celladının fırtınadaki yolculuğuyla başlıyor. Kar fırtınasından kaçarak dağdaki güvenli bir konaklama alanına sığınan cellat ve kaçak, orada gizemli bağlantılar keşfedecekleri karakterlerle karşılaşıyorlar. Bu sekiz yabancı, aralarındaki bağlar yüzünden hayatta kalma mücadelelerinde zorlanmaya başlıyor. Kış, fırtına, şüphe ve güvensizliğin etkisinde sürdürülen mücadelede grup, gitmeye çalıştığı Red Rock kasabasına ulaşmak için her şeyi deniyor.

11. Bir Avuç Dolar (1964) IMDb: 7.9 Metacritic: 65

Bir Avuç Dolar (1964)

Bir Avuç Dolar, western türünün usta yönetmenlerinden Sergio Leone imzası taşıyan üçlemenin ilk filmi olarak çekiliyor. 1964’te gösterime giren Bir Avuç Dolar’ın başrolünde Clint Eastwood, oyuncu kadrosunda Marianne Koch, Josè Calvo ve Joseph Egger bulunuyor. Diğer türlerden ayrı olarak Bir Avuç Dolar, spagetti western tarzıyla bilinen mekan ve hikaye kalıplarını yeniden inşa ediyor. Filmde ismi gizlenen bir gezginin, kasabadaki düşman iki aileyi nasıl birbirine düşürdüğü anlatılıyor. Gezgin, bu tehlikeli ve ölümcül oyunda düşmanları kendi çıkarlarına göre etkileyerek yönlendiriyor. Zekasını kullanarak altınlara ulaşmaya çalışan gezgin kovboy, bu oyunda ustalıkla ilerliyor. Zenginlik arzusu, gurur ve intikam temalarında gezinen oyunda gezgin kazanmaya ve hayatta kalmaya çalışıyor.

10. Kahraman Şerif (1952) IMDb: 8 Metacritic: 89

Kahraman Şerif

Fred Zinnemann yönetmenliğinde çekilen Kahraman Şerif dramatik bir western filmi olarak 1952’de gösterime giriyor. John W. Cunningham’ın The Thin Star öyküsünden uyarlanan Kahraman Şerif, ölüme meydan okuyan şerif Will Kane’in hikayesini anlatıyor. Emekli olup sakin bir hayatı seçerek eşi Amy ile kasabadan taşınmayı düşünen şerif için her şey değişiyor. Yıllar önce yakaladığı suçlu Frank Miller hapishaneden çıkarak intikam almak için geri dönüyor ve kasabaya geliyor. Ailesi ve kasabalılardan destek göremeyen şerif Kane, Miller ile çetesine karşı tek başına zorlu bir mücadele veriyor. Western başyapıtları arasındaki filmin başrolünde Gary Cooper, oyuncu kadrosunda Grace Kelly, Ian MacDonald ve Katy Jurado yer alıyor.

9. Sonsuz Ölüm (1969) IMDb: 8 Metacritic: 66

Sonsuz Ölüm (1969)

Amerikan yapımı bir western-macera filmi olarak Sonsuz Ölüm aynı zamanda tür içinde bir kült olma özelliği taşıyor. Biyografik bir film de olan Sonsuz Ölüm, 20.yüzyılın başlarında Bolivya-vahşi batı arasında geçen soygun maceralarını konu alıyor. Suç ve dram temalarının başarılı bir şekilde işlendiği filmde başrolleri Paul Newman ve Robert Redford paylaşıyor. 1969 yılında vizyona giren film, 1971’de Türkiye’de çevrilerek vizyona giriyor. Film, bir soygun çetesinin lideri ve arkadaşının, başarılı soygunlarının ardından kaçış maceralarını anlatıyor. Akademi Ödüllü filmde başarılı soygunlar Butch Cassidy’nin pratik zekasıyla, ortağı Sundance’in becerikliliği ile gerçekleşiyor. Kanun kaçakları olarak yaşayan ikili, bir tren soygununun ardından peşlerindeki ekibi atlatmak üzere Bolivya’ya yolculuk ediyorlar.

8. Kurtlarla Dans (1990) IMDb: 8 Metacritic: 72

Kurtlarla Dans (1990)

Kevin Costner imzası taşıyan Kurtlarla Dans 1990 yılında gösterime girdiğinden bu yana yedi dalda kazandığı Akademi Ödülleri ile biliniyor. Costner’ın hem yönetmenliğini yaptığı hem de başrolünde yer aldığı Kurtlarla Dans, izleyenleri Amerika’nın iç savaş dönemine götürüyor. Hikaye Costner’ın hayat verdiği başarılı Teğmen Dunbar’ın Dakota’nın sınırında 1865’te terk edilen bir karakola atanmasıyla başlıyor. Dunbar, görevi başındayken karakola gelen bir kurtla oynayarak zaman içinde onunla benzersiz bir yakınlık kurmayı başarıyor. Sioux kabilesinden yerliler kurtla olan yakınlığını gördükten sonra Dunbar’a “kurtlarla dans eden adam” lakabını takıyorlar. Dunbar, Kızılderililerle yakınlaştıkça politik görüşleri değişiyor, yerlilerle olan dostluğu aşk ve mücadelelerle birlikte her geçen gün güçleniyor.

7. Diriliş (2015) IMDb: 8 Metacritic: 76

Diriliş (2015)

Biyografik bir gerilim-western filmi olan Diriliş, Michael Punke’ın aynı isimli kitabından uyarlanarak 2015’te vizyona giriyor. Unutulmaz filmlere imza atan yapımcılardan Steve Golin, Arnon Milchan ve Keith Redmon Diriliş filminin yapımında bir araya geliyor. Filmde ekibiyle birlikte yaban topraklara yolculuk eden avcı Hugh Glass, Leonardo DiCaprio tarafından canlandırılıyor. Tom Hardy, Will Poulter ve Kristoffer Joner gibi isimlerin de yer aldığı Diriliş’te avcı Glass, ölümcül bir ayı saldırısında yaralanıyor. Oğlunu öldüren ekibinin ihanetinden sonra avcı, peşindeki kabilelere ve kışın sert şartlarına karşı hayatta kalma mücadelesi veriyor. Glass, oğlunun intikamını almak için insanlığının sınırlarını test eden zorlu bir maceraya atılıyor.

6. Altın Hazineleri (1948) IMDb: 8.2 Metacritic: 98

Altın Hazineleri (1948)

B. Traven’in “The Treasure of the Sierra Madre” adlı kitabından uyarlanan Altın Hazineleri 1948 yılında gösterime giriyor. Aynı sene içinde 4 farklı dalda ödüle aday gösterilen Altın Hazineleri’nin yönetmenliğini ve senaristliğini John Huston üstleniyor. Babası Walter T. Houston'ın En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü aldığı film, zengin olma hayaliyle tehlikeli bir maceraya atılan arkadaşları anlatıyor. Bir Amerikan klasiği olan filmde Fred, zenginlik hırsıyla elinde kalan son parayı piyangoya yatırıp Meksika’daki dostu Curtin’le buluşuyor. McClane tarafından dolandırılan ikiliyi, araştırmacı dostları Howard hazinelerle dolu tepeler konusunda ikna ediyor. Birlikte tepeleri aşarak hazine arayan üç arkadaşı, para tutkusu ve dostluklarıyla sınayan bir macera bekliyor.

5. Birkaç Dolar İçin (1965) IMDb: 8.2 Metacritic: 74

Birkaç Dolar İçin

Sergio Leone’nin “Dolar Üçlemesi”nin ikinci filmi olan Birkaç Dolar İçin, 1965 yılında gösterime giriyor. Spagetti Western filmi olan yapımın başrollerinde ise klasik Sergio Leone filmlerinin vazgeçilmez ismi olan Clint Eastwood ve Lee Van Cleef gibi ünlü isimler yer alıyor. Sergio Leone ve Fulvio Morsella senaristliğinde sunulan filmde Mortimer ve Morco isimli iki ödül avcıları, üzerine ödül biçilen suçlu ve kaçakların peşine düşerek ödülleri birer birer kazanıyorlar. Son ödülün azılı bir hapishane kaçağına biçilmesi sonucunda 10.000 dolar kazanmak isteyen Morco’nun yanı sıra, Mortimer bu sefer intikam peşine düşüyor. İntikamında ona en büyük yardımı sağlayan Albay Douglas ile farklı maceralar yaşanırken, hikaye Loone’nin klasikleşmiş Western anlatımıyla özgün bir şekilde izleyicilere yansıtılıyor.

4. Affedilmeyen (1992) IMDb: 8.2 Metacritic: 85

Affedilmeyen (1992)

1992 yılı Amerikan yapımı Western tarzı sinema filmi olan Affedilmeyen, Clint Eastwood tarafından yönetilmiştir. Western ve drama türlerinde çekilen filmin oyuncu kadrosunda ise Clint Eastwood, Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris ve Anna Thomson gibi ünlü isimler yer alıyor. Küçük bir kasabanın şerifi olarak görev yapan Little Bill Daggett tavizsiz, diktatör ve sadist eğilimleriyle kasabayı yaşanmaz bir hale getirmiştir. Buna karşın eski bir silah soyguncu olan Will Munny, intikam için eski partneri ve genç bir adam ile bir araya geliyor. En iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo gibi pek çok dalda Oscar ve Altın Küre ödüllerinin de sahibi oluyor.

3. Zincirsiz (2012) IMDb: 8.4 Metacritic: 81

Zincirsiz (2012)

2012 yılında izleyici karşısına çıkarılan filmde Quentin Tarantino, Christoph Waltz, Jamie Foxx, Samuel L. Jackson, Leonardo DiCaprio ve Kerry Washington gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Quentin Tarantino’nun aynı zamanda hem yazıp hem de yönetmiş olduğu Zincirsiz, Alman avcı ile eski bir kölenin yüzleşmesini konu alıyor. Brittle kardeşlerin cinayet şüphelisi olan Alman avcı Dr. King Shultz, özgürlüğüne karşılık köle Django’dan yardım istiyor. Yardıma karşılık özgür kalan Django, yine de Shultz’u yalnız bırakmıyor. Üstün avcılık yetenekleriyle ön plana çıkması, onu yeni hedefi Broomhilda’yı bulmaya ve köle tüccarlarının elinden kurtarmaya itiyor. Pek çok dalda ödüle aday olan film, birçok senaryo ve oyunculuk dalında sunulan ödüllerin de sahibi oluyor.

2. Batıda Kan Var (1968) IMDb: 8.5 Metacritic: 80

Batıda Kan Var (1968)

İtalyan epik spagetti Western filmlerden biri olan Batıda Kan Var filminin yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Sergio Leone oturuyor. 1968 yapımı filmin senaristliğini ise yine Sergio Leone ve Sergio Donati yapıyor. Yapımının yanı sıra 1972 yılında gösterime giren film, 1986 yılında ise özgün adının tam çevirisi olan Bir Zamanlar Batıda ismiyle video formatında dağıtıma sunuluyor. İrlandalı ve varlıklı Brett ile evlenen Jill, Brett’i bulmak üzere yola çıkıyor. Çiftlikte Frank’in adamları tarafından öldürülen Brett’in cenazesini gören Jill, çiftlikte kalmaya karar veriyor. Bunun üzerine çiftlikte yaşamını sürdüren Jill onu korumaya çalışan ve kocasının ölümüne sebep olan Frank arasında kalıyor. Frank’le derdi olan Harmonica ise hesabını soruyor.

1. İyi, Kötü ve Çirkin (1966) IMDb: 8.8 Metacritic: 90

 İyi, Kötü ve Çirkin

Sergio Leone tarafından yönetilen İyi, Kötü ve Çirkin filmi, 1966 yılında gösterime giriyor. İtalyan epik spagetti Western filmi olan yapımın başrollerini ise Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef, Rada Rassimov ve Aldo Giuffre gibi ünlü isimler paylaşıyor. Üç silah arkadaşının maceralarını konu edinen filmde bu silah arkadaşları İyi, Kötü ve Çirkin olarak anılıyor. İyi ve Çirkin arasında yüksek getirisi olan ancak tehlike barındıran işler dönüyor. İyi, Çirkin’i suçundan dolayı ihbar ederek önce ödülden faydalanıp, sonrasında kurtulmasını sağlıyor. Sonrasında ortaya çıkan hazine ise ikilinin arasını açıyor. İkili arasına sonradan dahil olan Kötü ile de hazine ve ilişkilerle farklı maceralar yaşanıyor.