Bing'in gerçek rakibi Google değil

Bing'in arama savaşlarındaki en büyük rakibi Google değil: Gerçek rakip daha dişli, yenmesi çok zor.

Bing'in gerçek rakibi...

Bing'in arama pazarında Google'dan pay kopartmaya çalışması devam ediyor. Ancak gerçekten de Bing'in rakibi Google'ın arama motorunun özellikleri mi?

Google kullanıcıları bu arama motorunu kullanmaya o kadar alışmış ve rahat durumda ki, değişikliğe ihtiyaç duyulmuyor. Yani arama sonuçlarında istediği sonuca ulaşamayanlar artık arama motorunu değiştirmiyor, aramada kullandığı kemileyi ya da metodu değiştiriyor veya sayfalara bakmaya devam ediyor.

Google internet kullanıcılarının hayatının ayrılmaz bir parçası oldu. Dünyadaki bütün aramaların yüzde 80'i Google üzerinden yürüyor; Google internetin ayrılmaz bir parçası oldu. Nerede ne var biliyor, buluyor ve getiriyor.

Arada meraklanıp Bing kullananlar da oluyor ve sonuçları memnun edici bulanlar hiç de az değil. Ancak kullanıcı memnun da kalsa alışkanlığını kolay kolay terk etmiyor. Bu alışkanlık Bing'in en büyük rakibi oluyor. Sunduğu hizmetin Google ile yarışacak kalitede olması, Bing'in kullanım oranını Google'a kolay kolay yaklaştıramıyor. Çeşitli promosyonların etkisi oluyor ama bir yere kadar.

Peki ne gerekiyor? Bing düşmanını nasıl yenebilir? Cevap aslında gayet basit, Bing'in gerçekten yaygınlaşmak için bütün kullanıcıları sarsacak, allak bullak edecek kadar sağlam bir özelliğe ihtiyacı var. Bir devrim yaratması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları