itunes yedekleme nasıl yapılır? Geri yükleme adımları ve tüm detaylar

İtunes yedekleme nasıl yapılır? Geri yükleme nasıl yapılır? yedekleme klasörü nasıl değiştirilir? sorularının yanıtını arıyor ya da "iTunes yedekleme şifresini unuttum" diyorsanız, yazımızdan ilgili adımları takip ederek yanıtlara ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

itunes yedekleme nasıl yapılır? Geri yükleme adımları ve tüm detaylar

macOS ya da Windows bilgisayarınızda bulunan iTunes ile; iPad’ınızdaki, iPod’unuzdaki ve iPhone’unuzdaki dosyaları ve ayarları bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz. iTunes yedekleme yönteminden faydalanarak cihazınızdaki bilgilerin kaybolma, zarar görme gibi olumsuz durumlardan etkilenmemesini sağlayabilirsiniz. Yeni bir cihaza sahip olduğunuzda da yedekleme işleminden faydalanabilir, önceki ayarlarınızı yeni cihazınıza pratik bir şekilde aktarabilirsiniz.

iTunes'ta Yedekleme Nasıl Yapılır?

iTunes’un aygıtınızı bilgisayara bağladığınız andan itibaren otomatik olarak yedekleme yaptığı görülür. Bunun yanı sıra elle de yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aygıtınızı yedeklemek için;

  • Öncelikle aygıtınızı eşzamanlama işlemini gerçekleştirdiğiniz bilgisayarınıza bağlamalısınız. Bu noktada herhangi bir USB, USB-C ya da Wi-Fi bağlantısından faydalanabilirsiniz.

  • Ardından bilgisayarınızdan iTunes uygulamasına girerek iTunes uygulamasının sol üst köşesinde yer alan ‘’Aygıt’’ düğmesine dokunmalısınız.

  • Ardından ‘’Özet’’e dokunmalı ve ‘’Şimdi Yedekle’’ seçeneğine dokunmalısınız.

  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra ‘’Aygıt yedeklemesini şifrele’’yi seçerek yedeklemelerinizi şifreleyebilirsiniz.

  • Bu noktadan sonra bilgisayarınızdaki yedeklemeleri görmek için sırası ile Düzen, Tercihler ve Aygıtlar’a dokunarak bilgisayarınızda saklanan yedeklemeleri görebilirsiniz.

  • Kilit simgesi bulunan yedeklemeler, şifrelenmiş yedeklemelerdir.

iTunes’ta Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

iTunes üzerinden yedeklediğiniz bilgileri aygıtınıza geri yüklemek için bazı adımları izlemeniz gerekir. iTunes geri yükleme işlemini gerçekleştirmek için tekrardan cihazınızı eşzamanlama yaptığınız bilgisayarınıza bağlamalısınız. Bu noktada USB, USB-C cihazından ya da Wi-Fi bağlantısından faydalanabilirsiniz.

  • iTunes uygulamasına girerek iTunes sayfasının sol üst kısmında yer alan ‘’Aygıt’’ düğmesine tıklamalısınız.

  • Ardından Özet’e tıklayarak ‘’Yedeklemeyi Geri Yükle’’ seçeneğine dokunmalısınız.

  • Eğer yedeklemelerinizi daha önce şifrelediyseniz, bu noktada daha önceden oluşturduğunuz parolayı girmeniz gerekir.

Notlar, mesajlar, arama geçmişi, ses ayarları, favori kişiler ve daha birçok farklı ayar otomatik olarak yedeklenir. Aynı zamanda film rulosunda ve kaydedilenlerde bulunan fotoğraflar da iTunes tarafından otomatik olarak yedeklenmiştir. Yedeklenmeyen birtakım ortam dosyalarını iTunes ile eşzamanlama yaparak geri yükleyebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: