46 gün pil ömürlü bir Lenovo telefonu yolda!

Bu telefon iddia edilen pil ömrünü gerçekten sunuyorsa, şarj cihazınızı unutmaya hazırlanın!

46 gün pil ömrü!

Piller, birkaç senedir telefonların pek gelişim göstermeyen yönlerinden bir tanesi. Piyasadaki en iyi akıllı ceplerin bile çoğu zaman bir günü ancak çıkarttığı gerçeğini artık kabullenmiş durumdayız. Bu durumun farkında olan Lenovo ise piyasaya sürmeye hazırlandığı P70t telefonuyla iddiaya göre "46 gün" pil ömrü sunacak.

46 gün kulağa uçuk bir rakam gibi gelebilir, çünkü muhtemelen gerçekten öyle. Firma, bu hesaplamaları cihazın bekleme süresini esas alarak yapıyor, dolayısıyla telefonun normal kullanımda, şarj makinesine hiç bağlanmadan kaç gün dayanacağı bilinmiyor. Gizmo China'dan gelen sızıntılara göre Lenovo'nun telefonu, 4.000mAh kapasiteli bir pil kullanacak. Cihazın ölçülerinin ise 142 x 71,8 x 8,9 mm olacağı söylüyor. Karşılaştırabilmeniz için iPhone 6'nın 1.810mAh kapasiteli bir pil birimine sahip olduğunu söyleyelim.

Sızan diğer bilgilere göre P70t, 5 inç'lik 720p çözünürlüklü OGS ekran ve 64-bit mimariye sahip LTE özellikli bir işlemciyle gelecek.

P70t gerçeğe dönüşürse Lenovo'nun ilk 4.000mAh pilli telefonu olmayacak. Ünlü basketbolcu Kobi Bryant'ın tanıtımını yaptığı P780 de 4.000mAh pile sahipti.

En uzun pil ömürlü akıllı cepler hangileri? Cevap bu makalemizde!

Okuyucu Yorumları