Android Nougat 7.1.1 İçin Beklenen Haber Geldi!

Nougat 7.1.1 güncellemesi geldi! Peki bu güncelleme hangi telefonlara geliyor, neleri getiriyor?

Ve Android Nougat 7.1.1 geldi!

Google, dün itibariyle en yeni mobil işletim sistemi sürümü Android Nougat 7.1.1'i kullanıma sundu. Söz konusu güncelleme küçük gibi görünse de aslında oldukça işlevsel, zira beraberinde getirdiği yeniliklerin bazıları daha önce sadece Google Pixel modellerinde geçerliydi.

Uygulama kısayollarında Force Touch benzeri menüleri artık aralarında Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel, Google Pixel XL, Nexus Player, Google Pixel C ve Android One gibi cihazların yer aldığı modellerde görmek mümkün olacak.

Bu yenilik sayesinde kullanıcıların alarm kurmak ya da Chrome'da yeni bir gizli sekme açmak gibi bir eylemi gerçekleştirmek için basitçe bir uygulamaya tıklayıp onu tutmaları yeterli olacak.

7.1.1 güncellemesinde ayrıca kullanıcılar kendilerini daha farklı yollarla da ifade edebilecekler. Google'ın bu yılın ilk dönemlerinde duyurduğu daha çok çeşitlilik içeren emoji setleri Pixel modellerin ardından şimdi de bahsi geçen diğer modellere geliyor. Diğer bir önemli yenilik ise GIF desteği bulunan klavye özelliği. Bu güncellemeyle kullanıcılar artık Hangouts, Messenger ve Allo'da tepki GIF'lerine hızlı erişim olanağına sahip olacaklar.

Güncellemenin sunulmasına bugün başlanılsa da size de bir OTA bildiriminin gelmesi birkaç haftayı bulabilir.

Okuyucu Yorumları