Windows 11 Wallpaper Nasıl Değiştirilir?

Windows 11 Wallpaper değiştirme yollarını anlatıyoruz. Masaüstü ya da diz üstü kişisel bilgisayarınızın arka planından sıkıldınız mı? İşte adım adım arka plan değiştirme yolları.

Windows 11 Wallpaper Nasıl Değiştirilir?

Masaüstü ya da diz üstü kişisel bilgisayarınızın arka planından sıkıldınız mı? Windows 11 uyumlu cihazınızda bu işlemi nasıl yapacağınızı merak mı ediyorsunuz? Dilediğiniz zaman yalnızca birkaç küçük adımı takip ederek wallpaper değişikliği yapmanız mümkün. İstediğiniz resim, animasyon ya da fotoğrafı kolay bir işlemle yenileyebilirsiniz.

Windows 11 Wallpaper Değişikliği Sırasında İzlenecek Adımlar Nelerdir?

Laptop veya bilgisayarınızı açtığınızda ilk karşınıza çıkan ekrana duvar kağıdı denir. Wallpaper olarak da isimlendirilen bu alanda çoğunlukla Microsoft’un belirlediği varsayılan ekran resmi otomatik olarak tanımlı olur. İstediğiniz zaman bu ekranı; kendi fotoğraflarınız, sevdiğiniz kişilerin resimleri, beğendiğiniz manzara fotoğrafları ya da sadece düz bir ekran rengi ile değiştirebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmeniz için takip etmeniz gereken birkaç adım bulunur.

Peki Windows 11 wallpaper nasıl değiştirilir? Değişim işlemine başlarken ilk yapmanız gereken ekrana yerleştireceğiniz duvar kağıdına karar vermektir. Dilerseniz Microsoft’un piyasaya sürdüğü Windows 11 sürümünün içerisinde var olan wallpaperları kullanabilirsiniz. Burada bulunan çok sayıda duvar kağıdı arasından renklerini en sevdiğinizi seçerek hemen gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Microsoft’un wallpaper değişikliği yapmak isteyen kullanıcıları için hazır olarak sunduğu duvar kağıtları bulunur. Windows 11’in içerisinde yer alan duvar kağıdı örnekleri arasında manzaralar, doğa resimleri, hayvanlar ve yılın öne çıkan renklerinden oluşan tasarımlar yer alır. Hazır olarak bulunan görüntüleri kullanmak istemezseniz de arama motorları üzerinden kısa bir araştırma yaparak kaliteli ve yüksek çözünürlüklü bir ekran görüntüsünü bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Ya da sevdiklerinizi, ailenizin ya da kendinize ait bir fotoğraf kullanmayı tercih ederseniz yine aynı yükleme işlemini yapmanız gerekir. Cep telefonunda ya da fotoğraf makinesinde bulunan ilgili fotoğrafı bilgisayarınıza aktararak duvar kağıdı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Pratik ve Hızlı Biçimde Windows 11 Duvar Kağıdı Nasıl Değiştirilir?

windows 11
  • Windows 11 sürümüne sahip aygıtlarda wallpaper değişikliği için ilk olarak bilgisayarınızın ana ekranı açıkken sol altta bulunan başlat öğesine tıklamanız gerekir.

  • Daha sonra burada yer alan kişileştirme bölümüne geçerek işleminize devam edebilirsiniz. Bu sekmede yer alan arka plan bölümü wallpaper değişikliği için size gerekli olan alandır.

  • Burada hangi değişikliği yapmak istiyorsanız resim, düz renk ya da slayt seçeneklerinden birisine geçiş yapmanız gerekir.

  • Ekranınızda pastel tonlarda ya da kendi oluşturduğunuz benzersiz bir renkte arka plan resmi oluşturabilirsiniz.

  • Düz renkten farklı olarak hareketli bir arka plan istiyorsanız slayt opsiyonuna geçebilirsiniz. Burada daha önceden belirlediğiniz bir veya birden fazla resmi dönüşümlü olarak masaüstünüze yansıtmanız mümkün olur. Bu işlem öncesinde kaç tane görüntünün ekrana taşınacağını belirlemek size düşer.

  • Windows 11 wallpaper değişikliğinde yalnızca tek bir resmin sabit bir şekilde yer almasını isterseniz arka planı değiştir öğesine tıklayarak daha önceden bilgisayarınıza kaydettiğiniz görüntüyü yüklemeniz gerekir. Bu sekmede yer alan göz at butonuna tıklayarak açılan ekranda, kaydettiğiniz görüntüyü bularak başarılı bir biçimde yüklerseniz işleminiz tamamlanmış olur.

En Çok Tercih Edilen Windows 11 Wallpaper Resimleri Hangileridir?

Her Microsoft kullanıcı kendi zevklerine uygun duvar kağıtları seçse de en çok tercih edilen duvar kağıtları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yılın renklerinin hâkim olduğu yüksek çözünürlüklü görseller,

  • Gerçek fotoğraflardan oluşan manzara resimleri,

  • Tarihi eserlerin görkemli kuş bakışı fotoğrafları

  • Taraftarı olunan spor takımının ambleminin yer aldığı logolar,

  • Hayranı olunan filmlerin tasarım harikası afişleri,

  • Çizgi roman veya anime karakterlerinin figürleri

Siz de Windows 11 uyumlu bilgisayarınızın veya laptopunuzun arka planını, tüm bu birbirinden eşsiz ve yaratıcı duvar kağıtları arasından dilediğinizi seçerek kendi zevklerinize göre süsleyebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: