Apple'dan, "çok büyük" Watch iddiası!

Apple, son açıklaması ile, girmeye hazırlandığı yeni pazarda ne kadar iddialı olduğunu yine gösterdi

Apple'dan büyük iddia!

Konu akıllı saat olduğu zaman akla ilk gelen isimlerden birisi, henüz piyasaya bile çıkmamasına rağmen Apple Watch oluyor. Apple cephesi Watch'a o kadar güveniyor ki, iddialı açıklamalar arka arkaya geliyor.

Apple tarafından yapılan yeni açıklamaya göre, Apple Watch akıllı saat pazarında, en büyük rakibi olarak gördüğü Android Wear platformunun 2014 içerisinde yaptığı toplam satıştan 30 kat fazla satış yapacak. Pek tabi tüm firmaların 50 - 150 dolarlık Android Wear cihazlarının karşıısnda 349 dolar gibi bir fiyat etiketiyle çıkılması başlangıçta biraz korkutucu görünüyor.

Pazar araştırması yapan Canalys'e göre, 2014 yılı içinde toplam 720.000 adet Android Wear cihaz satılmış ve haftada ortalama 60.000 akıllı saat sevkiyatı gerçekleşmiş. Bu hesaba göre Apple'ın iddiası, ayda 1.7 milyon ile 2 milyon arası akıllı saat satışı anlamına geliyor ki bu da kulağa çok olası gelmiyor.

Apple ise her zaman olduğu gibi yine sunduğu tasarımına, sektördeki pazarlama yeteneğine ve Apple Pay gibi özelliklerine güveniyor. Nisan ayında piyasaya çıkması beklenen Watch, bakalım tüm bu iddiaları gerçekleştirebilecek mi?

Okuyucu Yorumları