iTunes nedir, nasıl kurulur?

Apple kullanıcılarının hizmetine sunulan iTunes nedir? iTunes nasıl kurulur ve nasıl kullanılır? iTunes Store ve merak edilen detaylar ile ilgili bilgilere yazımızdan ulaşabilrsiniz. İşte iTunes nedir ve nasıl kurulur sorularının yanıtları...

iTunes nedir, nasıl kurulur?

Apple’ın müziksever kullanıcıları için özel olarak oluşturduğu iTunes, müzik ile ilgili birçok farklı avantaj sunan dev bir eğlence platformudur. Müzik dinlemeyi ve video izlemeyi oldukça keyifli bir hale getiren iTunes, Apple cihazlar arasında ortaklaşa kullanılabilecek şekilde piyasaya sunulmuştur. macOS’un yanı sıra Windows cihazlarda da kullanılabilen iTunes, 9 Ocak 2001 yılından bu yana sevilerek kullanılıyor durumdadır. C++ dilinde programlanan iTunes uygulaması, iPod, iPhone, iPad gibi iOS işletim sistemine sahip cihazlar ile veri alışverişi gerçekleştirme imkanı da sunar.

iTunes Nedir?

iTunes uygulamasını oldukça işlevsel bir hale getiren iTunes Store; Apple kullanıcıları için özel olarak hazırlanmış ve birçok farklı avantajı bünyesinde barındıran dijital bir mağazadır. iTunes Store’da çeşitli kişisel zevklere hitap eden milyonlarca müzik ve ücretsiz bir biçimde sunulan podcast’ler bulunur. Aynı zamanda satın alabileceğiniz filmleri, TV şovlarını, sesli kitapları ve eğitici/öğretici birçok farklı içeriği de barındıran iTunes Store’a oldukça kolay bir şekilde ulaşabilir, iTunes uygulamasının sunduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Birçok farklı işlevsel özelliği bünyesinde barındıran iTunes, iyi bir müzik indirme programı olmasının yanı sıra iyi bir arşiv tutucu olarak da bilinir. iTunes uygulaması ile birçok farklı öğeyi indirebilir ve dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda diğer iPhone cihazlarınıza da birçok farklı öğeyi ekleyerek iTunes arşivinizi zenginleştirebilirsiniz. iTunes arşivinde bulunan tüm öğeleri istediğiniz zaman yönetebilir; aynı zamanda bu dosyalar üzerinde silme, kategorilendirme, düzene sokma gibi birçok farklı işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda iTunes arşivinizdeki ögelere resim ve şarkı sözü de ekleyebilirsiniz. Siz de macOS ya da Windows cihazınıza iTunes kurulumu yaparak iTunes’un sunduğu tüm avantajlardan faydalanabilir, müzik dinleme deneyiminizi birçok farklı unsurla zenginleştirebilirsiniz.

iTunes Nasıl Kurulur?

Windows ve macOS kullanıcılarına birçok farklı avantaj sunan iTunes uygulamasının nasıl kurulduğu, kullanıcılar tarafından sıkça merak edilen konular arasında yer alır. iTunes uygulamasını kurmak için öncelikle iTunes uygulamasını indirmeniz gerekir. Eğer bir Mac cihaza sahipseniz iTunes uygulamasını indirmenize gerek yoktur. Mac’lerde direkt olarak indirilmiş olan iTunes uygulaması, bu noktada kullanıcılarına kolaylık sağlamaktadır.

  • Windows kullanıcısı iseniz Microsoft Store’u ziyaret ederek iTunes uygulamasını indirebilirsiniz. iTunes uygulamasını indirmek için herhangi bir tarayıcının arama bölümüne ‘’www.apple.com/itunes/download’’ yazmalı ve ilgili adrese gitmelisiniz.

  • Açılan sayfadan iTunes uygulamasını indirmeli ve ardından ‘Kaydet’’ seçeneğine dokunmalısınız.

  • Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra ‘’Çalıştır’’ adlı seçeneğe tıklamalı ve iTunes kurulum talimatlarının gelmelisini beklemelisiniz.

  • Yükleme parametrelerini tamamladıktan sonra iTunes kurulumunu gerçekleştirme işlemlerine başlayabilirsiniz.

iTunes kurulumunu gerçekleştirmek için Apple kimliğinizin olması gerekir. Apple kimliği sayesinde iTunes uygulamasından faydalanabilir, video ve müzik indirme işlemini sağlayabilirsiniz. Eğer herhangi bir Apple kimliğine sahip değilseniz, bilgisayarınız üzerinden Apple kimliği oluşturma işlemine başlayabilirsiniz.

  • Apple kimliği oluşturmak için bilgisayarınızın ana ekranına gelmeli ve iTunes uygulamasını başlatmalısınız.

  • Ardından pencerenin sol üst köşesinde yer alan ‘’Hesap’’ adlı seçeneğe dokunmalısınız. Ardından ‘’Oturum Aç’’a dokunmalı ve ‘’Yeni Apple Kimliği Oluştur’’a dokunmalısınız.

  • Eğer bir Apple kimliğine sahipseniz; mailinizi ve parolanızı girerek iTunes’a giriş yapabilirsiniz.

  • Apple kimliğinizi oluşturduktan sonra talimatları takip ederek devam etmelisiniz.

  • Bu noktada karşınıza çıkan onay metnini de dikkatli bir şekilde okuyup onayladıktan sonra ‘’Kabul Et’’ seçeneğine dokunmalısınız.

  • Ardından bir şifre oluşturmalı ve oluşturduğunuz şifreyi doğrulama amacı ile tekrar yazmalısınız.

  • Güvenlik sorusu, tarih bilgileri gibi adımları da geçtikten sonra; ödeme, adres, telefon numarası gibi kişisel bilgilerinizi de girerek Apple kimliğinizi oluşturabilir, iTunes kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: