iPhone’da parmak izi ekleme ve kaldırma adımları

iPhone'da parmak izi ekleme ve kaldırma adımlarını anlatıyoruz. iPhone kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Touch ID’yi aktive etmek için yapılması gerekenleri ve tüm detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

iPhone’da parmak izi ekleme ve kaldırma adımları

Apple’nin dikkat çekici cihazlarından biri olan iPhone, kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak amacı ile çeşitli imkanlar sunar. Apple’nin iPhone kullanıcılarına sunduğu imkanlardan biri de ‘Touch ID’ yani parmak izi ile kilit açma sistemidir. iPhone kullanıcıları; Touch ID ile kolay bir şekilde ekran kilidini açarken aynı zamanda satın almaları ve ödemeleri onaylayabilir, birçok farklı uygulamaya giriş yapabilir. iPhone kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Touch ID’yi aktive etmek için öncelikle iPhone’unuzda bir parola ayarlayabilir, ardından Touch ID’yi kullanmak için gerekli adımları inceleyebilirsiniz.

iPhone’da Parmak İzi Nasıl Eklenir?

iphone

iPhone’unuza parmak izi eklemeden önce iPhone’unuzda bir parola ayarlamalısınız. Ardından Ayarlar uygulamasına giderek Touch ID ve Parola bölümüne gelmelisiniz. iPhone’unuza parmak izi eklemek için birtakım yönergeleri takip etmeniz gerekir.

  • iPhone’unuza parmak izi eklemeden önce Touch ID sensörünün ve parmak izi ekleme işlemini gerçekleştireceğiniz parmağın temiz ve kuru olmasına özen göstermelisiniz.

  • Ayarlar uygulamasından Touch ID ve Parola’ya dokunarak parmak izi ekleme işlemine başlayabilirsiniz.

    Touch ID ve Parola’ya geldikten sonra Parmak İzi Ekle’ye dokunmalı ve telefonunuzu düz bir şekilde tutmalısınız.

  • Parmak izi tanıma işlemini başlatabilmek için Touch ID sensörüne hassas bir şekilde dokunmalı fakat bastırmamalısınız.

  • Kısa bir titreşim hissettiğinizde ya da parmağınızı kaldırmanız istenince parmağınızı yavaş bir şekilde sensörden çekebilirsiniz.

  • iPhone’unuzun verdiği talimatları takip ederek parmağınızın farklı yönlerini algılayacak şekilde parmağınızı yavaşça kaldırıp tekrar sensöre yerleştirmelisiniz.

  • Parmak izi tanıma işlemi bittikten sonra karşınıza çıkan ekranda iPhone’unuzu tutuşunuzu ayarlamanız istenir.

  • iPhone’unuzu tutuşunuzu ayarlamak için, telefonu kilidi açarken ki gibi tutmalı ve parmak ucunuzun kenar kısımları ile Touch ID sensörüne dokunmalısınız.

  • İşlem tamamlanıncaya kadar aynı şekilde devam ederek iPhone’unuza parmak izi ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Eğer iPhone’unuzdan parmak izini kaldırmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar oldukça kısadır. Touch ID’yi kapatmak için Ayarlar’a dokunarak Touch ID ve Parola bölümüne dokunmalısınız. Touch ID ve Parola bölümünden parmak izini kolaylıkla kaldırabilir, Touch ID özelliğini iptal edebilirsiniz.

iPhone’da Parmak İzi Ayarları Nasıl Yönetilir?

iPhone'unuzdaki parmak izi ayarlarını tercihleriniz doğrultusunda yönetebilir, farklı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. iPhone parmak izi ayarlarını yönetmek için öncelikle Ayarlar uygulamasına dokunmalı ve Touch ID ve Parola’ya gelmelisiniz. Touch ID ve Parola bölümünden App Store, Apple Pay ya da iTunesi için Touch ID’yi açabilir ya da kapatabilirsiniz. Dilerseniz 5 adede kadar parmak izinizi ekleyebilir, eklediğiniz parmak izlerini adlandırabilirsiniz. Eklediğiniz her yeni parmak izinin, tanıma işlemini biraz daha uzatabildiğini bilmeniz önem arz eder. Touch ID ve Parola bölümünden daha önceden eklediğiniz bir parmak izine dokunabilir ve tekrar adlandırabilirsiniz. Aynı zamanda daha önceden eklediğiniz parmak izini ‘Parmak İzini Sil’e dokunarak silebilirsiniz. Touch ID sensörüne dokunarak listede yer alan parmak izini bulabilir, eşleşen parmak izinin kısa bir süreliğine vurgulanmasını sağlayabilirsiniz.

iPhone’da Parmak İzi ile Alışveriş Yapma

App Store, iTunes ya da Apple Books’tan alışveriş yapmak için Touch ID’yi kullanabilir, ödeme işlemlerinizi kısa bir sürede gerçekleştirebilirsiniz. Touch ID ile alışveriş yapabilmek için Touch ID ve Parola bölümünden iTunes ve App Store’un açık olduğundan emin olmalısınız. Ardından iTunes, App Store ya da Apple Books’a girebilir, satın almak üzere herhangi bir içeriğe dokunabilirsiniz. Satın almak üzere herhangi bir içeriğe dokunduğunuzda karşınıza çıkan Touch ID isteğini karşılamak için Touch ID sensörüne hafif bir şekilde dokunabilir, satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: