Apple Maps artık dalga konusu değil!

4 yıl önce dalga konusu olan Apple hizmeti, bugün geldiği nokta ile göz kamaştırıyor!

4 yılda her şey değişti!

Apple'ın İnternet Yazılımı ve Hizmetleri Kıdemli Yardımcı Başkanı Eddy Cue'nun söylediğine göre şirket, dört yıl önce Maps hizmetini başlatmasından beri temel olarak kullanıcı geri bildirimine bağlı olarak 2.5 milyon düzeltme yapmış durumda.

Apple Maps'in 2012 yılındaki sıkıntılı başlangıcı sırasında Tim Cook, oluşan sorunlar için özür dilemiş ve hizmetin bazı kıdemli yöneticileri firmayı terk etmek zorunda kalmıştı. Her ne kadar doğrulanmış olmasa da, o sıralarda Scott Forstall'ın da iOS 6 ile yayınlanan hizmetin başarısızlığı için özür dilemeyi kabul etmediğinden dolayı firmadan ayrıldığı düşünülmekteydi.

Bugünlerde ise Apple, Maps hizmetinin artık Google Maps ile aynı seviyede olduğunu düşünüyor. Firma, 2012 yılında iOS'a, varsayılan harita uygulaması olarak Maps'i yerleştirmişti ve artık uygulama, her iPhone'da yüklü olarak geliyor.

comScore tarafından 2015 Eylül için yapılan araştırma, Apple Maps'in Amerikalı akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 29.3'ü tarafından kullanıldığını gösteriyor. Buna karşılık Google Maps, iOS ve Android üzerinde yüzde 49.8'lik kullanım oranına sahip...

Okuyucu Yorumları