Bu karakterler Chrome'u Mac'te kilitliyor!

Chrome'un bu sürümünde keşfedilen bir açık, onu kullananların canını fazlasıyla sıkabilir!

Chrome'u çökerten "cümle"!

Modern web tarayıcıları, bir işletim sistemine dönüşebilecek kadar karmaşıklar. Bu hafta bir geliştiricinin yaptığı keşif ise yalnızca 13 karakterlik bir karakter dizisinin Google Chrome'u çökertebildiğini gösterdi.

Windows'taki Chrome'da yaşanmayan sorun, sadece Chrome'un Mac sürümünü etkiliyor. Mac kullanıyorsanız, web tarayıcınızı kilitlemek için buradaki sayfayı açmanız bile yeterli oluyor. Asurca gibi görünen 13 karakterlik metnin görsele dönüştürülmüş halini aşağıda görebilirsiniz:

Bu karakterler Chrome'u Mac'te kilitliyor!

Yapılan testler, kilitlenmenin her defasında yaşanmayabildiğini gösteriyor. Bazı durumlarda Chrome, metni farklı biçimde işleyip, kutucuklar halinde gösterebiliyor. Bu durumda karakterler gerektiği gibi gösterilmese de tarayıcı, kilitlenmiyor.

Sorunu bulan geliştirici, bu sorunun örneğin bir Gmail mesajıyla veya Facebook paylaşımıyla kötüye kullanılabileceğini söylüyor. Geliştiriciye göre metni Facebook'ta paylaşmak, Mac'te Chrome kullanan herkesin tarayıcısının çökmesine yol açabilir.

Google, Chromium sayfalarına bakarsak sorundan haberdar görünüyor. Firmanın sorunu yeterince önemli olarak görmesi halinde, bir sonraki sürümde ortadan kalktığına şahit olabiliriz.

Okuyucu Yorumları