Microsoft Office programları nelerdir?

Ofis yazılım ürünleri içeren Microsoft Office, içinde pek çok farklı programı barındırıyor. Peki Microsoft Office programları nelerdir? İşte detaylar...

Microsoft Office programları nelerdir?

Microsoft Office, Microsoft tarafından 1989 yılında kurulan Windows ve Mac OS işletim sistemleri ile uyumlu hizmetler bulunduran ticari anlamda kullanılan ofis yazılım ürünleridir.

Ülkemizde çoğu bilgisayar kullanıcısı, Microsoft Office programlarının çok az uygulama şekillerine hakimdirler. Microsoft Office programlarının bilinmeyen çok fazla özellikleri vardır. Microsoft Office güncel olarak 40’ın üzerinde uygulama ve servis bulunduruyor. Fakat genel olarak çok sık kullanılan başlıca Microsoft Office programları; Word, Excel, Outlook, Powerpoint ve Access programlarıdır. Bu Microsoft Office programları dışında az kullanılan diğer programlar ise; Publisher, OneNote, OneDrive, Google Docs ve Frontpage programlarıdır.

Microsoft Word

Microsoft Word programı üzerinden metinler oluşturabilir ve oluşturduğunuz metinleri çeşitli araçlar özellikleri sayesinde düzenleyebilirsiniz. Kelime işleme programı olan Microsoft Word, tüm dünyada en çok kullanılan Microsoft programı olarak bilinir.

Microsoft Word programının başlıca özellikleri; metin dil bilgisi hata kontrolü, çeşitli fontlarla yazılar oluşturma, hazırlanan form içerikli dosyaları paylaşma ve grafikler oluşturma özellikleridir.

Microsoft Excel

En sık iş dünyasında kullanılan bir Microsoft Office programıdır. Bu programın kullanımında temel amaç elektronik tablo oluşturmaktır. Microsoft Word programına göre daha karmaşık olan Excel programı sayesinde işletmenizin tüm iş akışlarını profesyonel bir şekilde yürütebileceğiniz çok sayıda nitelikli özellikleri vardır. Excel programının başlıca özellikleri; çeşitli temalar oluşturma, yazı tipleri belirleme, listeler oluşturma ve 3 boyutlu tablolar oluşturma özellikleridir.

Microsoft Powerpoint

Microsoft Powerpoint programı hem eğitim hayatında hem de iş hayatında çok sık kullanılan bir programdır. Eğitim hayatında, özellikle üniversite öğrencileri tarafından sunum hazırlanacağı zaman ilk olarak Powerpoint programı akla gelir. İş dünyasında da sunumlar için çok sık kullanılan Microsoft Powerpoint programı sayesinde, oluşturduğunuz ödevleri ve iş içeriklerini çeşitli temalar çerçevesinde sunumlara dönüştürebilirsiniz. Hazırladığınız slaytlar ile oluşturduğunuz sunumlara aynı zamanda ses, görsel ve animasyonlar ekleyebilir, sunumlarınızı daha göz alıcı hale getirebilirsiniz.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook, bilgisayar kullanıcıların e-posta alışverişlerinde kullanılır. Bu program sayesinde özellikle iş dünyasında ihtiyaç duyduğunuz e-posta organizasyonunu Microsoft tarafından geliştirilen Outlook programı ile kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Microsoft Outlook programının yok say ve çöpe at gibi özellikleri sayesinde istemediğiniz e-postaları otomatik olarak silebilirsiniz.

Microsoft Access

Microsoft programları arasında data akışını gerçekleştiren Microsoft programıdır. Access programı sayesinde kendinize özel veri tabanı dosyası oluşturabilirsiniz. 2007 yılında paket programa Microsoft tarafından eklenen şeritler özelliği ile veri tabanı dosyalarınızı görsel olarak daha etkili hale getirme şansınız bulunur.

Microsoft OneNote

İş dünyasında ve öğrenciler tarafından en sık kullanılan bir diğer Microsoft programı Microsoft OneNote programıdır. Microsoft OneNote programı sayesinde iş ve ödevlerinizle alakalı notlar tutabilir, tuttuğunuz notlara PDF dosyaları, sesler ve görüntüler ekleyerek daha kaliteli ve nitelikli hale getirebilirsiniz.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive programının diğer Microsoft programlarından en ayırt edici farkı, çevrimiçi kullanım imkanı sunmasıdır. Microsoft OneDrive programı bir depolama programıdır. Bilgisayar, Android ve İOS cihazlarınızda ortak olarak kullanabileceğiniz Microsoft OneDrive programı ile tüm dosyalarınızı arşivleyebilir, dosyaların kaybolma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Üstelik Microsoft OneDrive programına tüm web tarayıcılarından giriş yapabilirsiniz.

Microsoft Google Docs

Microsoft Google Docs programı bir çevrimiçi Office programıdır. Microsoft Google Docs ile oluşturduğunuz veya kaydettiğiniz tüm dökümanları çevrimiçi olarak başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Paylaşmak için internet bağlantısına ihtiyacınız bulunsa da, dosyalar üzerinde yapacağınız düzenlemeler için internete bağlı olmanız gerekmez. Dosyalar üzerinde yaptığınız tüm işlemler Google Drive üzerinde anlık olarak kaydedilir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: