Windows 7 adı nereden çıktı?

Her kafadan bir ses çıkınca Microsoft açıklama yaptı: Yeni Windows neden Windows 7 olacak?

Windows 7 nereden çıktı?

Merakla beklenen yeni işletim sistemiyle ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Microsoft, daha önce ilgili haberimizde de duyurduğumuz üzere yeni Windows işletim sisteminin ismini Windows 7 olarak belirlediğini tüm dünyaya duyurdu.

Microsoft'un bu açıklamasından hemen sonra kullanıcılar Windows 7'nin esrarını çözmek için büyük bir uğraşa girdi. Merak edilen konu ise Windows 7'nin isminde yer alan 7'nin ne ifade ediyor olduğuydu.

Salı günü bir açıklama yapan Windows ürün yöneticisi başkan yardımcısı Mike Nash, bu konuda şu sözleri dile getirdi: "Pazartesi günü Windows'un resmi adını duyurduğumdan beri yoğun bir tartışma yaşanıyor ve herkes Windows 7'de bulunan 7 rakamına nasıl ulaşıldığını merak ediyor; ancak bilindiği gibi Windows'un sürümlerini saymanın ve bir rakama ulaşmanın birçok yolu var."

Ancak kullanıcılar, Windows 7 ismini hala tartışmaya devam ediyor. Kimisi Vista'yı 7 olarak hesaplarken, kimisi de Windows NT 3.1 ile başlayan Windows'un NT ailesinin hesaba katılması gerektiği görüşünü savunuyor.

Nash, Windows 7 için seçilen rakamın altında yatan nedenin gayet açık olduğunu ifade ederken sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk yayınladığımız Windows'u Windows 1.0, ikincisini de Windows 2.0 olarak kabul ediyoruz; yani sıralamaya bakılarak da bu rakama ulaşılabilir."

Kullanıcılar, Windows'un yayınlanan tüm sürümlerini hesap ettiklerinde çok farklı bir rakama ulaşıyor; ancak Microsoft'un hesabı şöyle: Yayınladığı Windows 95, 98, 98SE ve Millenium sürümleri Windows 4.0 olarak kabul ediliyor. Buna ilaveten Windows 2000 ve XP Windows 5.0 olarak hesap edilirken, Vista da 6. sürüm olarak belirlenmiş oluyor.

Okuyucu Yorumları