iPhone ekran parlaklığı kendi kendine değişiyor ve iPhone ekran sararması sorunlarına çözümler

iPhone ekranında yaşanan birtakım problemler; telefon üzerinde yapılan işlemleri zorlaştırabilir ve uzun vadede pil ömründe problem yaşanmasına sebep olabilir. Bunlardan bazıları ekran parlaklığı değişmesi ve ekran sararmasıdır. Bu sorunları yaşıyorsanız işte çözüm önerileri...

iPhone ekran parlaklığı kendi kendine değişiyor ve iPhone ekran sararması sorunlarına çözümler

Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden iPhone cep telefonları, şık ve benzersiz tasarımları ile dikkat çeker. Farklı ekran boyutları, renkleri ve tasarımları ile çeşitli zevklere hitap eden iPhone’ların ekranlarında zaman zaman birtakım problemler yaşanabilir. iPhone ekranında yaşanan birtakım problemler; telefon üzerinde yapılan işlemleri zorlaştırabilir ve uzun vadede pil ömründe problem yaşanmasına sebep olabilir. iPhone kullanıcılarının ekran konusunda problem yaşadığı problemlerden biri de iPhone ekran parlaklığının kendi kendine değişmesidir. Parlaklık sorunu görülen iPhone cihazların ekranı kimi zaman oldukça parlak olurken kimi zaman da ekranın görüş açısını azaltacak şekilde karanlık olabilir. Eğer siz de iPhone ekran parlaklığı konusunda sorun yaşıyorsanız birtakım işlemleri gerçekleştirerek parlaklık sorununu çözebilirsiniz.

iPhone Ekran Parlaklığı Değişiyor Sorununun Çözümü

iphone

iPhone’unuzda bulunan ekran parlaklığı problemini çözmeden önce, parlaklık probleminin yazılımsal ya da donanımsal kaynaklı olup olmadığını belirlemelisiniz. Eğer problemin yazılımsal kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız herhangi bir teknik desteğe ihtiyaç duymadan birtakım işlemleri gerçekleştirerek parlaklık sorununu çözebilirsiniz. iPhone’unuzdaki ekran parlaklığı problemini çözmek için;

İlk olarak telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz. Sahip olduğunuz iPhone modeline göre yeniden başlatma işlemi farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Örneğin; iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X cihazlarında yeniden başlatma işlemi ses açma tuşuna hızlı bir şekilde basılıp bırakıldığında gerçekleştirilir. Apple logosu çıkana kadar basılı tutma işlemi devam ettirilir ve bu süreç genellikle 10 saniyelik bir zaman dilimini kapsar.

Yeniden başlatma işlemini gerçekleştirdikten sonra aynı sorunu yaşamaya devam ediyorsanız telefonunuzu şarj edebilirsiniz. iPhone ekranında görülen parlaklık probleminin kaynağı şarj azalması olabilir.

Bahsedilen çözümler, yazılımsal problem görülen iPhone'larda çözüm olabilir. Fakat sahip olduğunuz iPhone’da donanımsal bir problem varsa teknik destek almak gerekecektir. Donanımsal sorunu olan iPhone cihazlarda görülen parlaklık problemi, ekranın şarj edilmemesinden ya da iPhone'un şarj edilmesini sağlayan şarj soketinden/bataryasından kaynaklanabilir. Bu noktada cihazınızı garanti kapsamında Apple yetkili servisine götürebilir, parlaklık sorununun çözülmesini sağlayabilirsiniz.

iPhone’da Ekran Sararması Sorununun Çözümü

iPhone ekran parlaklığı probleminin yanı sıra merak edilen konulardan biri de iPhone’da görülen ekran sararması durumudur. iPhone ekran sararması durumu, parlaklık değişmesi probleminden farklı bir durumdur. iOS 9.3 güncellemesi ile birlikte gelen Night Shift özelliği, çoğu zaman ekran sararması durumunun temel kaynağıdır.

Kullanıcıların gece saatlerinde dahi yüksek performans ile çalışmasını sağlamak amacı ile geliştirilen bu özellik, parlak ve mavi renklere gözün çok fazla maruz kalmasını engeller ve uykuya dalma konusunda problem yaşanmasını önler. Yani Night Shift özelliği ile iPhone’unuzda bulunan renkler daha sıcak bir hale gelir. Bu renk filtresi ‘sepya’ olarak nitelendirilir. Eğer siz de iPhone’unuzda ekran sararması olduğunu fark ettiyseniz, bu durumun Night Shift özelliğinin açık olmasından kaynaklandığını bilmelisiniz.

iOS 9.3 güncellemesi ile birlikte gelen Night Shift özelliğini oldukça kolay bir şekilde kapatabilir ve iPhone’unuzun ekranının sarı renkli olmasını önleyebilirsiniz. Night Shift özelliğini kapatmak için;

  • iPhone'unuzdan kontrol merkezini açabilir ve güneş ile ayı anımsatan Night Shift belirtecine dokunabilirsiniz.

  • Aynı işlemi gerçekleştirerek Night Shift özelliğini aktive edebilir, sarı ekranın konforundan faydalanabilirsiniz.

  • Eğer Night Shift simgesine dokunduğunuz halde özellik devreye girmiyorsa ayarlara giderek pil durumunuzu kontrol etmelisiniz.

  • Night Shift özelliği düşük güç modunda çalışmayacağından dolayı düşük güç modunu kapatabilir, Night Shift özelliğini aktive edebilirsiniz.

  • Night Shift özelliğinin düşük güç modu ile kullanılamıyor olmasının sebebi; Night Shift özelliğinin batarya tüketimini hızlandırma özelliğine sahip oluşundan kaynaklanır.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: