Sinema salonlarında oyun keyfi

GTR 2 veya Battlefield gibi oyunları dev sinema ekranında oynamak nasıl olurdu?<br />

Oyunlar dev ekrana

Titreşimli koltuklar, gamepad, onlarca 17 inç ekran, parıldayan yeşil lazer ışıklar ve iyi donanımlı ses sistemleriyle oluşturulmuş bir atmosterde oyun oynamanın bedeli sadece 3, izleyici olarak koltuklara kurulmak ise 1 Euro.

Madrid'de çok fazla sinema salonu bulunduğunu ve yeni birşeyler yapmak gerektiğini düşünen Enrique Martinez, aynı zamanda okulunda lisans projesi olarak düşündüğü bu fikri Cinegames adlı salonuna uyguladı. Salon açılır açılmaz oyunseverlerin de ilgi odağı oldu. Hafta içinde öğleden sonra 30, haftasonlarında ise günde ortalama 120 kişiye hizmet veren salonda zaman zaman kuyruklar da oluyor. Oyun klanları ise bir araya gelip turnuvalar düzenlemek için önceden rezervasyon yaptırmak zorunda kalıyorlar.

Salon için minik bir servet harcandı

Aynı anda 50 kişinin oyun oynayabildiği salona konsollar ve sağlam bir altyapı kurabilmek için toplam 390.000$ harcandı. Yeni hedef ise bu konsept dahilinde Avrupa'nın diğer büyük şehirleri başta olmak üzere Kuzey Amerika'ya da benzer salonlar açmak. Talep göz önüne alındığında yatırımların karşılığının alınması ise çok fazla sürmeyecek gibi görünüyor.

Sinema salonlarında oyun keyfi

Sinema salonlarının yakın gelecekte birkaç ekrandan oluşacağını ve üç boyutlu filmlerin artacağını söyleyen genç girişimci, aynı şeyi oyun dünyasına da uygulamayı düşünüyor. Böylelikle oyunseverler tam anlamıyla oyunun atmosferini yakalamış olacaklar. İç mekan ve salonun atmosteri hakkında bilgi edinmek için alttaki videoyu izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları